Отговори
# 660
Добро утро и прекрасна събота ви пожелавам !  Hug

Зарани,  Heart Eyes Hug Heart Eyes благодаря за новината!  bouquet Със сигурност има неточности, но въпреки тях, ще изгледам за пореден път филма с огромно удоволствие !  Heart Eyes
Не знам Хел какво решение ще вземе, ще е хубаво, ако има и алтернативен превод, сигурна съм, че нейният ще е по- прецизен, защото “минава“ и през двата езика, но предвид трудността, ще уважа всяко нейно решение !   bouquet
А пък аз скоро се надявам, че ще се обзаведа и с диска !  Party

# 661

Intikam backstage

Наближава 26 февруари, рожденят ден на Берен.

# 662
# 663
# 664
Поредната страхотна новина за Берен Саат  newsm68 newsm44 smile3525

Покана към Берен от британската модна марка „Burberry Prorsum”.

Берен Саат е получила специална покана да дефилира на ревюто за сезон есен/зима 2014 г. на британската модна марка „Burberry Prorsum”.
В това ревю са поканени да вземат участие редица извести световни звезди от различни области. Берен Саат ще бъде единствената представителка на Турция,която е получила тази специална покана и ще мине по червената пътека,облечена в красива рокля на марката. След дефилето тя е поканена на лична среща с творческия директор на „Burberry” - Christopher Bailey.

Перевод от турски :Эльшад Ибрагимли

Източник: http://vk.com/berensaat_fan

# 665
Браво на Берен !  Heart Eyes
Тя е ослепителна и който и да е червен килим, ще и отива !  Peace

Както и на него !  Heart Eyes

# 666
Дженгиз Семерджиоулу на снимачната площадка на Intikam

"Преди два дни беше сватбата на Берен и аз бях единственият поканен журналист.... Когато влязох в имението в Канлъджая, видях голямо препускане.
Цялото имение беше декорирано с цветя.... няколко минути по-късно видях Берен, цялата облечена в бяло.
18 часа в булчинска рокля.
Tuvana Büyükçınar беше приготвила/създала много красива рокля за Берен.
Но, къде е Кенан?
Да не преувеличаваме, това не е истинска сватба. Това са сцени от последните епизоди на Отмъщението. Ямур Йозден ( Берен Саат) и Емре Арсой ( Мерт Фърат) се женят...
Берен е облякла роклята в 10 часа сутринта. Аз отидох на снимачната площадка в 13 часа наобяд, а снимачния процес беше планиран да продължи до 5 часа сутринта
Това означава, че Берен ще прекара 18 пълни часа облечена в роклята...
Още повече, миналата седмица тя също прекара часове пред камерата със същата рокля. "Кълна се, по-лесно е за истинска булка....актрисите трябва да страдат по-дълго. каза тя. Истинските булки се приготвят за 2-3 часа, сватбата продължава около 4-5 часа. Всичко на всичко те изкарват около 7-8 часа в булчинската рокля. Когато си тръгнат от тържеството, те я свалят и всичко приключва. Вижте моята ситуация - Аз ще нося тази рокля до разсъмване/зазоряване/ранни зори.
 - Колко пъти си носила булчински рокли в тоите сериали и филми Берен?( пиша го, че й говори на ти, но предполагам, че е така, защото там не е като тук )
- Не съм ги броила, но предполагам, че около 10 пъти.

Готова ли е да я облече в истинския живот? Ще говорим по този въпрос малко по-късно.
Последният ден на снимачната площадка.
Когато разбрах, че Отмъщението ще приключи, се развълнувах и реших да отида на снимачната площадка. До сега, винаги посещавах снимачните площадки по време на първите епизоди и нямах идея какво е усещането на снимачната площадка в последните дни. Ето защо, попитах актьорите за това.

Берен каза: От една страна, сме горди, че сме постигнали успешна и достойна за уважение работа. От друга страна вътре в нас има горчивина, че всичко приключва.

Мерт каза: Последните дни от снимачния процес обикновено са тъжни. Но аз се чувствам така, сякаш ние няма да се разделим. Сякаш след два дни, отново ще дойда в това имение.

Енгин каза: Искам да помоля за разрешение от собственика на имението да идвам и да пия кафе, всеки път, когато посетя това място.

И тук звука от смеха на всички промени тъжното настроение на екипа.
Имението е получило предложения още преди ние да го направим.
След като написах преди няколко седмици, че Отмъщението свършва, продуцентски къщи започнаха да изпращат предложения до собственика на имението. Всеки иска да снима тук.

Мерт Фърат подхвърля шега: След края на сериала това имение ще получи повече предложения, отколкото ние сме получавали от продуцентите. Между другото, Мерт Фърат вече е получил 2-3 предложения за сценарии, както и Енгин.

На Берен все още нищо не й е предложено. Разбира се, тя вече е обявила, че иска да си вземе почивка от сериалите. Ще го направи ли наистина?

Непрестанно на екран от 10 години
Така че попитах Берен за бъдещите й планове
Бях на екрана в продължение на последните 10 години. Тъкмо бях приключила половин сезон преди Отмъщението. Това, което искам да направя е: Искам да застана настрана и да наблюдавам какво се случва в реалните условия на телевизионния сектор.
- За кои условия говориш?
-Системата, която се е обърнала с главата надолу. Променящите се условия, новият баланс/равносметка, рейтингите, Radio and TV Supreme Council и намаляващите/свиващите се продукции зависими от тези нови условия. Искам да застана на сигурно разстояние и да наблюдавам до къде ще доведе това. Още веднъж, програмата на актьора се определя от предложенията/офертите. Ако получа предложение за проект, който наистина да харесам, може и да си променя решението. До тогава, искам просто да стоя и да чакам.

Какво предпочита да пие Берен - кафе или чай?
Научих от човека, който прави чаят на снимачната площадка, че всички актьори са много непретенциозни и почтителни. Той също ми каза, че Берен не си пада по чая/ не е пияч на чай, тя е човек, който обича кафето. На снимачната площадка тя пие повече кафе, отколкото чай. Кафе ( шварц), турско кафе, и го предпочита чисто и черно.

Кой е най-щедрия/благородния актьор?
Всички отговориха без колебание "Мерт Фърат". Никога не идва с празни ръце на снимачната площадка. "Мерт е единствен по рода си, много е мил", казват работещите на сета. В същото време, плато със сладки се върти/обикаля из сета/сним. площадка. Донесено е от Мерт за края на снимачния процес/на снимките ( предполагам за финала)

Първо Лондон, след това Дубай
След края на Отмъщението, Берен иска да си направи дълга почивка. На 17-ти февруари тя ще отиде на Burberry , който е един от спонсорите на Отмъщението, модно шоу в Лондон. И след това отива в Дубай.

- Какво ще правиш в Дубай?
- През март там стартира втори сезон на Отмъщението. Ще отида да го представя, но датата все още не е известна. След Дубай искам да отида на почивка.

Ще има ли сватба в Л.А.? Когато Берен каза "Отивам на почивка", не можах да го подмина без да направя/пусна този коментар "Но внимавай, да не те хванат, както се случи в Мексико! Тя се смее.... Предполагам, че този път тя и Кенан ще бъдат по-предпазливи. "Ще живееш ли в Л.А.? Ше посещаваш ли семинари/workshops там?
- Не искам да си правя никакви планове, няма да кажа "Ще направя това, няма да направя онова", нищо не е сигурно.
- Планирате ли сватба с Кенан през лятото в Лос Анджелис?
Тя се усмихва и отговаря задоволно "Няма такова нещо."

Не можем да направим друг "Ask-i memnu"
След това започнах да обсъждам телевизионния сектор с Берен

"Достигнахме един момент, в който не можем да направим нещо подобно на Забраненият плод, никога повече. каза тя.
- Заради Radio and TV Supreme Council?
"Radio and TV Supreme Councilр рейтинги, всичко" каза тя и продължи. Работя от 10 години в този сектор. Сега имам чувството, че всичко, което всички заедно сме създали със собствените си зъби и нокти е било взето от нас, изплъзва се под краката ни. Спомням си, когато Джансел Елчин и аз работехме в Kundura Fabrikası, и започнахме протест, за да ни дадат каравана. Дори тоалетна нямахме! Огледайте се къде сме, и вижте какво сме постигнали. Сега има каравани на всички снимачни площадки, условията станаха по-добри за всички. Но от друга страна, и други неща се промениха. Вече не ни е позволено да снимаме нещо подобно на "Забраненият плод", нито да разкажем история подобна на "Крилете на нощта", защото те правят социален натиск. Те ни внушават какво да правим и какво не, какво може да се гледа и какво не. Вече няма толерантност. Тези продикции са продадени не само в Близкия Изток, те са продадени в целия свят. Ние продаваме имиджа на мюсюлманската и свободна жена. Сега те дори компрометират това. При това положение, ние никога няма да можем да продадем продукциите си на чужди държави. Обезверена ли съм? Не. Но последните години са наистина тъжни за този сектор. Чувствам се тъжна най-вече заради всички тези хора, които загубиха работата си. Ставайки свидетели на изграждането на този сектор от началото до края, ме натъжава положението до което сме стигнали сега.

Напълно разбирам Кенан.
Попитах Берен как ще коментира решението на Кенан да не се снима повече в серии, които продължават повече от 1 час/60 минути.

Напълно го разбирам. Не мога да ви опиша всички препядствия с които се сблъскахме с Отмъщението, въпреки добрите условия, които имахме. Но Кенан има по-дълга история от мен, сега той снима периодични серии в Kundura Fabrikası. Аз снимах "Крилете на нощта" там и мога напълно да си представя до каква степен измръзват от студ. Затова недоволството на Кенан е правилно/ Затова Кенан правилно недоволства.

Източник:  http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/79261/2368/1/25809621/cengiz-semercioglu-intikam-setinde
 Превод от английски : kralitsata

# 667
Кралицата,  Heart Eyes благодаря ти !   bouquet

“Не можем да направим друг филм като Забраненият плод ! “

Така е - този филм, е неповторим ! Единствен !  Peace

# 668
Журналистът Дженгиз Семерджиоглу от снимачната площадка
                           на последния епизод на „Отмъщението”

Превод от турски на руски език: Сабина Исмаилова

Източник: http://vk.com/berensaat_fan

Най-накрая Берен Саат  прави сватба, а аз съм единственият поканен журналист… Идвайки във вилата в Канлъджа, където се организираше сватбата, аз се сблъсках с голяма шумотевица и суетня. Цялата вила беше украсена с цветя. Малко след това се появи и Берен Саат,която беше цялата в бяло…

18 часа в сватбена рокля.

Берен беше изключително красива в сватбената рокля, ушита специално за нея от Тувана Буюкчънар.
А къде е Кенан??? Е,да не преувеличаваме…
Това не е истинска сватба,а сцена със сватба от последния епизод на „Отмъщението”.
Ямур Йозден /Берен Саат/ се омъжва за Емре Арсой /Мерт Фърат/. Берен е облякла бялата рокля в 10 сутринта, а когато аз дойдох на снимачната площадка, вече беше 13 часа. Планът беше снимките да продължат до 5 сутринта… Тоест, Берен щеше да прекара цели 18 часа, облечена в тази рокля.

”Ей Богу, и на истинските булки  вероятно никак не им е лесно. Но в края на краищата сватбата им продължава около 4-5 часа, 2-3 часа тече подготовката за нея и общо им се събират около 7-8 часа в сватбената рокля. Истинските булки просто излизат ,танцуват малко  и всичко приключва.А вижте мен,аз до утре сутринта ще бъда с нея”,казва Берен.

Колко пъти Берен досега е обличала сватбена рокля за ролите си във филми и сериали?

Берен: „Не съм ги броила,но може би са около десет пъти.”

Възнамерява ли тя и в живота да облече красива сватбена рокля?

Берен: „За това ще Ви разкажа някой друг път…”

Днес присъствам на последния снимачен ден.
Когато разбрах,че ще се снима финалната серия на „Отмъщението”, аз реших да отида на снимачната площадка, за мога и аз да изпитам вълнението от финала. Досега съм присъствал на първите снимки на други сериали, но не знам как е на финалните. Попитах за това актьорите…

Берен каза следното: „От една страна ние изпитваме удовлетворение от добре свършената работа, а от друга ни е мъчно, че всичко това свършва.”

Мерт Фърат: „На последния снимачен ден винаги е много тъжно.
Но аз нямам чувството, че ние се разделяме. Сякаш след два дни отново ще се съберем в тази вила…”

В този момент към нас се присъедини и Енгин Хепилери и каза:

„Ще помолиш собственика на вилата да ти разреши да влезеш вътре и да изпиеш едно кафе и така ще намалиш мъката си…” Настана смях и тъжната атмосфера на снимачната площадка се разведри.

Вилата вече е залята от нови предложения. След като миналата седмица аз написах за това,че сериала „Отмъщението” приключва, към вилата в която се извършваха снимките заприиждаха продуценти,които искаха да снимат сериалите си тук.

Мерт Фърат започна да се шегува: „След приключване на сериала вилата сигурно ще има повече предложения,отколкото ние актьорите.”

Все пак Мерт каза,че вече са му предложили два-три нови сценария. Енгин каза същото. Берен вече обяви,че че ще направи пауза,кратка почивка от сериалите и за нея това не е на дневен ред.
Дали наистина ли Берен ще се оттегли от сцената?!

Чай или кафе обича да пие Берен?

Към Хасан Айайдън,който досега е бил разносвач на чай в сериалите „Veda „ и „İffet” отправих следния въпрос: „По колко чая се изпиват на ден?”

„Средно по 10” ,беше отговорът. Но пък много от актьорите пият и по 20. На снимачната площадка се пие повече чай,отколкото кафе.
Попитах го има ли актьори,които капризничат, а той отговори,че все още не е виждал толкова хармонично работещ екип на снимачната площадка.
Никой не ми казва: „Остави всичко и веднага ми донеси чаша чай! „
Виждал съм и такива актьори другаде. Тук всички ми казват: „Донеси ми,когато имаш възможност.” Тук всички са много любезни,каза ми Хасан. От него научих също,че Берен Саат на снимачната площадка пие предимно кафе-филтрирано кафе или турско кафе.

Кой от актьорите е най-щедър?

Актьор,който отива на снимачната площадка с празни ръце и не направи някаква изненада на колегите си във вид на кебап или нещо друго, бива оценен от екипа много зле. За него по-късно ще казват,че носи в джоба си скорпион /очевидно това е някаква поговорка/. Попитах хората от екипа на сета кой е най-щедрият актьор. Всички отговориха единодушно,че това е Мерт Фърат. Никога не идва на снимачната площадка с празни ръце. Бил много щедър и  с широка душа.Точно тогава на снимачната площадка имаше огромна тава пълна с еклери и пастички. Един от снимачните работници ги разнасяше на всички. Аз попитах кой ги е донесъл, а той отговори: „Как кой, Мерт Фърат!  По повод на последния снимачен ден,той е решил да почерпи всички.

Десет сезона непрекъснато на екрана!

Попитах Берен Саат какви са плановете й за бъдещето.

Берен: „Десет поредни сезона аз непрекъснато съм на екрана и в сериалите.
Единствено преди „Отмъщението” си позволих  да почина половин сезон.
Аз мисля така: При тези условия,които предлагат телевизиите, имам нужда да се оттегля за малко и да се опитам да погледна на нещата отстрани.”

За какви условия говориш?

”Говоря за цялата система на сериалите,която ни изправя на нокти. За баланса в тези условия, които ни предлагат. Също така за рейтингите, за Висшия съвет,който ръководи телевизионните и радиокомпаниите в Турция- RTÜK. Заради това някои проекти прекъсват или се съкращават.
Бих искала за малко да се оттегля и да погледна на нещата отстрани и да реша в каква посока да поема в бъдеще. Графикът на актьорите зависи от предложенията,които получават. Но аз може да получа предложение за проект,който толкова да ми хареса,че това да промени начинът,по който мисля сега… Но на този етап аз искам да поспра и да почакам известно време.

Първо Лондон,а после Дубай.

След края на снимките за „Отмъщението” Берен има желание да се оттегли за една дълга ваканция. Преди това на 17 –ти този месец тя ще дефилира на ревю на един от спонсорите на сериала, чиито тоалети носеше героинята й -известната английска модна марка - „Burberrys”. След това заминава за Дубай.

Какво ще прави в Дубай?

Берен: „През март там започва излъчването на втори сезон на „Отмъщението”. Датата на старта му все още не е известна. Аз ще пътувам в Дубай за представянето му, след което искам да си почина.”

Ще има ли сватба в Лос Анжелис?

Когато Берен каза,че ще ползва ваканция,аз просто не можах да се въздържа и й казах: „Само да не стане онова, което се случи миналата година в Мексико и отново да ви хванат…”, казах аз. Смеейки се казах,че този път с Кенан Догулу трябва да бъдат внимателни.

/Това не знам какво трябва да значи,някой ако се сеща,да сподели./

Ще живеете ли в Лос Анжелис?

Берен: „Нямам точни планове - ще направя това,ще направя онова.”

Добре,а имате ли планове да се ожените това лято с Кенан?

Тя се усмихна и каза: „Не,нямаме такива планове.”

По време на разговора ми с Берен аз останах с впечатлението, че тя е в някаква степен песимистично настроена към състоянието, в което се намира сектора на сериалите в момента.
„При тези условия,ни стигнахме дотам,че повече не можем да създадем сериал като „Забранена любов” например”,каза тя.

Заради RTÜK ли?

RTÜK, рейтингите и всичко заедно. Аз вече 10 години  работя в този сектор. Някак си имам чувството,че този сектор,който ние създадохме  се разцепва и някак си се изплъзва измежду пръстите ни,отива си.
Спомням си как преди години заедно с Джансел Елчин протестирахме във фабрика „Кундур”,за да ни докарат каравана. Там нямаше дори тоалетна.
Какво беше преди,а какво е сега…
Сега на всички снимачни площадки има каравани за актьорите,създават им се хубави условия за работа. Но пък има други неща,които се промениха.
Вече не можем да преживеем онова,което се случваше по времето на „Забранена любов”. Дори за сериала „Спомни си любима” вече  не можем да говорим,защото се създават различни настроения в обществото. Сочат ни с пръст ,гледат ни ,казват ни какво трябва да правим и какво не. Липсва толерантност, разбиране. Но в същото време нашите продукции се продават в Близкия Изток, както и в много други страни. Преди ние показвахме на хората там образът на мюсюлманската жена, на свободната жена.  Но сега ни забраняват да го правим. Ако това продължава, ние няма да можем да продаваме продукцията си зад граница. Не казвам,че нямам надежда. Но за сериалния сектор предстоят тъжни години,ако нещата не се променят. Най-много се притеснявам за хората,които ще останат без работа. На мен като човек,който е вътре в тези неща,част от тях, това ме огорчава. Съжалявам,че стигнахме дотук.

Аз много добре разбирам Кенан…

Кенан Имирзалъоглу заяви,че повече няма да играе в сериали с продължителност на сериите повече от 60 минути. Попитах Берен Саат какво мисли по този въпрос. Тя ми отговори следното:

Берен: „Аз много добре разбирам това. Не мога да кажа,че сме имали големи трудности в „Отмъщението”, защото на нас ни бяха осигурени много добри условия за работа. Но Кенан има повече сериали зад гърба си и по-голям опит от мен, а и в момента те снимат във фабриката „Кундур” сюжет,в който действието се развива в миналия век. Аз също съм снимала на това място сериала „Спомни си любима”, така че мога да си представя как замръзват от студ на това място в този сезон на годината. Затова смятам,че Кенан с право протестира.”

Превод на български * Дъга Голями благодарности от мен за нея! Определено това интервю е много по-точно, защото е превеждано от турски на руски и не се е загубило в превода. Докато при мен, само си загубих времето, превода беше от английски и директно казвам, че е абсолютно неточен и объркващ. Дъга  Hug Hug Hug Благодаря!

# 669
Добро утро ! Слънчева и топла нека е неделята ви !  Hug

И една страхотна новина :

Къванч е първи !

http://gecce.com/magazin/haber/kivanctan-bir-ilk

Доколкото успях да разбера, Къванч първи е подписал договор със Стар ТВ, за три години .Този канал отбелязвам нова ера в развитието си, стартирайки с филма Курт Сеит и Шура . Най- гледаният канал, ще започне редица нови проекти . Къванч за три години се ангажира, като ще бъдат привлечени още три от най- големите и известни имена - Берен Саат, Туба Буюкстюн и Кенан Имирзъолу !

Така е - най- добрите, са и най- търсените !  Peace

Благодаря и на Дъга  Hug за превода !   bouquet

# 670

new from rwssia

# 671
И една страхотна новина :

Къванч е първи !

http://gecce.com/magazin/haber/kivanctan-bir-ilk

Доколкото успях да разбера, Къванч първи е подписал договор със Стар ТВ, за три години .Този канал отбелязвам нова ера в развитието си, стартирайки с филма Курт Сеит и Шура . Най- гледаният канал, ще започне редица нови проекти . Къванч за три години се ангажира, като ще бъдат привлечени още три от най- големите и известни имена - Берен Саат, Туба Буюкстюн и Кенан Имирзъолу !

Така е - най- добрите, са и най- търсените !  Peace

Благодаря и на Дъга  Hug за превода !   bouquet

Браво! Страхотна новина!   bouquet Дъгичке,  Hug благодаря, че ни носиш такива хубави новини!   bouquet Госпожата,  Hug съгласна съм с теб!   bouquet Най-добрите, са най-търсени!   bouquet

# 672
Изгледах "Сънят на пеперудата" на български - преводът е много добър, само като изключим името на Рюштю - написан е като Рущи, но това не е никакъв проблем...

Уникален филм е това, уникален.... Нямам думи просто, толкова много плаках  Cry Cry Какъв Къванч виждам там, дъхът ми секва чак... Никакъв помен от Бехлюл или Кузей, толкова отдаден на ролята Къванч, че чак ме заболя сърцето на финалната сцена  Cry

Прегърбената походка, питащите влюбени очи, срамежливата усмивка - просто съм като тресната  Shocked Този образ толкова много ми хареса, явно наистина много дълбоко ме докосна, че дори Кузей не ме впечатлява за момента.... Много истински филм, с великолепни актьори, всички до един на нивото на Къванч, истински пир за душата е...

Леле, дори не мога да се изкажа правилно, ужас Confused Rolling Eyes

П.С Обезсмисля моя превод, поради което се оттеглям. Направеният е много добър, няма  нужда от друг  Peace Госпожата, извини ме за което, бях обещала преди време, но наистина няма смисъл.

# 673
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Като чета новината за тригодишния договор с телевизията....викам си, ха дано да съберат нашите двамата пак. Може любовен триъгълник - Къванч, Берен и Туба... Joy В краен случай мога да преглътна и Кенан И. Само в краен.

# 674
  • София
Изгледах "Сънят на пеперудата" на български - преводът е много добър, само като изключим името на Рюштю - написан е като Рущи, но това не е никакъв проблем...

Да, преводът е добър!  Peace  Аз малко прибързано се изказах за неточностите, без да ги проверя напълно. Едва днес имах тази възможност, но като видях грешно написаните имена, много се вбесих, много мразя така! Close  Мисля, че това е един вид неуважение към паметта на поетите. А и оказа се, че превода все пак е направен от турски език.  Wink  Както и да е, аз ще си взема поука, друг път да не пиша нещо, така прибързано, преди да съм напълно сигурна. ooooh!  Peace  Blush

Интервюто с Берен много ми хареса. Много смело от нейна страна, да говори така открито, за това какво става в телевизионния сектор. То така или иначе не беше тайна за никого, но друго си е, когато и някой от актьорите го каже. Евала и правя! Не съм крила никога, че като актриса изобщо не ми допада, но като жена и човек е много готина!

Общи условия

Активация на акаунт