За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 572
  • 808
  •   1
Отговори
# 615
Момиченцата наистина ли в петия месец се слагат да седят?

Не, действай като с баткото.

# 616
  • София
Това с косата и хормона на растежа ме уби Simple Smile
Моите и двамата не вървят високи, за сега, но и аз не съм. Та се сещам за крушата и дървото Simple Smile

# 617

Момиченцата наистина ли в петия месец се слагат да седят? Баткото не съм го подпирала с възглавници, оставях го когато е готов сам да се надигне и седне.

Първо ми стана интересно защо децата се делят по пол  Whistling  едните трябва да се подпират а другите не Laughing . Както и Сърчи е казала не, не трябва. Когато детето е готово ще седне и проходи, преди това с "помощ" само може да му се навреди Rolling Eyes.

# 618
Никога не съм учила дъщеря ми да седи седнала, да ходи и т.н. На 6.5 м. леко надигнах количката в полулегнало положение, на 7м. един ден сама се изправи и седна. По същия начин беше и с прохождането, изправи се и тръгна. Смятам, че когато детето е готово само ще седне, няма нужда "да помагаме".

# 619
При мен бебето ме ката да го повдигам. Не й се лежи, иска да зяпа навън, но не може да се задържи сама седнала. И за да е доволна на 5 месеца я сложих в полу легнало положение. Скоро ще я сложа в седнало, вързана. Дали ще се научи да сяда като още не е почнала да се преобръща? Обръща се само на страни и то с лекота, но по корем още неможе.

# 620
Mtve ако детето не е готово като развитие (т.е. гръбначния стълб не достатъчно укрепнал), то слагането на детето седнало принудително (вързано както се изрази) без то да е готово да го направи само може да нанесе много поражения.

Ето малко информация, а пълния текст си прочети тук ако имаш желание  http://www.rodnastriaha.bg/koga-shte-sedne-moeto-bebe/

Ако бебето започне да седи преждевременно, нормалното развитие на гръбначния му стълб може да се възпрепятства, тъй като крехкият му все още кръст се натоварва прекалено много преди да е достатъчно трениран за това. Доказано е, че част от хората, които имат проблеми с гърба и кръста в по-късна възраст, са слагани в седнало положение твърде рано.

На около шест месеца нито мускулите на гърба, нито мускулите на корема на бебето са достатъчно развити. Освен това то още не може да се подпира с ръка докато седи. Като последствие бебето се свлича назад или на една страна, или пък навежда тялото си напред, защото все още му е трудно да се задържи изправено. Базирайки се на болезнен опит, някои дечица успяват да се напрегнат за да останат седнали, но това може да изкриви гръбначния им стълб.
Много родители заобикалят бебетата си с възглавници, за да поседят и да виждат стаята. По този начин те ги спасяват от падане, но не успяват да предотвратят вредата, която това може да причини на гръбначния стълб – той е напрегнат и заклещен

# 621
Оф, незнам, както писах по-горе, нямам наблюдения над други бебета. Незнам как дапочва да седи само ако не го сложа да седи? Изправя се само ли? Как? Подпира се на ръце? От каква поза? Как се научава само да седи ако не знае, че тази поза съществува и не се опитва да я имитира?

П.п. Сега прочетох статията. Много интересна и поучителна. Ще изчакам месец-два пък ще видя. Надявам се скоро да започне да се претъркулва поне от гръб на корем, защото за сега се преобръща само на страни.

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 10:48 от Mtve

# 622
Благодаря ви момичета за отговорите по моя въпрос   bouquet

# 623
А как се научава да се обръща, ти ли му показа  Simple Smile....а как пропълзяват майкато го слага на четири крака и го бута ли Laughing . Това са инстинкти и двигателно развитие, нали не вярваш че ако не го повдигаш и то никога няма да се научи да сяда, или ако не го държиш за ръце да ходи и ще си стои непроходило. Ти можеш да го слагаш в полулегнало положение и когато то е готово като мускулатура на корем и гръб ще прави опити да се изправи до седнало и да ще се подпре на ръка, няма да седне стабилно от първия път. Може и седнало да го слагаш естествено например като го вземеш в теб да си облегне гръбчето на теб, но да не е за много дълго време за да не му се натоварва гръбначния стълб.

