Отговори
# 645
Здравейте, момичета!  Hug Hug Hug

http://www.dizifilm.com/haberdetay.asp?newsid=220035 Хел, Hug ако може да хвърлиш едно око.  Hug

Феновете са посетили Берен на снимачната площадка на Intikam. Вижте само колко е щастлива. Ето това е да си обичан! Искам и аз да я видя на живо, за да ми предаде от нейната положителна енергия!  Hug Hug Hug

Последна редакция: чт, 13 фев 2014, 10:59 от kralitsata

# 646
Ето го и синчето на Седеф и Къванч - Джан

bouquet

# 647
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ах, че е сладък! Кога се роди - кога дорасна да носи пуловер!
Какви очи само! И тоя ще разбива женски сърца като кръстника си!

# 648
Госпожата,  Heart Eyes къде си?   Sad Дано всичко е наред!  Praynig

# 649
здравейте, имам въпроси към вас

1. има ли някъде от където мога да гледам Спомни си любима с превод, или пък на руски ... ??

2. случайно има ли го някъде филма с Берен - Моят свят ?

3. Знаете ли защо Интикам привършва толкова рано,само с 44-45 епизода ?

# 650
Добро утро момичета и момчета !  Hug В деня на любовта и виното, ви пожелавам да обичате и да сте обичани !  Heart Eyes Обичам ви !  newsm51

Скрит текст:

mrvica 1234,  bouquet

Кралицата,  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 09:07 от gospojata

# 651
Щастливата жена е като вихър.
Тя спира урагани със ръце,
и в този миг не може никой
да сложи облак в нейното небе.
Щастливата жена е несломима.
Тя само с поглед мести планини.

Вселената се радва, че я има –
да рони по безкрая й звезди...
Щастливата жена умее всичко.
Опъва брод над пропасти далечни.
Дори, когато мразят – тя обича.
И с всеки дъх ти обещава вечност.
Това е тя – щастливата жена.
Усмихната, красива и летяща.
Съзрял си във очите й тъга?
Това е сянката на истинското щастие...
Но няма как да падне върху теб
от нейните очи дори сълза.
Щастливата жена ти е късмет.
И спътница. И болка. И Съдба..!

irini - Мира Дойчинова

Честит Св. Валентин, момичета!   bouquet Обичайте и бъдете много обичани!  txtloves Two Hearts  loveuuu Two Hearts  Kissing Heart  remybussi  Kissing Heart Heart Eyes  action032  jumpuu

Пожелавам ви днес да изгледате поне един от любимите ви епизоди на Забраненият плод!  Hug

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 09:53 от kralitsata

# 652
Скрит текст:
На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Ден на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон.

Чества се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите на 14 февруари (по Грегорианския календар). Празникът се среща още като Зарезановден, Трифун Чипия, Трифун Зарезой, Трифун пияница.

Рано сутринта стопанката омесва хляб - пресен или квасник. Освен това сготвя и кокошка, която по традиция се пълни с ориз или булгур. Кокошката се вари цяла, а след това се препича на саджак. В нова вълнена торба се слага питата, кокошката и бъклица с вино.

С такива торби на рамо мъжете отиват на лозето. Там се прекръстват, вземат косерите и от три главини всеки отрязва по три пръчки. След това отново се прекръстват и поливат с донесеното вино лозите. Този ритуал се нарича "зарязване". След това всички се събират и избират "царя на лозята". Едва тогава започва общо угощение. "Царят" е окичен с венец от лозови пръчки, който носи на главата си, и с друг венец, който слага през раменете си.

Той сяда на колесар. Лозарите теглят колесаря и под звуците на гайди, гъдулки и тъпан се отправят към селото или града. Там спират пред всяка къща. Домакинята на дома изнася вино в бял котел, дава най-напред на царя да пие, след което черпи и хората от свитата му.

Останалото вино в котела се плисва върху царя и се изрича благословията: "Хайде, нека е берекет! Да прелива през праговете!". Царят отговаря на благословията с "Амин". След като стигне до своя дом, царят се преоблича с нови дрехи и, окичен с венците на главата и през раменете си, той сяда на дълга трапеза да посрещне хора от цялото село.

Затова за цар на този празник се избира заможен човек. Следващите два дни, наречени във фолклора "трифунци", се почитат за предпазване от вълци. Тогава жените не режат с ножици, за да не се разтваря устата на вълка, не плетат, не предат и не шият.

Приготвят обреден хляб и след като раздадат от него на съседите, слагат залци от хляба в кърмата на животните - за предпазване и на добитъка, и на хората от вълците. Тя трябва да бъде приготвена с необходимото внимание от страна на домакинята. Още в ранни зори тя става, за да приготви прясна пита.

За целта са необходими единствено 1 кг брашно и 1 чаена лъжичка сол. Брашното се пресява, за да остане само най-чистото от него. След това трябва равномерно да се посоли и от него да се замеси тесто, като се прибавят 2 чаени чаши хладка вода. Тестото се меси, докато започне да образува шупли.

След това направената пита се изпича в добре загрята предварително фурна. След като питата е готова, се покрива с памучна кърпа, за да не изсъхне кората ѝ. Като основно ястие по стар български обичай се препоръчва пълнена кокошка.

Hug

">#t=12[/video]

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 10:05 от kralitsata

# 653
# 654

Благодарение на Валя !   bouquet

# 655
здравейте, имам въпроси към вас

1. има ли някъде от където мога да гледам Спомни си любима с превод, или пък на руски ... ??

2. случайно има ли го някъде филма с Берен - Моят свят ?

3. Знаете ли защо Интикам привършва толкова рано,само с 44-45 епизода ?

1. Спомни си любима няма превод на български, май има само малки клипчета на руски, но цялостен превод не.
2. Моят свят все още не е пуснат в интернет, все още го очакваме.
3. Защо Отмъщението да приключва рано? 2 сезона по 22 еп обхващат всички събития, които е трябвало да се покажат, без излишно разтягане на локуми.

# 656
Хел, Hug ще видиш ли новината?

http://www.diziler.com/haber/beren-saatten-ebru-salliya-calim  Това какво означава?

Мерием Узерли има дъщеричка. Да й е жива и здрава и тя да е жива и здрава да й си я отгледа с любов!   bouquet

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 14:17 от kralitsata

# 657

Благодарение на Валя !   bouquet

Привет, момичета и момчета! Hug
Набива ми се поредната закачка за една незабравима двойка от тази тема...
Страдаме харесващите този сериал, искаме ги отново заедно!  Crazy
Вярвам в невъзможното, но...ще видим, дето се казва- времето ще покаже.  bouquet

# 658
  • София
Момичета някой е изпреварил Хелън и е направил субтитри на "Сънят на пеперудата".
Ето ги - http://DMCA-removal-from-Google/index.php?act=download&attach_id=73865

Реших да го напиша все пак, за да си реши тя дали да продължи.  Peace Преводачът е skamber, аз съм гледала и други турски филми с негов превод, затова мога да кажа, че е добър. Не знам само от какъв език превежда.  Peace

П.П. Поправям се, попрегледах малко филма със субтитрите, има някой грешки. Най-дразнещата за мен лично са сгрешените имена на поетите.  Tired

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 18:57 от zarani

# 659
Зарани  Hug мерси за инфото. И Бамбито ми писа, че вече има субтитри. Аз съм превела само 20 минути и се чудя дали да продължа, но като цяло се обезмисля май...  newsm78 Обач ако се появят много желаещи - може и да продължа.... Аз превеждам от английски, но сверявам и с турския. Добре се получаваше, но нищо - по-добре е , че има превод. Така мисля аз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт