НВ-ВМХ, част 69

• 44 216
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте! Идват празници и е време за някои традиционни ястия. Знае ли някой дали и от какво могат да се направят нисковъглехидратни точени кори? Аз се сещам само за брадемово брашно. Някой да е правил?

# 136
  • SA
kameloth  , той сега точно простата ще изследва,правя опити да го "зарибя"  за режима,но е доста твърдоглав и това може да стане само ако много се изплаши,че и доста алкохол консумира

mis_val , ако премине на режима, без сьмнение това ще му се отрази добре. Единствено ако поддьржа висок креатинин, трябва да не превишава консумацията на белтьчини.
Дано да е нещо преходно все пак!  Hug
Аз да споделя - вчера проведох пьрвия разговор сьс свекьр ми за хранене. Той има признаци на типичен метаболитен синдром, но диабет няма все още. Та споделих му аз много бегла информация, че свинското и сланината всьщност не са вредни. Човека остана с отворена уста от изненада и доста време се чудеше дали не си правя майтап.  rotfImao
Ох, и с него ще е трудно, ама 2 месеца имам да му говоря. Да видим...  Simple Smile

# 137
Не знам дали въобще са възможни нисковъглехидратни точени кори, защото трябва да се направи тесто, от което да се разточат тънки кори, а това с бадемово или друго подобно брашно ще бъде и много трудно (направо невъзможно според мен), и непредвидимо като резултат, и доста скъпо. В темата за дюканските рецепти има една дюканска баница (наложена, предполагам, а не вита) - с тричави палачинки вместо кори и между тях плънка. Евентуално може да се пробва с кокосови палачинки, т.е. аз може би ще пробвам, но може и да не ми стигне ентусиазмът чак дотам Rolling Eyes

Кокосовите кексчета на Камелот донякъде наподобяват баницата, така че това е един възможен нисковъглехидратен вариант.

Ето пък безглутеновата баница на Руми Илиева: http://fitnesinstruktor.com/tocheno-vita-banica/#&ct=-tmc&am … 524927.1380787369 Щом може с брашно от елда, може пък да стане и с бадемово newsm78

Но ако ви се яде истинска баница, най-добре си направете Peace А вече колко ще изядете от нея, си решавате вие.

# 138
Здравейте и от мене, след тема и половина липса, поради много бач, малко притеснения и проблемчета , оправдание за безразборното хранене  Embarassed
Шоки, мерси за темата   bouquet
Изпуснала съм интересни неща като дискусията за емоционалното хранене (много полезни постове на Пинкито и Юлето както и на всички сотанали), язък че не ги прочетах овреме да помрънкам и аз, но пък ме заредиха добре в днешният ден. Благодаря  Hug

Исках да споделя нещо за киселиността на кръвта, видях че се споменава назад. В този ми леко объркан от към хранене и емоции месец се сблъсках и с тази теза. Как ние  ядящите предимно месо и мазнини сме много "кисели" а това предизвиквало н-болести, рак и т.н. Затова помолих свеки д ами прати лентички лакмус и се мерих сутрин, след ден само на месо и мазно и след ден "емо" ами пх-то ми си е винаги едно и също и идеално в границите. Четох как ако увелича плодовете и зеленчуците е добре защото се намалява киселиността и няколко дена и на това карах, пак същото сега 4 дена само месо и мазно и малко въглехидрат и пак съм супер. А сега аз ли не съм наред, месото ли не ми влияе или това е поредната модерна измишльотина.
Според мен и моите наблюдения здравият организъм подържа нормално пх независимо какво ядем, вече при проблеми може би се наблюбава увеличаване на киселиността. Мисля да пробвам няколко дена може би седмица да се вкарам в кетоза, и да видя тогава какво се случва ?

За спането: не е от режима, на мен например ми е от Хашимото, спя като пън по 10 часа и се събуждам уморена. Като мис е регулира хормона съм ок. При много хора е на база емоции и стрес.

И да измрънкам, много рекламни банери, много чудо, само при мен ли е така, на всяко отваряне на нова страница минава ендо тео бебе, сякаш до сега не е било така до преди месец поне   newsm78

# 139
joya , какви са тези лентички , дай да ги видя... и аз ще си взема, и ще се тествам....ще докладвам какво съм яла колко дни, после ще сменя с алкална храна, и апк ще се тествам... Аз  също съм чела,че трябвало да се стремим да сме с храненета 80% алкално и 20% киселинно, дори ако можело съвсем да сме алкални, ама сили от къде ще имам ако не ям протеини ? С това мое бачкане цял ден като луда крава, ще взема да подгъвам карачките ... Joy  Но, дай лентичките , ставам веднага доброволна мишка и ще се пробвам!  Hug  Тук съм виждала много лентички,но никога не съм им обръщала внимание, защото са в секцията за диабетици и др.....
УАСП,, Много ти Благодаря !  Така се зарадвах, че си ми писала за книгите!   bouquet Heart Eyes Hug   Това ще са прекрасни подаръци за Коледа !  Готварската книга веднага я поръчвам за дъщеря ми ! /и за мен де..... Wink/. Ще взема и за подаръци на приятелки ! И другата книга си я подарявам на мен на мига, хич няма да чакам КОледа.... Hug
   А, сетих се да добавя нещо...когато ходих да си направя изследвания, профилактични  , едвам ми взеха кръв, защото освен,че вените са ми ужасно тънички и не се виждат, ами и не бях пила никаква вода.... аз по принцип не съм от пиещите вода...Тогава ми казаха, че трябвало да пия.... все едно аз не знам... но това беше пробелем ! Не знам за киселинноста, до къде ще ни доведе по докторските статистики... но вода трябва да се пие... Аз обаче пак не пия достатъчно, защото не мога да се наливам...ако ми се пие, пия.... а казват, че ако ми се пие, значи вече съм се дехидратирала...В училишето на щерка ми, като бяха малки , ги учеха,ако видят,че урината им не е светла, веднага да ходят да пият вода! Дори имаше и някаква песничка... за да запомнят какво да правят ! - децата като малки знаете как помнят ,чрез песнички и стихчета... Тогава се смях и си виках....егати и песничката...но явно има смисъл!  Laughing  
   Почвам да си правя  моя книга, /специален красив тефтер!,че и дебел.../, само с нисковъглехидратни рецепти....Реших, че ако изцяло, или поне максимално апочна да готвя така, без много приказки и напътствия, Пикла ще започне да се храни както трябва, а не стия  спагети,картофи, ориз ....и Ох, това е мазно!  Twisted Evil  Ами да.....или мазно, или нищо....ха ха ха Joy колко добра мама съм.... afwitch

# 140
Така ... нова тема и 10 стр изписани, чудни сте. Да питам има ли такива като мен, които са режимни и се събуждат подпухнали?

# 141
gug40, на мен ми се случва да стана подпухнал. На режим съм около 6-7 седмици без прекъсване. Друг страничен нежелан ефект е сърбеш по пръстите на ръцете и стъпалата вечер късно, но вече като че ли отшумява. Пия по 3 литра вода на ден и предполагам, че подпухвам, когато пия доста в часовете преди лягане може би и в комбинация на повечко сол на вечеря.

# 142
За Бъдни вечер правя винаги малки питки, банички с ябълки, чушки пълнени с боб, майонеза от чесън и орехи
Аз си хапвам от чушките обикновено
Тази година съм решила да пробвам от онези азиатски оризови кори за баницата, да видим човекът с глутеновата непоносимост дали ще ги одобри

# 143
Здравейте, момичета!  Hug
Тези дни нямах възможност да пиша, само ви четях, защото вчера имах рожден ден! Виртуално ви черпя с по едно от кексчетата, които приготвих. Много сполучливи се получиха, гостите останаха очаровани, че са без захар/брашно и т.н. Рецептата е следната: (да я сложа ли и в темата с рецепти?)
Скрит текст:
-340гр. черен шоколад (аз използвах Линдт 85%)
-170гр. масло
-подсладител - по рецепта е 180гр. ксилитол, и аз това използвах
-ванилия
-щипка сол
-6 яйца - добре е да са на стайна температура

