За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 552
  • 808
  •   1
Отговори
# 120
  • в огледалото на живота
Аз лично гел със съдържание дори и минимално на лидокаин не бих мазала на бебе....Мое мнение  Peace
От тях временно облекчение имаше само от Пансорал.
Предпочитам да дам еднократна доза обезболяващо/Нурофен,Панадол/ако видимо детето страда.
Геловете и средствата за уж обезболяване на бебешките венци са абсолютно безполезни и ненужни според мен.

# 121
Пансорал бебе не съдържа лидокаин, именно поради тази причина ползвах само него.
Аз си мисля, че в периодите на истинска болка, локалните анестетици не помагат и е по-добре да се влючи орално, както вече писах.

# 122
  • варна
Някои давал ли е Цефзил?
Изписаха ни го 12 по 3,5 мл .Самия сироп е 60 мл би трябвало да ми стигне но като гледам май няма да ми стигне за 7 дена .Разтворих го както е по указанието но много малко ми се вижда като количество.

# 123
Мименце, това е измамно, не се притеснявай. С всеки АБ на сироп изглежда така.
Милилитрите, които тя ще изпие сумарно са 49, а 11 милилитра остатък в шишето.

# 124
Някои давал ли е Цефзил?
Изписаха ни го 12 по 3,5 мл .Самия сироп е 60 мл би трябвало да ми стигне но като гледам май няма да ми стигне за 7 дена .Разтворих го както е по указанието но много малко ми се вижда като количество.

Мдаа аз давам по 5мл и уж трябваше да имам за 6 дни, обаче имам само за днес а е 5 ден Crazy , обърнала съм шишето с главата надолу да се изтече хубаво в капачката  Simple Smile

# 125
  • София
Някои давал ли е Цефзил?

Аз съм давала "Оспамокс", 3х2,5 (т.е., 7,5 на ден), той също е 60 мл и ми стигна точно за 7 дни.

# 126
  • София
Šunšhine, моя син се лигавеше много. На 3м имаше кистичка ма венеца, която се разсея сама, но бях решила, че ще му излиза зъб. Питах и комшийката, която беше зъболекарка. Даже и тя не беше сигурна за зъбите. В крайна сметка първия му зъб изби преди годинката.
Използвах Калгел, но рядко. Имах няколко играчки, които можеха да се замразяват. Давах и Дентокинд.

# 127
  • София
Здравейте! Бебето ми е на 23 дни и има пъпчици по бузките и вратлето. Помислих да не е някаква реакция с кожата, когато връща мляко, но вече при всяко връщане я почиствам с неароматизирани мокри кърпи и пъпчиците си стоят. Да се притеснявам ли?

# 128
  • София
Здравейте! Бебето ми е на 23 дни и има пъпчици по бузките и вратлето. Помислих да не е някаква реакция с кожата, когато връща мляко, но вече при всяко връщане я почиствам с неароматизирани мокри кърпи и пъпчиците си стоят. Да се притеснявам ли?

Като начало забрави за мокрите кърпи, най-вероятно е точно от тях  Peace По-добре почиствай с памуче, напоено в преварена вода. Може да е от млякото, но може и да е обикновено акне или да е претоплено детето.

# 129
  • София
Тези пъпчици са като обрив, много и струпани. А преди малко докато се хранехме, и загледах и главата. Понеже имаме много коса, е трудно да се види от пръв поглед, но има и някакви подобни на гнойни пъпки. Момичетата е отчетната ми тема ги бяха коментирали, но тогава не съм чела всички коментари по темата. Ще я почиствам само с вода, надявам се да отмине. За претопляне, в нас е топличко, но аз и не я държа много облечена - един памучен гащеризон или боди с ританки ни е достатъчно. Температурата е около 22-3 градуса

# 130
Аз бих го завела на лекар бебето, така да гадаеш и да четеш по форуми - не става.

# 131
.....още повече че ги описваш като гнойни.

# 132
  • София
absolutpartystar, най-вероятно ще ти кажат, че е бебешко акне. Поне не съм чула на дете на такава възраст да диагностицират гнойните пъпки по друг начин.

# 133
Здравейте отново. Ходихме до педи да види малкия и каза , че гърлото му е зачервено. Изписа разтвор Кармолис , но каза че е силен , за това на ден само по 3 капки. Взех го , но на опаковката пише , че съдържа 65% алкохол , мисля че това е абсурдно за бебе.

# 134
Не е абсурдно, не се притеснявай.

Общи условия

Активация на акаунт