Споделете мнение за д-р Станислав Славчев АГ - Окръжна болница

• 152 786
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 1 050
Аз имам записан час за петък,такаче трябва да работи

# 1 051
Да, ще работи днес доктора.

# 1 052
  • Варна
Някоя от вас да иска да замени час за 1.04. срещу такъв за 15.04., пишете на ЛС ?

# 1 053
  • Варна
Някоя от вас да иска да замени час за 1.04. срещу такъв за 15.04., пишете на ЛС ?
15.04. няма да има прегледи.
Исках да си изтрия поста, но не е възможно вече.

# 1 054
Може ли някоя от вас да ми даде актуалният телефона на доктора ?

# 1 055
Дълго се чудех дали да пиша, но все пка считам че е редно. Аз съм с миссед, установен ден и половина след прегледа при д-р Славчев. Славчев е прекрасен хирург, свърши си блестящо работата с лапароскопа, но... до там ми е положителното мнение.
Не е редно да чакаш 5 часа, за 2 мин. преглед.
Не е нормално да караш жени в напреднала бременност да чакат с часове прави/тук не става въпрос за мен/ и всички да си казват "ако искаш добър докдтор ще траеш".
Не е редно, да погледнеш жена в края на втори месец , просто да кажеш, "да има бременност" ... нещо, което го уведомих, че знам от предходни прегледи .
Не е редно да не погледнеш за сърдечна дейност или ако не си я видял, с измерване сочещо по - малка г.с. от изчисляваната, да не подпиташ тази жена, дали вече при предходен преглед е отчетена такава. Защото съм споменала, че е  имало такъв, защото съм споменала и че според неговия апарат има разминаване не с един, а с двама други лекари по повод седмицата.
Не е редно да те изпрати без дори да те погледне с "има бременност, върви назад, ще видим".
На сутринта изкървих, сърцето се оказа, че е спряло. Интересно е, че по последните два прегледа от други двама доктори... /където седмиците излизаха еднакви/... ами сърцето е спряло в деня на въпросния преглед, в който си чаках и аз като всички останали от сутринта до ранен следобед.
Прегледът, дори да беше установил проблема навреме, дори да бях научила съответния ден, в който аз си  мислех че избирам кой да ми води бременността, нищо нямаше да се промени, нищичко. Но тук чета колко бил отзивчив и мил, и състрадателен, и не знам си още какво. Аз такова впечатление нямам. Съжалявам, ако съм обидила някого.
Човекът е професионалист, но мило отношение аз лично не видях, а липсата на какъвто и да било ред при прегледите е обидно. Час се записва, за да можеш да си правиш план за деня. Предвиждаш закъснение и все пак знаеш, че имаш своя ден на разположение. При него ред няма, за 5 мин. "внимание" губиш целия си ден. Навсякъде се чака с между половин и един час, пак е много и не е редно, но поне е някак по - поносимо и предвидимо.
Извинете ме за дългия пост.  Просто споделям мнение, каквато е и темата.

# 1 056
Съжалявам zia  Sad права си , не е словоухотлив, прегледите минават много бързо, винаги съм си мислила , щом всичко е наред , какво да се бави. Но ето ,че при теб е допуснал грешка.
Според мен в последно време се е понадул. И пак според мен , все по-високомерен ще става. Издига се в професията и самочувствието расте...

# 1 057
Съжалявам zia  Sad права си , не е словоухотлив, прегледите минават много бързо, винаги съм си мислила , щом всичко е наред , какво да се бави. Но ето ,че при теб е допуснал грешка.
Според мен в последно време се е понадул. И пак според мен , все по-високомерен ще става. Издига се в професията и самочувствието расте...

Ами не знам дали е грешка, пропуск или просто не му е било интересно. Няма никакво значение дали щеше да види тогава, изходът щеше да е същия. Но знам как ме държеше друг доктор за ръката и за да не страдам ме приеха "по спешност" веднага за кюретажа. Чаках там точно 15 минути, въпреки, че имахме дублирани часове /другото момиче ме пусна преди нея, защото видя, че нещо не е наред/ и повярвай ми, получих си вниманието, отношението и професионализма в едно. 
Дали е станал надут, високомерен или каквото ще да е... не ме интересува. Загуби ми уважението. Мъжът ми реагира не по - позитивно от мен. Още повече коя нормална жена, която ще ражда, ще избере лекар, който непрекъснато е в отпуски? Беше в отпуска преди месец, сега пак чета, че се чудите колко и кога ще почива... ами то бебето може да се появи по всяко време. Да разчитам на някого, за чийто 5 минути ще чакам по минимум 5-7 часа всеки месец, за да ме изражда накрая друг? Не мерси.

# 1 058
  • Варна
За повечето лекари, бременност преди пълни три месеца, нищо не е. Нали не очаквате, че някой ще прехвърча от радост заради вашата бременност?! Как трябва да премине прегледа, когато не са установени проблеми - във сладки приказки и раздумки?

Относно чакането - Всички се сърдим, че чакаме, но ако сме от страната на раждащата, заради която е излязал от кабинета, ще се сърдим ако не дойде на раждането, заради прегледи,нали.
И още нещо, да, много се чака, но нали никой не ви кара на сила да се следите при него. Идваж веднъж, виждаш как е, не ти харесва и не удваш повече. Лекари във Варна, колкото искаш

# 1 059
За повечето лекари, бременност преди пълни три месеца, нищо не е. Нали не очаквате, че някой ще прехвърча от радост заради вашата бременност?! Как трябва да премине прегледа, когато не са установени проблеми - във сладки приказки и раздумки?

