НВ-ВМХ, част 69

• 44 206
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Облаче, сметаната и шоколадът са с много малко количество въглехидрати, така че едва ли е от тях. От плодовете вечерта наистина може да е, защото са много грамове накуп и е възможно да са отишли за попълване на гликогена, а тогава се задържа и вода.

# 106
  • София
Алина, ти си още едва в началото и е нормално да имаш повече въглехидратни дни с ядене на сладки и други подобни. Все пак сладкото е силен наркотик, човек се бори дълго време, а борбата със себе си е най-трудна, както знем.
Аз например, в началото имах невероятни пристъпи на жесток глад за сладко ( не ми го е искало тялото, а небцето  Laughing) и да ти кажа, доста съм се уливала в дадени моменти. Но с времето те намаляват и стават все по-редки.
Засега е важното да се настроиш психически, че искаш да си на този режим, да осъзнаеш точно с какво се захващаш и оттам нататък да живееш спокойно. Ако някога си на гости при майка си и тя е кулинарка, напавила ти е сладки и ти си решила с чисто съзнание да ги ядеш - яж ги и туй то. Не го мисли повече. Вярно, няма да отслабнеш, спираш процеса, но въпреки това, от следващия ден ти си си отново в релси и продължаваш към целта си.

Вчера свекърва ми дойде специално до вкъщи, от другия край на София, да ни донесе курабийки  Crazy Правила жената и ни носи. Аз обожавам тези курабийки, и ако това нещо беше преди половин година, сигурно щях да се поддам и да ям от тях. Но сега не ми представлява никакъв проблем, децата си ядоха, мъжа ми също, дори айрян им правих  Laughing мириса ми на ваниловия им аромат, но до тук. Дори не съм се измъчвала. Много се радвам, това е крачка напред за мен лично.
Е, ако беше торта Гараш или нещо шоколадово, друга песен щях да пея, все още не съм стигнала до тази промяна, но нещата стават бавно, градим тухличка по тухличка  Peace

Малвина, ще се пробвам с това чудо, даже се радвам, че не прилича на хляб.
Хляб е нещото, което най-малко може да ме привлече да го ям, дори не го виждам вече.
И по-добре май е да се прави с кокосови стърготини, че в тия брашна нямам доверие аз, особено пакетирани в БГ.

Днес на опаковката на едни пилешки бутчета например, прочетох, че освен вода и сол, съдържат и ГФС. Нямам думи.  ooooh!

# 107
Шоколата, благодаря.  Hug Да видим утре как ще е. Повече бира не искам да пия, прави ме понякога много нервна и раздразнителна.

# 108
Тези дни ще пусна преведени рецепти за режимни коледни фжинфжифилови бисквити и ароматно вино

А всякаква смес от смлени ядки и ванилия и масло е невероятен бърз десерт и замества успешно всчки тези ухаещи глутенови бомби
Като и вместо ванилия може да се сложи всякаква подправка разбира се

# 109
  • София
Облаче,значи можеш да добавиш една бира преди да дойде време за обяд в офиса. Така колегите ти ще видят, че не трябва да се занимават с теб  Twisted Evil

Уасп, вкарваш в грях бедните мъчещи се души ...

# 110
А всякаква смес от смлени ядки и ванилия и масло е невероятен бърз десерт и замества успешно всчки тези ухаещи глутенови бомби
Като и вместо ванилия може да се сложи всякаква подправка разбира се
веднага подкпреям с нагледен пример Joy - фалшиво Рафаело
http://vkusnoteka.blogspot.de/2012/08/blog-post.html

# 111
W'A'S'P', добре ще дойдат твоите рецепти! Hug  bouquet Сложи, моля те, линкове и към оригиналните, ако помниш откъде си ги взела. Аз също обмислям някои неща и ще сложа рецепти, ако видя, че са сполучливи Embarassed Например ме гложди един фъч Laughing Прави се от сметана, масло и шоколад, но се вари на слаб огън доста време, докато се сгъсти - това му е всъщност особеното. После се налива в подходяща форма, охлажда се, за да се стегне, и се разрязва. Влязъл ми е под кожата този фъч Laughing

# 112
  • Miami
Например ме гложди един фъч Laughing Прави се от сметана, масло и шоколад, но се вари на слаб огън доста време, докато се сгъсти - това му е всъщност особеното. После се налива в подходяща форма, охлажда се, за да се стегне, и се разрязва. Влязъл ми е под кожата този фъч Laughing
Аууу, ще чакам да видя пропорциите на продуктите  Hug Звучи наистина страхотно  Grinning

# 113
говорете, говорете....аз си изпих един чай с обилно масло вътре и с нищо не мож мЪ съблазните Whistling

ще чакам с нетърпение да споделите рецепти + снимков материал, че мойто хлапе мрънка за някакво десертче Grinning Не , че и аз няма да похапна, де Blush

# 114
Ами, рецептата е тази: http://vardagfest.blogspot.com/2011/12/chokladfudge-lchf.html Продуктите са 400 мл сметана, 100 г масло, 60-80 г тъмен шоколад (аз бих сложила направо един цял от 100 грама). Кипва се сметаната, прибавя се шоколадът, после и маслото. Оставя се да ври 20-30 минути без капак, докато се сгъсти, като често се разбърква. Налива се в подходяща форма, слага се в хладилника за една нощ и се разрязва.

Аз правя нещо подобно, но го наричам "крем какао": разтопявам на водна баня 2 х 100 грама тъмен шоколад, после добавям 400 мл течна сметана, наливам в чашки и слагам в хладилника. Стяга се кажи-речи като фъч. Дори в събота го направих същото нещо, но и с есенция ром (много ароматно се получи), само че го налях в една малка керамична формичка. За известно време го сложих и във фризера, не само в хладилника, за да се стегне хубаво. Можеше да се реже и хваща с ръце, макар че е по-добре да се сложи в по-плитък и плосък съд, че да е по-лесно за изваждане, след като се разреже ooooh! Но нищо, много сполучливо беше и е нещо като суров фъч.

# 115
Ами, рецептата е тази: http://vardagfest.blogspot.com/2011/12/chokladfudge-lchf.html Продуктите са 400 мл сметана, 100 г масло, 60-80 г тъмен шоколад (аз бих сложила направо един цял от 100 грама). Кипва се сметаната, прибавя се шоколадът, после и маслото. Оставя се да ври 20-30 минути без капак, докато се сгъсти, като често се разбърква. Налива се в подходяща форма, слага се в хладилника за една нощ и се разрязва.
въй, въй , въй....както казваме в нашия край Grinning
Я кажете моля ви, коя сметана ползвате ? Нещо не мога да се ориентирам за течните  newsm78

# 116
Президент с 35% масленост, ако е за десерти. Иначе, ако е за някой огретен, тогава може и 30-процентовата от Била (синята с глава на крава).

# 117
Вивиан, направо така ще сторя  Mr. Green, че днес като обядвах така се бях притеснила, че корем ме заболя и едва си доядох киселото мляко.  ooooh!

# 118
  • София
Боже, няма да чета  Crossing Arms
Тук някои се опитват да намалят калориите!
Вие сте си постигнали мечтаните форми и ви лесно  Naughty

Скрит текст:
Шегувам се, говорете си, да не ми се вържете сега  Hug
СТрахотни лесни десерти споделяте, които определено ще изпробвам в някакъв момент.

# 119
Запис!     bouquet

Общи условия

Активация на акаунт