Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XL

• 48 532
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • В Космоса
"Капитан Филипс" не ме грабна толкова, колкото предполагах. Том Ханкс брилянтен както винаги. Сомалиецът също беше на ниво. Даже на моменти ми ставаше симпатичен.

# 376
Мен си ме грабна "Капитан Филипс" и то доста. Том Ханкс беше невероятен.

Идвам обече да се възхитя от друг филм. Снощи гледах "August: Osage County". Много ми хареса, всичките актьори бях великолепни, не само Мерил Стрийп и Джулия Робъртс. 

# 377
  • срещу двата комина :)))
Аз гледах снощи "Вълка от Уолстрийт" най-накрая и много, много ми хареса. Дойди ми малко дълъг, обаче, но въпреки това препоръчвам с две ръце. Съгласна съм с всичко изписано, преди мен, така че няма да се повтарям  Peace Ако имате възможност препоръчвам да се гледа на кино  Peace

# 378
Аз вчера гледах "12 years a slave" .
Хареса ми, макар че имаше един момент, в който съвсеем леко ми доскуча. Иначе през повечето време ревах, а от сцената с госпъла истински настръхнах. Много силна!

# 379
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз вчера гледах "12 years a slave" .
...от сцената с госпъла истински настръхнах. Много силна!
И на мен ми е от любимите. Тя и онази на дървото до момента с бялата възглавница във вестибюла.

# 380

И специални благодарности към Флип за Smashed- прекрасен е!   bouquet

Моля, моля, ти периодично ме паркираш на дивана, все хубави работи да гледам. Ще мина тънко за всичките само с един букет...  bouquet
Скрит текст:
Половината целулит ми е от тебе, ей, да знайш! Mr. Green

Скрит текст:
Колко беше красива Кейт на гобуситеее, думи нямам!

# 381
Трябва все с нещо да се вреди на околните красавици- тази конкуренция иначе как ще я боря Mr. Green Hug
Скрит текст:
Кейт винаги е красива, но снощи беше поразителна Heart Eyes

# 382
  • Варна
В "Капитан Филипс" стигнах до извода, че един прост капитан на търговски кораб е много по-съобразителен и изобретателен от цялата ЮС флота, барабар  с тюлените.  Сомалийците истински актьори ли бяха?

"12 години робство"
Заявен като реална история, за мен е някакво чудо. Навън са 40-те години на XIX век, а черен пич се разхожда по улиците с модерни дрехи, има собствена къща, карета!, купува на жена си скъпи подаръци, а белите пичове в модерни дрехи му свалят шапка при среща. Бих искала да напомня на уважаемия режисьор, че някакви си 100 години по-късно от описаните събития, черните актьори /няма да кажа негри заради политическата коректност/, снимали се в "Отнесени на вихъра" не са били допуснати до премиерата на собствения им филм, а на онзи знаменит негър /тук вече ще го кажа/, който през 1936 година така е удивил Хитлер на Олимпиадата, не му разрешили да се качи на пиедестала според законите на онова време. А още по-късно през 60-те години една черна жена отказала да отстъпи мястото си в автобуса, което довело до всеизвестните ни последици...

Но ако се абстрахираме от измисленото начало, в основната си част на повествованието филмът трябва да буди жалост и състрадание. А значи главният герой трябва да предизвика тези чувства у любезния зрител. Но това не се случва. Соломон Нортъп така покорно понася всички побоища и унижения, че сам опровергава тезата си, че някога е бил свободен човек. И при това си остава съвсем равнодушен. Такъв, каквито са показани и другите роби. "Те са родени негри". Явно и Соломон така. Заповядват му да реже тръстика, той реже тръстика. Пращат го бере памук, той отива да бере памук. Връчват му в ръцете камшик...  Плат показва сломената робска воля, но не и характера на свободен човек. Да, имаше в този филм сърцераздирателни моменти, будещи съчувствие към нещастниците, но не и към Соломон. Той не буди такова.

Интересен бе и другият актьорски каст - Къмбърбарач и Пит. Ако първият прави опит да покаже "добрия робовледелец", то участието на Пит е ... как да кажа, повече от странно. След "Войната Z", където горе-долу беше на мястото си, тук по незнайни причини се появява във филм за XIX век с хуманитарна мисия от  XXI-ви. Жена му го пратила, няма как.

Изненадващо във филм на МакКуин Майкъл Фасбендер е облечен. И прави изключително добра роля. Само заради него този филм си струва да се гледа.

И въпреки всичко Лео в "Джанго" изигра по-добрия откачалник.

# 383
Тенкю вери мач, Богиньо! Знаех си аз, че тва нещо нема смисъл да се гледа.

Лео участва в по-добрия филм за негри, за тва.  Laughing Laughing

# 384
  • Варна
Тина, е чак да няма смисъл да се гледа. Става. Но не е за "уау" и Оскар, който сигурно ще му дадат след Глобуса.

Според мен въпреки очевидната си гротескност и пресиленост на ръба на фола, "Джанго" е много по-добрия филм за тежката съдба на негъра. Нищо обаче не може да бие "Чичо Томовата колиба".

# 385

И за двете- не Laughing
Сравнение с "Джанго" според мен е абсурдно. И на Лео с Фаса. Но ако е тооолкова задължително- сори, ама не е по-добър Ди Каприо, просто е различен Grinning.

Боги, ти хубаво си гледала, но явно си се разсеяла, защото си пропуснала, че филмът е екранизация по действителни събития. И да, имало е в свободния Север и такива негри, които са живеели в хубави къщи и са ходели по ресторанти (придружени от бели, естествено, както е и във филма). Може да са били единици, но ги е имало.
За Брад Пит- съгласна. За останалото- не.

# 386
  • Berlin
Аз ще се включа с 2 не толкова нови филми, ама много ми допаднаха. Може би повечето от вас са ги гледали - "Water for Elephants" и "Три метра над небето" (не си спомням как беше точно на испански). Simple Smile Много приятни и леко драматични. Особено при 2рият още не мога да реша на кой повече ме е яд. Simple Smile А "Water for Elephants" е с любимият ни вкъщи Кристоф  Уолц (Уалц?). Simple Smile

# 387
  • срещу двата комина :)))

И за двете- не Laughing
Сравнение с "Джанго" според мен е абсурдно. И на Лео с Фаса. Но ако е тооолкова задължително- сори, ама не е по-добър Ди Каприо, просто е различен Grinning.

Боги, ти хубаво си гледала, но явно си се разсеяла, защото си пропуснала, че филмът е екранизация по действителни събития. И да, имало е в свободния Север и такива негри, които са живеели в хубави къщи и са ходели по ресторанти (придружени от бели, естествено, както е и във филма). Може да са били единици, но ги е имало.
За Брад Пит- съгласна. За останалото- не.

+ 1  Hug

# 388
Силно препоръчвам Rush. Става въпрос за съперничеството между Ники Лауда и Джеймс Хънт, състезатели във Формула 1. Филмът е по действителен случай и е много силен  newsm10

Ето линк към imdb: http://www.imdb.com/title/tt1979320/

# 389
  • София
изключително много ми хареса The Best Offer - невероятна игра на Джефри Ръш.
Изобщо харесвам филмите на Торнаторе и тук отново показва класа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт