За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 555
  • 808
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Пoлu - чак всичкото мляко надали е повърнала, обикновенно повърнатото изглежда повече от колкото е, а може и просто да е яла по-бързичко и от това да е повърнала, ще си я храниш нормално(то ноща е минала де).
Това мляко същото ли е, от преди 2 седмици? Не му ли мина срока, от отварянето, в който може да бъде давано на бебето?(поне на кашите по спомен и на лечебното мляко май е 2 седмици)...

Иначе бих те посъветвала да слагаш бебето по-честичко. И нощем, дори сънена и спяща, за увеличаване на лактацията. Ако не искаш да я привикваш към по-често или нощно хранене, може и с помпа, след всяко хранене и нощем, но бебето по-добре...
Иначе това колко си изцедила не е показател за нищо. Освен това предполагам си чела за скоковете в растежа, периодите когато бебето започва да се нуждае от повече мляко и интензивно да суче по-често няколко дни, за да регулиа  произвежданата от гърдите кърма, според новите си нужди.
И не на последно място, това, че е вляза в ритъм на 3 часа, не значи, че вечно ще е така, периодично ще си променя режима. Щом наддава така добре, със сигурност нямаш проблеми с кърмата, остави добавките.

# 151
Angel_Dust, много ти благодаря за отговора. Иначе, да - млякото е същото като отпреди две седмици, но пише, че срокът изтича един месец след отварянето. Но през нощта тя се събуди към 03,00 и сука от гърда, както и последните два пъти и не е повръщала повече.

# 152
  • На брега на морето
Някакъв съвет за лечение на хрема освен капки и морска вода?
Не мога до безкрайност да слагам капки, колебая се дали да не капна витамин Ц...

# 153
  • София
витамин с не се слага в носа.
съвета е Точните капки, не до безкрайност някакви си там. Зависи ест от кога има хрема, най-добре да се пусне и секрет, за да е ясно с какво да се лекуват.

# 154
  • На брега на морето
Благодаря, добре че не подведох по въпросното витамин Ц.
Хремата е от 3  дена, но като знам докторката каква е кукувица, пак ядове ще бера с нея....

# 155
  • Шумен
Витамин С съм капала веднъж, по лекарско предписание по капка в ноздра  еднократно. Повече нито ми е изписвано, нито ми е хрумвало, то не изсушава ли лигавицата  newsm78 На своя глава капя единствено лайка в нослетата  Peace

# 156
  • София
Вит. С е киселина, като такава може да увреди лигавицата на носа.

# 157
  • София
Витамин С се капва в носа при силно кръвотечение, спира го за секунди. За друго приложение в носа и аз не съм чувала.

# 158
  • Шумен
За кръвотечение пък не бях чувала, че така се прави. Хубаво е да знам подобни неща ако някога се наложи да действам бързо.

# 159
  • На брега на морето
Лекарка ми е казвала за витамин Ц в носа, не сега в конкретния случай, а преди ставаше въпрос за моя хрема навремето.

# 160
  • София
Аз понеже тук съм чела за това капане и понеже моят много страда от хреми с усложнения съм питала специално няколко лекари, всички категорично заявиха(и то с доста бурни реакции) за нищо на света да не капя вит. С в носа.

# 161
  • София
Angel_Dust, аз пиша за силно кървене от носа  Peace За хрема, разбира се, че е абсурд да се направи такова нещо.

Всъщност, за деца е по-добре тампон с витамин С в нослето. Големите хора могат да си позволят и по-крути действия.

Със същия упех може да се засмърка студена вода, важното е да се свият съдовете  Peace

(покрай брат ми знам всичките правила и номера за спиране на кървенето от носа  Simple Smile).

# 162
  • София
За радост не ми се е налагало да спирам силно кръвотечение от носа, може би зависи и каква е причината за това как да се реагира. Това с тампона ок, но как се капе вит. с, кота главата трябва да е приведена надолу, а не отметната назад при  кръвотечения от носа?

# 163
  • София
Да, главата задължително надолу. Даже най-добрият начин е да се седне, а главата да се сложи между коленете  Peace

Капването (витамин С или адреналин) отнема буквално секунди, не е фатално  Simple Smile

И си абсолютно права за причината - трябва да се знае от какво се получава. Примерно, при брат ми обикновено става след дълго хълцане, забравих точно какво му беше, но има установен проблем с носната лигавица.

# 164
  • София
Ясно, мерси, това си помислих, че ако е от някакво нараняване в носа, по-точно не би помогнало вит. с.

Общи условия

Активация на акаунт