# 624
  • Шумен
Моите можеха да седят седнали стабилно след като навършиха 7 м., но не и сами да се изправят и седнат. Чак месец по-късно Михаела първа а седмица по-късно имитирайки я Валя си намериха начин да се изправят седнали. От гръб се обръщаха по корем, първо на едно коляно се повдигаха и с избутване и извиване успяваха накрая да седнат на дупетата си  Laughing На 9 м. някъде вече се вдигаха и сядаха както се прави с надигане, тогава се и изправиха на краката си в леглата по решетките.

За ръст и тегло и ние не сме от високите и тежките на 4 г. Вали беше 100 см и 13,800 а Миша 104 см 15,200. Но децата ми са здрави и си растат с по 7-8 см на година и около 2 кг качват.

# 625
Здравейте ,дано това е точното място където мога да задам въпросите си,понеже съм лишена от адекватни отгори на докторката на детето ми....Преди 2 дни бяхме на консултация,получихме леко смъмряне относно теглото на бебчо.На 4 месеца и 10 дни сме,а тежи 7,050кг,и е едва 58см.Като цяло историята ни е роди се - 3,400кг 50см.
                                  1м - 4кг/кърмене 14 дни+АМ Лактана
                                  2м - 5,500кг/само на АМ Лактана - скараха ни се
                                  3м - 6кг/АМ Нан,но с вечно проблемно изхождане на детето-запек
                                  4м - 7,050кг /АМ Хип - пак с мъмрене ,че сме качили много
Дайте съвет моля,или споделете опит!!!С какво мляко,по колко милилитра?И притеснително ли е теглото на детето ми?Благодаря Ви предварително.                                                     

# 626
  • София
С времето ще свикнеш да не им обръщаш внимание на забележките.Не виждам нищо обезпокоително!Да ти е живо и здраво бебчето! Hug

# 627
Аз имам следният въпрос: защо сменяш млеката? Млякото е на поискване. Колкото иска, по колкото пъти иска.
Има специални млека за лакомници с оризово нишесте или клей от рошкови. Това са антирефлуксните! Ако теоята педи се протеснява да ти препоръча такова!
Според мен няма нищо притеснително!  В началото е нормално да качват!

# 628
  • в огледалото на живота
Здравейте ,дано това е точното място където мога да задам въпросите си,понеже съм лишена от адекватни отгори на докторката на детето ми....Преди 2 дни бяхме на консултация,получихме леко смъмряне относно теглото на бебчо.На 4 месеца и 10 дни сме,а тежи 7,050кг,и е едва 58см.Като цяло историята ни е роди се - 3,400кг 50см.
Дайте съвет моля,или споделете опит!!!С какво мляко,по колко милилитра?И притеснително ли е теглото на детето ми?Благодаря Ви предварително.                                                     

Само ще напиша:Смени педиатъра.... Confused
Нищо притеснително не виждам в теглото на детето,но е тревожно,че сменяш толкова често млеката му.... Tired

# 629
  • Варна

Здравей! Не се притеснявай! Дъщеря ми се роди 3800 кг. Всеки месец наддаваше с 1 кг /никога не съм чувала упрек от лекаря/ с АМ е хранена и аз съм сменяла доста видове. Имахме проблеми със запека и ние. С  ХИП комбиотик беше ок акото, но много колики от него и се наложи да сменяме. Как така ще ви се скарат. Ако с Лактана е било ок изхождането продължавай с него, ако с ХИП съще е ок, просто си избери едно от двете млека и си храни детето нормално.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт