За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 547
  • 808
  •   1
Отговори
# 105
Оооох, да, позната картинка. Убедих се, че трябва да я оставям да реве. Както се казва, като иска да реве, да си реве. Оставям я да реве вапреки съветите в дебелите книги, че детето не трябва да се оставя да реве. И доста мами казват, че "никога не ги оставят да реват", но явно децата им не реват монго, знам ли.  Иначе и тя мълчи на рекламите и на Baby TV. Знам, че не бива да й позволявам да гледа телевизия, но направо не се издържа.  Crazy

# 106
  • Шумен
**Elly**, довери се на инстинкта си, това е най-правилното за твоето бебе  Peace Дано скоро като проходи и е по-приятно да си разглежда сама и да не е така залепена за теб.
Аз също не съм оставала да плачат моите девойки, но ние си бяхме спокойни бебетата а има разлика между това детето от време на време да заплаче за нещо си и това постоянно да го прави  Wink

Аз тази нощ направих компрес с мед на гърба, малката сама ми каза сутринта "Искам и довечера да спинкам така, нали пак ще ми сложиш мед на гърба?". Явно се е наспала, не се е будила давейки се  Grinning

# 107
  • На брега на реката
Днес солените бисквитки преди градина помогнаха. Чай не й дадох, дори не се закашля. Явно той втечнява и прави проблем. Но е доволна, че хапва нещо, защото става в 7 и закусват чак в 8:30, а до тогава е осверепяла от глад.

# 108
бихте ли ми помогнали със съвет? ще правим стая на малката и се чудим има ли проблем килимчето да е от тия рошавите или е по -хубаво да е мокетен?

# 109
  • София
Бих предпочела рошав, между него и мокетен.

# 110
Този въпрос май не е много по тази тема , но мокетените имат едно предимство - долната част е гумирана и стоят стабилно. С рошавите обаче не е така , аз имам такива пътеки и такъв килим в хола и ако не са затиснати с мебел много се пързаля самият килим и не е много удобно. Иначе спор няма , че са по-красиви Peace

# 111
  • София
нашият изобщо не се пързаля, а и има подложки за килими,  ако все пак има такъв проблем, са лесно решение

# 112
притеснявах се дали проходилката няма да се затруднява и за почистването  newsm78

# 113
  • София
за проходилката не знам, може, за чистенето, поне нашия няма проблеми, но зависи конкретно от килима вероятно, стария беше късокосмест и много по-трудно се чистеше.

# 114
Здравейте! Искам да попитам има ли нещо наистина ефикасно , за обезболяване при никнещи зъби? Хомеопатичните таблетки и геловете не ни помагат. Малкия не може дори да се нахрани , щом стисне биберона веднага започва да пищи. На долният венец се виждат оформени два зъба , но вече седмица не пробиват и много го мъчат. Може ли нещо да ми препоръчате.

# 115
Щом болките са такива, трябва гел с лидокаин.
Може временно да се дава Панадол или Калпол.

# 116
Дентинокс мисля че съдържа  лидокаин , но няма полза. Може ли да ми препоръчате друга марка.

# 117
Калгел мисля е с лидокаин, чела съм добри отзиви.
Друго - не очаквай чудеса, лидокаинът дава временен ефект, като всеки локален анестетик.
Ако бебето се лигави, то просто бързо го гълта и всичко се обезмисля.
Ако позволява, втривай по-дълго във венеца.

# 118
Дентинокс мисля че съдържа  лидокаин , но няма полза. Може ли да ми препоръчате друга марка.

Калгел, но когато са в пика си точно болките нищо няма да успее да обезболи както трябва. Сърчи е права давай Панадол/Нурофен/Калпол , аз съм давала по 2-3 дена така когато е точно пробиването и е най-нетърпимо. Другото е да гризка от студените гризалки да го облекчават временно и те Rolling Eyes.

# 119
Ако бебето се лигави, то просто бързо го гълта и всичко се обезмисля.

Може и това да е причината , лигави се още от 3 месечна възраст , искрено се надявам с първите зъбки това да спре , защото колкото и да сменям лигавниците , все е мокър под брадичката.

Общи условия

Активация на акаунт