Връзвали ли сте децата си?

• 4 182
  • 133
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Shocked Не съм връзвала няма и да връзвам  Shocked

# 61
погледни го от шеговитата страна.Аз доста се посмях.Не сем правила подобни упражнения с дъщеря ми и за първи път научих от темата,че това се е практикувало някога.Ти успокой бабата, че като и дойде времето "да прави бели ще използвате идеята" (в кръга на майтапа) Imp smile3505

# 62
  • София
Нали не очакваш някой да ти напише "да връзвала съм го ".Темата е аналогична на "повивате ли бебето си с повой"
Както вече писах, бабата ми каза, че това е нещо нормално сред нея и съседките и, както  и сестрата на мъжа ми... За това питам, да видя, дали аз съм извънземна или те.

# 63
  • с/у ОколоМръсТното
Мъж ми е връзван. За някакво дърво и когато майка му ходила да го види и той в радостта си да иде час по-скоро при нея, бива дръпван от късото въженце. Свеки полудявла, но баба му не е имало друг начин да го контролира Crazy

Аз моите деца не съм ги връзвала, но щерката редовно връзваше брат си с проходилката, за крака на масата, че той много й пипаше и разваляше нещата  Laughing. Или с мебели му заграждаше пътя с проходилката или когато лазеше. ooooh!

# 64
Не се вързвайте.....нашите баби не са имали удобствата ,които ние имаме , нито пък информацията ....оставете ги да си приказват.....

# 65
За пръв път даже чувам такова нещо....да не е куче та да го връзвам.Толкова пък толкова.....аааааааааа NaughtyНе съм си го и помисляла деже....
Дори и да го вържа примерно,то ще ореве света,в никакъв случай...

# 66
Когато си връзвам кучето, го връзвам от мерки за безопасност - нашето куче е малко, не хапе, нито някога е хапало, но много бяга и не слуша, затова го връзвам, а не да го унижавам.

Ползвам каишка - водя си детето като куче или като конче или като каквото си искам, не го унижавам, а го пазя. Не иска да ми държи ръката, така му се ограничава свободата, а с каишката си върви сам и съвсем свободно, но няма възможност да излезе на улицата примерно. Ако го дръпна за ръката - ще е същото, абсолютно същото нарушаване на правата на детето.

Не бих го вързала вкъщи, или в парка, или на което и да е друго безопасно (обезопасено) място, за да опознава свободно света и да трупа опит. Като стане на разумна възраст ще си ходи сам, където си иска.

Не знам дали съзнавате голямата част от вас на какви предубеждения робувате  Rolling Eyes  Ваша работа си е обаче и не ме засяга.

# 67
  • Linz
Не се вързвайте.....нашите баби не са имали удобствата ,които ние имаме , нито пък информацията ....оставете ги да си приказват.....
Така де. Не са имали нито проходилки, нито колички (както и памперси, АМ, шишета Чико...).
По темата- моите не биха седяли вързани. Толкова са (и бяха) сръчни, пъргави, изобретателни и бързи...Ако все пак постоят малко вързани ще опищят махалата. Освен това, това означава да седят на земята, а аз не им разрешавам.

# 68
 Shocked Аз кучето си не съм връзвала дори...

# 69
Не съм и никога няма да го направя.

При положение, че хората са измислили кошарите за игра и люлките, не виждам смисъл да я връзвам  Rolling Eyes

202uu

# 70
  • Пловдив
Мъжа и са го връзвали - баба му и дядо му. Ако е бил свободен е вземал един чук и е чукал по мазилката и я е ронел, като са му вземели чука и почвал с пръст да доизронва. Laughing

Въпреки, че сега се замислих кое е по голямо ограничение - да си вързан и да можеш да ходиш из стаята или да си затворен в едно малко просранство като кошарата. newsm78

И да ви дам един пример от детската градина. Един ден през лятото като си играехме на двора - децата де - ние до тях - две от децата се завързаха с въжета за пейката. На въпросите ни защо са го направили те казваха, че са кончета и ще стоят завързани. Колкото и да ги карахме с колежките , те си останаха вързани докато се приберем - стояха така около 2 часа  .  На няколко пъти ги отвързвахме, но след това те пак се завързваха . Така че, не се знае какво се харесва на децата Party

# 71
  • Paradise
Хахахахаха Joy Joy Joy
не се стърпях, извинявай  bouquet

Как ще си връзвам детето, то да не е куче Crazy Crazy

# 72
Не съм я връзвала нито оставяла сама в кошара или пък люлка.Където аз,там и тя,всичко обезопасено,да си лази на воля и това е Crossing Arms

# 73
Ужас #Crazy #Crazy #Crazy
Никога не бих си вързала децата, колкото и палави да са. Naughty Naughty Naughty

# 74
  • Пловдив
Покрай останалото забравих да отговоря - не, не съм ги връзвала, дори и не ми е идвало на ум да го правя .

Общи условия

Активация на акаунт