Фурната се загрява на 180 градуса. Ксилитолът се смила на прах и половината от него се добавя към шестте жълтъка. Разбива се с миксер до получаване на гъста и бледа смес. Разтопените шоколади и масло се прибавят към сместта с жълтъците и се разбърква добре. Белтъците се правят на сняг заедно с останалата половина от ксилитол на прах. Разбитите на сняг белтъци се прибавят по малко и внимателно към шоколадовата смес. Разпределя се "плънката" по хартиени чашки за кексчета и се изпича за около 20 минутки, но зависи от фурната, така че ги следете. Аз оставих част от суровата смес за глазура на вече изпечените кексчета. Тя самата смес сама по себе си е ужасно вкусна и аз сложих част от нея за около час във фризера и се получи нещо като пухкав фъч.  Crazy

Но като цяло такива рецепти за режимни десерти трябва да са рядкост, защото са много пристрастяващи, особено за такива като мен, които са точно като наркомани по отношение на сладкото. Ще огранича тези глезотийки до дните, в които има повод, както РД-то ми вчера. А колкото до наближаващите коледни празници... не ми се занимава пак да пека режимни десертчета, затова мисля да направя яйчен пунш с подсладител. Би  трябвало да тушира глада за сладко.

# 144
УАСП ,може ли линк, или да разкажеш,как правиш чесновата майонеза с орехи? Аз май мога само на това да си изкарам КОледата....толкова много обичам чесън....,е... мръвките са по подразбиране, затова не ги броим... Joy

# 145
joya, тук е ставало въпрос за киселинността и алкалността и дори аз вече два пъти поствам линкове към едни и същи статии на Крис Кресър, но сега ще постна пак: http://chriskresser.com/the-ph-myth-part-1 и http://chriskresser.com/the-acid-alkaline-myth-part-2 С две думи, мит е (ама много жизнеспособен и много разпространен мит), че с храната можем да променяме киселинността на тялото. Напротив, организмът си регулира и контролира киселинността сам независимо и напук на нашите опити да я променяме Wink Така че алкализиращите диети са поредната вегано-вегетарианска измишльотина Rolling Eyes Освен това Камелот беше писала по въпроса също, но сега не ми се търси.

А ето и статия за различни видове захар, които се представят като безвредни, но всъщност са си толкова вредни, колкото и обикновената захар: http://authoritynutrition.com/6-healthy-sugars-that-can-kill-you/ Сред изброените като че ли най-масово използвани са агавето, медът, кафявата захар, кокосовата захар. Част от тях се препоръчват заради високото съдържание на фруктоза и ниския гликемичен индекс.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 09:27 от Cioccolata

# 146
Пинки, ето
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=194152.msg17372371#msg17372371

Киселинността и натрупването на токсини от месищата е любима тема на веге кукуригатата
Всички познати, изповядващи тази идейка, са вечно болни
Въпреки всичките им пречистващи напъни и др.дивотии

# 147
 joya , става въпрос за киселинност на кръвта, а не на урината.А тя не се мери с лентички.
Да, тялото има механизми да нормализира високата киселинност, но защо не се поинтересувате какви  точно, какво губи, за да неутрализира високото РН?    Simple Smile

# 148
Краси, не губи костна плътност, ако това намекваш. И този мит е развенчан вече Wink Дори е установено, че костната плътност се подобрява при повишен прием на белтъчини.

# 149
Здравейте.
Аз още не съм свалила големия плюс от вчера, но нищо, има време.

Пак да ви попитам нещо.   bouquet И да благодаря, че винаги се отзовавате с толкова полезна информация.  Hug
При наличие на хепатит С, човекът не е бил болен, просто вирусоносител е и нивата на вируса в кръвта му са завишени, какво е добре за него да яде, да му влияя ли да спре въглехидратите и да мине на ВМ-НВД? Той няма други здравословни проблеми, храни се с всичко, няма признаци на метаболитен синдром.

Общи условия

Активация на акаунт