НВ-ВМХ, част 69

• 44 211
  • 765
  •   1
Отговори
# 120

и аз така  Misc Ghost
точно за бонбонките черноморец идвам, фъч им казвали хората  smile3560

облаче, в нашия офис имаме кантар,
но в понеделник никой не стъпва на него  newsm43

# 121
Херц, и на мен ми напомни точно на Синеморец моето тазсъботно творение Laughing
(редактирам, защото бонбоните са Синеморец май, а? newsm78)

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 14:34 от Cioccolata

# 122
  • София
"Край, това му е началото!", както се казваше в една книга ...
Ще правя Синеморец/Черноморец или каквото е там ...

Мисля си, ако се настърже портокалова кора, може пък съвсем да наподоби тези бонбони  newsm78
Това са ми любимите бонбони  Party

Шоки, колко стават като количество горе долу? Че се опасявам, да не ги изям всичките ...  Embarassed

# 123
Не съм ги правила още с варене, така че не знам Embarassed Но може и портокалова кора, и ядки, а и кокос би могло да се добави.

# 124
 Joy Joy
И аз само това мисля - как ще ги направя най-късно утре, че нямам сметана , а след работа едва ли ще ми се ходи да търся.

Толкова ми се приядоха, че бях взела една квасена сметана с марката на Била, та си я бърках с какао и ядох Blush Добре, че е 200гр кофичката..

# 125
Благодаря за новата и богата на информация тема!  bouquet

Glezank@@@, поздравелния! Наистина чудесен резултат! Hug

И аз се присъединявам към поздравленията! Браво за отличния резултат.
Няма как - явно трябва да се спазва режим на хранене...
Какви рецепти само сте размятали! прияде ми се пак... Wink

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 15:07 от Л не С

# 126
Тези дни ще пусна преведени рецепти за режимни коледни фжинфжифилови бисквити и ароматно вино

А всякаква смес от смлени ядки и ванилия и масло е невероятен бърз десерт и замества успешно всчки тези ухаещи глутенови бомби
Като и вместо ванилия може да се сложи всякаква подправка разбира се

И аз правя нещо като сладък салам, без бисквитите - масло, ядки, кокосови стърготини и т.н. Чакам рецептата за джинджър сладки и аз. Simple Smile

# 127

и ром ще му отива да добавим

синеморец е шоколадово десертче за диабетици, без захар и с около 56% въглрхидрати

# 128
готово
Шоки, точно рецепти за фъч гледах и аз вчера и май ще правя и това тази Коледа
Решила съм да има поне 3 нови сладкиша тази година
скоро ще се почва офанзивата  smile3508
 newsm29

ХА, не знаех, че Черноморец са точно фъч
явно са ползвали кофти продукти, защото винаги са ми били ужасно гадно
а продуктите за фъч за уж все вкусни, шоколад, сметана, масло

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 15:56 от Анонимен

# 129
Усещам как тия дни масово ще се ядат режимни Черноморец Grinning
И аз съм заявила вкъщи - никакви баклави и обичайните сладкиши. Аз ще отговарям за десертите, та сега ще ги направя първо пробно Blush

# 130
Цитат
Дъщеря  ми  например , много  обича  спагети, ориз и картофи.....еййй, голям зор  ми е да яде месо,яйца, дори и салати...  
А при нас е точно обратното  ooooh!

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 15:06 от Lemy

# 131
Леми, ядки, фъстъчено масло и разни такива дали няма да свършат работа?
Сусамовия пълнозърнест тахан има към 18г  въгл. на 100гр, слънчогледовия е към 27гр. Има ги във Била - на Балчо. Фъстъченото на Балчо и то има към 27гр въглехиддрати.

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 16:29 от MALVINA

# 132
Плодове да яде, особено може да набляга на бананите, но и всякакви други. Фрешове също може да пие - така се получава доста захар наведнъж, а не се усещаш особено сит и си ядеш нормално Rolling Eyes Млечен шоколад също Wink Сладки картофи може да пробва (подобни са на тиквата). Тиква също може, макар че ако търси повече въглехидрати, нека тиквата да е цигулка. Овесени ядки, булгур, елда - това също са възможни по-въглехидратни храни.

Скрит текст:
Миналата седмица бях пак при вуйчо ми, за който съм казвала, че е диабетик. Оплака се, че бил напълнял напоследък. Тогава баба ми се обади, че той яде много хляб. Бонус, но сигурно яде доста. Ама той пък не можел без хляб - не се засищал Thinking Вечерно време пък изяждал една голяма купа с овесени ядки и ми каза, видимо доволен, че хем засищали, хем били нискокалорични, а калориите били най-важни в крайна сметка ooooh! И плодове си похапва. Абе, не знам, пак се опитах да обясня - не ми вярва Rolling Eyes Не знам дали ендокриноложката му го е втълпила това за калориите, но да ядеш хляб, за да се наядеш, и да вечеряш по една голяма купа с овесени ядки - това не е подходящо за диабетик, колкото и да е нискокалорично ooooh!

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 16:46 от Cioccolata

# 133
Алина, ти си още едва в началото и е нормално да имаш повече въглехидратни дни с ядене на сладки и други подобни. Все пак сладкото е силен наркотик, човек се бори дълго време, а борбата със себе си е най-трудна, както знем.
Аз например, в началото имах невероятни пристъпи на жесток глад за сладко ( не ми го е искало тялото, а небцето  Laughing) и да ти кажа, доста съм се уливала в дадени моменти. Но с времето те намаляват и стават все по-редки.
Засега е важното да се настроиш психически, че искаш да си на този режим, да осъзнаеш точно с какво се захващаш и оттам нататък да живееш спокойно. Ако някога си на гости при майка си и тя е кулинарка, напавила ти е сладки и ти си решила с чисто съзнание да ги ядеш - яж ги и туй то. Не го мисли повече. Вярно, няма да отслабнеш, спираш процеса, но въпреки това, от следващия ден ти си си отново в релси и продължаваш към целта си.

Вчера свекърва ми дойде специално до вкъщи, от другия край на София, да ни донесе курабийки  Crazy Правила жената и ни носи. Аз обожавам тези курабийки, и ако това нещо беше преди половин година, сигурно щях да се поддам и да ям от тях. Но сега не ми представлява никакъв проблем, децата си ядоха, мъжа ми също, дори айрян им правих  Laughing мириса ми на ваниловия им аромат, но до тук. Дори не съм се измъчвала. Много се радвам, това е крачка напред за мен лично.
Е, ако беше торта Гараш или нещо шоколадово, друга песен щях да пея, все още не съм стигнала до тази промяна, но нещата стават бавно, градим тухличка по тухличка  Peace

Малвина, ще се пробвам с това чудо, даже се радвам, че не прилича на хляб.
Хляб е нещото, което най-малко може да ме привлече да го ям, дори не го виждам вече.
И по-добре май е да се прави с кокосови стърготини, че в тия брашна нямам доверие аз, особено пакетирани в БГ.

Днес на опаковката на едни пилешки бутчета например, прочетох, че освен вода и сол, съдържат и ГФС. Нямам думи.  ooooh!

Вивиан, благодаря ти много за разбирането и препоръките. Днес като влязох в шуменския лидъл ми направи впечатление, че, вероятно и тук хората се хранят по подобен начин, защото взех последния шоколад с какао 81%  Grinning

# 134
  • София
Луднала от работа от две теми успявам само да ви чета и да ви се радвам, но не успявам да пиша.

Аз направих 110 дена на режима. И откакто съм го почнала за първи път имах залитания в посока по-големи количества, както и за нетипични за мен храни - като шоколад, например.
Издънките ги отдавам на наскоро миналия ми рожден ден, а шоколада - на цикъла  Embarassed

Но за моя радост вчера влязох в една пола с цип отпред, която преди да почна режима, не само че не можех да закопчая, но изобщо не успявах да "срещна" двете части на колана (дали го обясних добре newsm78) и днес съм с нея на работа  bowuu.

Лошото е, че колкото повече отстлабвам, толкова по-бързо искам да става  Embarassed и вместо да се радвам на постигнатото, гледам какво още имам да махам и се напрягам и изнервям излишно, и си казвам "Олеле, как съм търпяла тези сланинки по мен!".

Харесвам рецептите, които напоследък пускате - май за първи път ще имам вкусни и не-гузни празници, след които да ме е страх да си отворя гардероба! Благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт