За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 544
  • 808
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Fervor - същите ги вършеше моя син преди 2 седмици и още 2 деца от класа и го правеше само като ставаше за у-ще, съботанеделя, като стане в нормално време не, след такова повръщане, после цял ден нищо му нямаше и аз мислех, че е от глад, понеже той много  и не иска да яде в къщи(че и в у-ще). После цял ден нищо. Не беше от секрети, не знам какво беше това, в крайна сметка почнах да давам лактофлор, сутрин яде 1-2 бишкоти и половин чаша мляко, в у-ще почна почти да си изяжда сандвича и се оправиха нещата, не изключвам и някакъв вирус да е било...

# 91
  • На брега на реката
Мислих си и аз за пробиотик. Но не ми прилича на вирус, ако е такъв,ще да е твърде необичаен. Сега й гледах и гърлото, спокойно е, дори не е така сочно както е обичайно при нея заради кашлянето.

# 92
  • София
И на мен не ми приличаше, докато не се заговорихме, че още 2 деца са така от класа(а може и други да е имало, ние понеже заедно си чакаме децата след у-ще).
А и да не е вирус пробиотика само ще помогне да се поуспокои стомаха.
Ако даваш някакви витамини спри ги за момент, че дразнят допълнително(ако има вит. с)

# 93
Здравейте! Искам да попитам мерки 69см и 8.400кг. за бебе на 6 месеца нормални ли са? Педи все повтаря , че бил едричък.

# 94
Ами на пръв поглед ми се виждат много кг, до колкото помня моя син на 1г беше 10,5кг. Но то зависи и колко е родено детето, какъв му е гена (в смисъл ако вие сте едри). В предната тема бяха пуснати нормите според СЗО ще ги потърся и ще ти ги пусна.

# 95
  • На брега на реката
Сутрин пие Герисан, направо ме е страх да го спра, защото го е почнала от септември е не е боледувала от тогава. Вечер пак пие + ксизала. Само това й давам.  Rolling Eyes

# 96
  • Шумен
Михаела снощи, точно нещо като пяна повръщаше. Лекарката каза, че може да са секрети от задна хрема, но на прегледа не установи друго освен запушен нос и течащите и очички. Явно е някакъв вирус това.

# 97
Šunšhine ето ти тук табличиките виж сама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=95353.msg1678558#msg1678558

но доколкото погледнах набързо мисля, че не са чак толкова много нито кг нито ръст

# 98
  • София
Здравейте! Искам да попитам мерки 69см и 8.400кг. за бебе на 6 месеца нормални ли са? Педи все повтаря , че бил едричък.

Моето дете е доста едро. На 6 месеца беше 68 см, 9300, после като проходи престана да качва толкова много  Peace

# 99
  • Варна
мазането с този кортизонов крем само при вродената фимоза след оперативна намеса ли става дума  newsm78
Не. В много случаи мазането с кортизонов крем при вродена фимоза е достатъчно и до хирургична намеса не се стига. Така или иначе ти е мноооого рано да мислиш за това, и моят настоятелен съвет е да не пипаш пишката и да не позволяваш на друг, дори и на педиатъра на детето да я пипа.

# 100
Благодаря за таблицата. И аз не мисля , че е нещо фрапиращо. Той е почти изцяло на АМ , още нямаме заместено хранене , просто няма от какво да го огранича.

# 101
  • На брега на морето
Един малко странен въпрос от мен.

Декември месец при изписване от болницата трябва ли да се облече и в космонавче
новороденото или са достатъчно плътните дрешки и дебело зимно одеалце?

ами много е относително.
с дъщеря ми ни изписаха края на ноември, беше с боди, плюшено костюмче и дебела пелена. тя навън почти не е стояла де, само от вратата до колата. та зависи...но е добре да си подготвена и с 2-та варианта.

# 102
Възможно ли е да се повръща от секрети.

Да, те седят на гърлото и предизвикват позиви за повръщане.

# 103
Момичета, споделете опит. Малката много реве. Аз и преди съм писала, още от много малка ревеше нон стоп. Здрава е, нищо й няма, реве.......как да кажа.......за внимание. Не може и 5 минути да се занимава сама. Реве в кошарата с играчките, реве в проходилката и т.н. Като беше по- малка не можех да се отделя от нея и на половин метър. Съответно- картинката е била все такава- тя реве, аз се опитвам да ям, да се измия, да отида то тоалетна и т.н. Голям стрес е това. В началото ми действаше много зле, бях направо в нервна криза. Сега като че ли свикнах, но се чудя вече какво да правя. Въпросът ми е дали е нормално. Вашите деца как са? Като беше по- малка, се бях докарала до положение, в което в едната ръка я държа, а с другата си свалям лещите.  ooooh!  Shocked След това реших, че така не става и я оставях да реве. Имаме някакъв прогрес в насока да е по- самостоятелна, но все още си реве доста. Моля, споделете опит.

# 104
Не си сама, и ние сме така! Единствените ми свободни минути са по време на рекламите по телевизията, от които не откъсва очи. Дори баща й трудно я удържа, докато съм в банята. И аз не знам как ще я караме, надявам се да е някакъв лош период, който ще отмине.

Общи условия

Активация на акаунт