ЮЛСКИ бебета - тема 8

• 31 089
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
Пине,гъгулвам от сутринта и се спрях на нещо,но спрямо това,което е платила Лили е доста скъпичко.Снимките обаче са страхотни  Heart Eyes. Накрая бебе ще си остане с нещо такова за спомен
Скрит текст:
или може да ти я доведа да я снимаш ти.Харесвам стила ти Heart Eyes

# 616
  • varna
Добър ден и от нас. Днес мина малко по-добре с пюрето, пак му се мръщи и връща, ама не се омаза толкова  Laughing Обаче направо не си представям кога пък ще стигнем до цяло бурканче с тия темпове  newsm78
Подаръче, под нас така горя съседния апартамент, и макар не толкова страшно, пак се ошашках, че не искаха да ме пуснат да си прибера Ема, щото бях до магазина, а още не пушеше много, обаче търчах като изтребител с бебе в една ръка и куче в друга. На никого не пожелавам наистина Praynig
Пине, все ще те питам, като спря да кърмиш, как са ти гърдите, че при мен хем нищо няма вече, хем обаче ме болят пустите му зърна и ареоли, че и някоя капка се промъква отвреме навреме, много неприятно Confused

# 617
  • Зеленият рай в сърцето на България
Обаче направо не си представям кога пък ще стигнем до цяло бурканче с тия темпове  newsm78
И аз така си мислех първите 2-3-4 пъти .... но до 10 дни след това сам отваряше устата, но не съм му предлагала чист картоф от тогава... надявам се и вие да имате успех скоро.

Ние за сега си оставаме с домашните фотосесии, но мернах една доста изгодна - коледна за София тук/

# 618
Хера, от седмица, може би, но поне 5 дена има, от как изобщо не кърмя. Преди това изцеждах по 50мл през ден или дори през 2 дни. Слагах я и на гърда 2-3 пъти седмично, но то нямаше нищо. Не ме боли нищо, нямам проблеми. До скоро и на мен ми се появяваше някоя капка след гореща баня, но вече не. Аз и тогава решавах да пробвам да кърмя, но то с една капка не става, а повече не пускаше.

Подаръче, да знаеш колко щях да се радвам, ако можеше да ми я доведеш бебката да я снимам, хем мохабет да си направим! И да си поиграем с нея  Wink  Но много километри ни делят... Пък за спомен и тая снимка не е лоша, какво толкова?!  Thinking  Коледа не е абитуриентски бал, все пак или сватба, или поне първи учебен ден. Или първи рожден ден, това също е важен момент.

За професионална фотосесия да кажа, че аз показах вече, че съм харесала Яна Пенева и ще ми струва 130лв. Обаче не ги жаля, защото искам хубави снимки, а явно съм претенциозна.

# 619
За колко кадъра?

# 620
До колкото помня пишеше, че се снима час и половина и дава всички добри кадри - няма определена бройка. Мен не ме интересува количеството кадри. Аз и на 10- 20 снимки съм съгласна, но да са качествени. Нямам предвид само да са на фокус, примерно, а да има концепция, да улавя емоцията, да създава емоция. Търся нещо което върви към изкуство, но си е шир потреба, за спомен.

Ето това ми е любима снимка
http://snimamte.com/wp-content/uploads/2013/05/7636428262_f1f300733c_o.jpeg

Други нейни, които много харесвам
http://snimamte.com/wp-content/uploads/2013/05/DSC_7077.jpeg
http://snimamte.com/wp-content/uploads/2013/05/SNI_2174a.jpeg
http://snimamte.com/wp-content/uploads/2013/05/SNI_1026a.jpg
http://snimamte.com/wp-content/uploads/2013/05/20120822_Bojidara-21-of-33a.jpeg
http://snimamte.com/wp-content/uploads/2013/05/SNI_1974a.jpg

# 621
Фроузън, тъкмо се ровех за изгодна фотосесия, и ти се появи ! Бог да те поживи !  Hug Купих си ваучер от предложената от теб. На всичкото отгоре, точно си говорихме с ММ, как в НДК правят такива фотосесии и искахме да идем, но не знаехме къде. Е, вече знаем  Hug

Руме, ужасно преживяване Sad Жалко за човечеца.....Радвам се, че вие сте добре  Hug

Хера, аз по няколко лъжички давах само първите 2-3 дни. Вече преминахме на цяло пюре  Blush Няма кой да се мотае с лъжички. А и той самия си иска и мрънка, докато не го изяде цялото не мирясва. Аз му го забърквам с АМ, стоплям го леко и ела виж какво лапане пада ! Особено днес, така беше изгладнял след тия физиотерапии, че щеше да отхапе лъжицата  Grinning дадох му пащърнак и картоф. Утре ще пробвам морков, ще му давам 2-3 дни докато свикне и с него.
Иначе даването на пюре с биберон и аз не одобрявам. Така хранех дъщеря ми навремето, та после бая зор видя докато се научи що е това лъжица  ooooh! Наистина целта на захранването е не да плющят пюрета, а да свикват с лъжичката  Peace

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 16:55 от blizna4e

# 622
Подаръче, кошмар просто!! Горкият човек.  Cry Пък и ти сигурно си изживяла не малък стрес.

Ние днес бяхме на кожен лекар - няма само вие да обикаляте по дофтори я. Бедният ми, от един месец има някакви страни груби петна по крачетата и грапавинки и по крачетата, и по ръчичките, та се бяхме стресирали да не е някаква алергична реакция към нещо, което ям. Личната ни каза да мажем с балсам на Нахткерцен, ама полза - йок. Та за това - на кожен. Оказа се, че много му била суха кожата на героя и бебешкото олио, с което го мажем след баня не било достатъчно. Даде ми някакво друго, с което да го мажа по два пъти на ден, като се нормализират нещата, до тогава с правено кремче да мажем и никакво къпане 4-5 дни. Та основното, което исках да ви споделя е, че след всичко миене на чешмата, когато се мокрят крачетата, трябва после пак да се маже с подхранващо нещо, иначе се изсушавала чувствителната бебешка кожа.

Ох, а от както се върнахме от доктор (вече над час), хубавеляка ми малък си спи облечен в столчето за кола, направо се притеснявам вече - не е ял от 11 и половина.  Shocked Как пък не огладня това дете да се събуди, да ревне..., ниенде - спи като пукал, пък е ял само 2 пъти за днес до сега. (Естествено сутринта ми обърка всички планове да яде по план график - 6,9 и 12, както си го представях аз, та да отиде сит на доктор. С цялото си нахалство се събуди чак към 8 като никога Joy)

П.П. абе само аз ли не си наричам детето по име? Такова хубаво име му избрах, никакви колебания нямах, а хич не ми идва от вътре да го наричам по име това дете. А и не само аз, в къщи всеки нещо умалително му казва, но не и по име....бедното, сигурно няма да си знае името като порастне.  #Crazy

# 623
Гемавар, че аз да не би да го наричам по име?  Mr. Green Освен Боци, у нас той е и още: Боцелин, Боценко, Боцимир, Боце, Боцкин, Бобешки, Боцан, Боцелайдър, Бо и прочие кретенизми. А брои ли се, че баща му чат-пат му вика "Ей, ку*е"   Mr. Green Най-често обаче май му викаме Мъни (от Мъниче). А кака ми пък му вика Гуци, щото бил дебел  Laughing
Ако ти кажа пък кака му какви псевдоними има...ще паднеш. Мани, ами до ден днешен и остана име, измислено на галено от мен, което е доста странно. Обаче всички така и викат  Blush И децата в училище я питали, що за име е това...Иди обяснявай, че майка и е малоумна  Mr. Green

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 17:20 от blizna4e

# 624
Gemavar, не ползвай измивни средства при къпане. Според мен е най-добре.

Близначе, обръщението на мъжа ти ме съсипа  Joy

# 625
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Привет! Hug
Подаръче много кофти........добре че вие сте добре,а на потърпевшия не искам и да си помислям какво му е  Sad.
Пине бива си ти и с фотоапарата да знаеш Winkмного таланти има в теб Peace.
Леле пак изключих какво исках да напиша............
А и аз съм против това пюрето да се дава с шише.......енда моя позната направи тази грешка (от мързел естествено)и накрая детето беше на 3 години време за градина а се хранеше с шише и пасирано..........е нали се сещате,че в градината няма кой да така да го храни ooooh!.
На Кирил днес му беше последната ваксина и вече си отдъхнах yes.Много плака милия  smile3518 не стига че го болеше от инжекцията ами и сестрата така му стискаше крачето(този път беше друга),че още повече плачеше.Като се прибрахме видях,че го беше одрала до кръв......... #Cussing outоще там ми идеше да я ударя,но вкъщи като видях вече на спокойствие крачето му ми идеше да се върна и да я натупам едно хубаво......... #Cussing out #Cussing out

# 626
Момичетата, които вече захранват - давате ли вода и по колко изпиват бебоците на ден

# 627
Роси, аз пробвам да давам обаче все още не иска. А вече си яде по едно пюре на ден. Тази нощ в съня си се излъга и изпи 80 мл, но иначе не иска.  Thinking

# 628
Подаръче, в моите очи, човекът не е загубил домът си.  Има стени и покрив над главата си. Вещи се купуват.  Добре, че са овладели пожара и не сте пострадали всички в блока.

Роси, аз съм много внимателна с месото, тъй като натоварва бъбреците. Предпочитам по- малко или изобщо, отколкото повече и по- бързо въвеждане. Без да те съдя за изборът ти, ти  споделяш, че детето ти има 200 гр картоф, 120 мл вода на ден и ниско тегло (бебето ти се роди много преди термин). Това значи 320 мл по- малко мляко в период, в който кости и зъби растат най- усилено. Защо бързаш толкова много?

Мисти, до първата годинка често остават 2 кърмения. Бебетата сами се отделят и разреждат. Аз имах много замразена кърма и бърках всички манджи с нея. Примерно - банан и кърма, авокадо и кърма; зелените зеленчуци (зелен боб, грах, спанак) и те така вървяха.

Изненадана съм колко човека са готови да сложат каша, пюре в шишето, за да го изпие детето. На възраст 4-5 месеца при това. Не се ли страхувате от наднормено тегло в последствие? Как се научава бебето на друга консистенция, различна от млякото, ако му изливате всичко в гърлото?  Confused

# 629
Подаръче, много кофти случка, важното е, че няма жертви все пак  Tired

За даването на каши и пюрета в шише - не бих го правила. По-добре да си яде млякото и да свиква с лъжица, макар и бавно.

Вода все още не иска, а хапва на обяд пюренце и следобед малко каша.

Вчера зумбата мина много добре, издържах  Party . Естествено не правих всичко на 100%, но за начало е добре. Като се прибрах свеки беше откачила с малкия, много бил мрънкал... Попитах я дали е сменяла памперса и каза, че не бил много надут и нямало нужда. Когато го съблякох за баня видях, че е наакан... акото засъхнало, дупето зачервено. На обяд беше ял тиква и акото изобщо не миришеше гадно, затова никой не го е заподозрял. Стана ми ясно поне за какво е мрънкал, изобщо не търпи да е наакан, още от новороден  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт