За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 554
  • 808
  •   1
Отговори
# 135
Значи да му дам? newsm78

# 136

Ми да, нали е предписано вече?
Не се притеснявай за спирта вътре, това е микронно количество, което ще поеме и няма да се отрази по никакъв начин.

# 137
  • София
Нямам идея какво е това, но моят до едно време от тинктури спиртни повръщаше, та ако забележиш и при вас такъв ефект се обади на лекаря с нещо да го смени евентуално...

# 138
  • София
След консултация, доки каза, че пъпките по главата са нормални, да ги мацвам с малко спирт, но се чудя дали не е прекалено агресивно спрямо нежната бебешка кожа и да не я изсуши прекомерно... Обривчето било от претопляне, така че ще намаля градусите вкъщи.

# 139
  • София
След консултация, доки каза, че пъпките по главата са нормални, да ги мацвам с малко спирт, но се чудя дали не е прекалено агресивно спрямо нежната бебешка кожа и да не я изсуши прекомерно... Обривчето било от претопляне, така че ще намаля градусите вкъщи.

Ако не са прекалено много - вземи клечка за уши и само ги туширай със спирта. Но дори и нищо да не правиш - сами ще се махнат  Peace

# 140
  • София
Е не изчезват ли тези пъпчици?Моя малкия много се поти и почти всеки ден е с пъпчици по вратлето и гърдичките,но като го изкъпя изчезват.

# 141
  • София
Не, не изчезват след къпане. Има моменти, в които изглеждат по-добре, но след това пак стават много червени.

# 142
Не, не изчезват след къпане. Има моменти, в които изглеждат по-добре, но след това пак стават много червени.

ако кожата е и суха, мажи с бебешкия крем на д-р Тайс Нахткерцен за суха кожа, моят син имаше такива пъпчици от претопляне по гърба и вратлето, но кожата беше и леко суха и докторката ни изписа този крем, след второто -третото мазане и се оправи.

# 143
  • София
Аз ползвам Мустела, дали ще е проблем, ако смесвам козметиките  newsm78

# 144
Няма проблем, аз също си ползвах друга ежедневна козметика а с това кремче мажех 1-2 на ден засегнатите места Peace , то е специално бебешко така че се съмнявам да ти направи някакъв проблем.

# 145
  • в огледалото на живота
Аз ползвам Мустела, дали ще е проблем, ако смесвам козметиките  newsm78
Избери си една козметика и мажи само с нея.Ако няма някаква реакция не виждам смисъл да ги омешваш.

Избягвай синтетични дрешки за бебето и такива с джуфки или вървички около вратлето.Освен като превантивна мярка за безопасност също и като дразнител с изкуствени влакна.
Предпочитай памучните изделия.Не слагай шапки,допълнително ще се изпотява вратлето.

И не завишавай много температурата в стаята.
 Hug

# 146
  • София
Само с памучни дрешки сме, така че не е от това. Шапки също не слагам, само веднъж дневно за 10 мин излизане на терасата. Температурата я намалих на 21 градуса и се надявам да се разкарат пъпчиците.

# 147
Здравейте. Писах в съседната тема " Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ", но тъй като съм притеснена копирам и тук въпросите си и ще се радвам на какъвто и да е съвет.

От два дни кърмата ми намаля доста и днес ми се наложи днес на последното хранене към 21,00ч. се наложи да дам АМ, защото малката (на един месец) беше много гладна, а аз успях да изцедя 20-30мл. и от двете гърди. По принцип я кърмя на гърда, но когато видях, че кърмата намалява реших да се цедя 1-2 дни, за да видя какво количество мога да изцеждам. Това, което ме тревожи е, че тя повръща и то доста. Изпи около 90мл. от млякото и мисля, че повърна всичкото поето количество. Не й е за пръв път да пие такова мляко, защото преди около 2 седмици ходих на зъболекар с упойка и тогава две хранения направихме със същото АМ, но нямаше никакъв проблем. Сега въпросът ми е кога да й дам отново да папка. Трябваше да я нахраня в 00.00ч., но с това повръщане не смея и не знам колко време да изчакам. Тя по принцип е сънливо бебе и може да не се събуди през нощта за хранене...

# 148
  • Варна
Поли, от поста ти не ми стана ясно ти как си разбрала, че ти е намаляла кърмата и какво означава "трябваше да я нахраня в 00:00ч" - под час ли кърмиш?
Изцеждането на помпа по никакъв начин не е показателно за това, колко има в гърдите ти. Бебето издърпва много повече от всяка помпа.
Бебе на 1 месец, може да плаче от колики, как разбра, че е от глад? Това повръщане ежедневие ли (рефлукс ли има?)?
Какво значи "не смея да я нахраня, защото повръща"...това дете трябва да се храни и то най-добре от гърдите на майка си. Колкото повече дохранваш, толкова по-бързо ще ти спре кърмата.
Ако все пак мислиш, че ти е намаляла: пий чай от сминдух, на мен ми помогна; направете си кърмачески маратон - затваряш се 2-3 дни с бебо, стопляш стаята и се гушкате голи, кожа до кожа, като кърмиш на поискване, ако ще да е през 15 мин; прави си компресия на гърдата при сукане (има клипчета, виж в гугъл); щом спи през цялата нощ, ти ставай поне два пъти между 1:00 и 6:00 да се изцеждаш, защото пролактина тогава е най-активен. Откажи се от кърменето под час. Как е с наддаването? Това, че гърдите ти са меки и не текат, съвсем не означава, че кърмата ти е намаляла, просто се е регулирала (ако това е случая).
Разкарай АМ-то, все още имате големи шансове да си откарате само на кърмичка.
Успех!

# 149
Maybelline, не съм се отказала от кърменето, изчетох всичко възможно за увеличаване на кърмата - лук, чай на Хип и т.н. и ще опитам всичко. Разбрах, че кърмата ми е намаляла по сукането на бебето. При вчерашните кърмения преглъщаше активно първите 10 минути и после спираше. Преди когато съм се изцеждала на помпа без проблем пълнех около 80мл от двете гърди, а сега при последния опит едва изцедих 30-тина. Иначе храня малката на три часа, но не отказвам, ако се разплаче по-рано и предлагам гърда. Просто тя си влезе в някакъв такъв ритъм и огладнява горе-долу на толкова. Не са колики, не си свиваше крачетата и когато я взех от креватчето и я гушнах започна да търси гърда и да ми лапа блузата. Това повръщане й се случва за пръв път. Досега дори не е плювала малки количества след хранене, камоли да повърне толкова много пъти и в толкова голямо количество. Не смея да я нахраня защото тя продължава в просъница да се дава и да връща, макар че вече само слюнка, защото мисля, че всичкото изпито количество вече го е върнала и си мисля, че трябва да й дам някаква почивка на коремчето преди да я нахраня отново. Просто се чудя дали да я събудя към 03,00 или да изчакам докато тя сама поиска или пък до сутринта към 06,00ч. Като килограми наддава много добре. От болницата я изписаха на 9-ти ноември 3,420. На консултацията на 19 ноември беше 3,780. Измериха я отново преди ден и беше 4,100.

Общи условия

Активация на акаунт