Относно чакането - Всички се сърдим, че чакаме, но ако сме от страната на раждащата, заради която е излязал от кабинета, ще се сърдим ако не дойде на раждането, заради прегледи,нали.
И още нещо, да, много се чака, но нали никой не ви кара на сила да се следите при него. Идваж веднъж, виждаш как е, не ти харесва и не удваш повече. Лекари във Варна, колкото искаш
Ако докторът излиза за раждане или операция, никой не се сърди. Но ако докторът подхване без ред ту в единия, ту в другия кабинет и момиче, което беше за 10 часа влезе в 12 след 15 други, включително и без час /отново наблюдение на място/. Да, тогава считам, че е редно да се сърди.
Що се отнася до моята или на когото и да било бременността. За някои двойки, тя е събитие в живота им, което се равнява на печалба от тотото. Никой не иска раздумки и сладки приказки, а отношение, но преполагам, че и на теб тази дума ти е чужда. Отношението може да е в поглед, в дума или просто по начина, по който преглеждаш човека. Да до трети месец те не го броят за бременност, защото загубите в този период са много. Само дето загубите в този период са трагедия за този, който я преживява. Срамота е някой да говори така, особено жена.

# 1 060
  • Варна
Да, и моите бременности са били големи събития за мен. Но той е лекар, а не най- добрата ни приятелка. Не може, реално, да очаквате, че той ще се радва и тъжи с всяка жена, която е на преглед при него.
Някой си избират лекарите по това, какви специалисти са, други по усмивката... Лекари много.
Хаотичните, според вас, прегледи в два кабинета са ФМ. А кой, кого кара, да пуска пред себе си хора без час?
Той е лекар, работата му е да преглежда и лекува, а не да оправя административни неуредици или да се усмихва и да държи за ръка.

Срамота (както използвате вие) е да се плюят кадърни лекари, заради лична трагедия, за която те не са виновни.

# 1 061
  • Варна
Зиа, афектирана си сега и едва ли нещо ще те накара да си промениш отношението. Но не мисля, че Емили подкрепя мнението, че бременност преди третия месец е нищо. Тя просто каза, че "за повечето лекари е така". Знам какво е да очакваш бременността като печалба от тотото. Очаквах я осем години. Знам и какво е да я загубиш....
Но не мисля, че гледаш трезво на някои факти. С други вероятно просто не си на ясно... Като например, че в "другия кабинет", Доктор Славчев прави Феталните морфологии. Просто там е необходимата апаратура. Не влиза и излиза просто за да преглежда ту в единия, ту в другия кабинет... Ако момичето, което е наред, има назначена ФМ в тази седмица, отива и я прави там.
Другата грешна информация е, че този лекар постоянно е в отпуск. Това сигурно е лекаря, който по-скоро постоянно е на работа. Да не говорим, че сигурно е единственият лекар във Варна, който преглежда събота и неделя. На празници също.
Ако сега момичетата в темата се чудят кога ще е в отпуск, това не значи, че тя ще бъде цял месец. Или той не е човек и няма право на отпуск?
Нищо друго от поста не оспорвам. Възможно е да е сгрешил - не е машина все пак, възможно е и да се е понадул - не съм го виждала почти година. Но, повярвайте ми, закъснение от 5 часа не е заради влизане и излизане от единия кабинет в другия, нито заради прегледи без часове. Имал е раждане, заради което се е забавила графика и не е могъл да навакса...

# 1 062
  • Варна

Не мислех да пиша никога в тази тема, но този коментар ме провокира. Може една бременност нищо да не е до три месеца за лекарите, но за някои момичета е много. И е напълно възможно да има проблем, който доктор Славчев да не го установи.
За тези които ще тръгнат да го защитават, аз не се крия. Казвам се Силвия и почти съм сигурна, че доктор Славчев ще се сети за мен.
На 15 Декември 2015г родих дете 9 дена преди термин, което се оказа, че тежи 1800г 42см и прилича на недоносено и с морфологична зрялост 35 седмица. Изключително много се изненадах. Д-р Славчев на последния преглед разбра, че има проблем и че ще трябва да родя до края на следващата седмица. Изпрати ме от кабинета с уверяването, че плацентата е наред и можело да има увита пъпна връв и затова бебето да се роди по малко. Оказа се, че съм имала множество инфарктни зони в плацентата, почти липса на околоплодни води, детето беше със сбръчкана кожа като биологично преносено. Това със сигурност ми го казаха, а и дочувах какво си коментират в родилно докато си лежа след раждането. Началника но родилно рано сутринта нахлу да ме пита защо ми е толкова малко бебето и кой ме е следял. Няколко доктора от неонатология ме разпитваха дали съм имала високо кръвно и дали съм пушела. Началничката на неонатология д-р Маринова направо си каза да отида да питам д-р Славчев защо ми е толкова малко бебето.
През цялото време вярвах на д-р Славчев, че всичко е наред. Но не мисля, че въобще е гледал ехографа добре, а просто е правел замерването на главата и бедрото и да мине набързо прегледа. Казах му, че корема ми не расте, той ми отговаря че така ставало понякога.  Възможно е, не съм доктор, но явно това е симптом, че нещо не е наред.
Циганките не се следят при никой. Повечето раждат без проблем. Рядко се получават проблеми по време на бременност и може би на това разчита доктора. Тези с рискови бременности просто не е добре да ходят при него. Твърде е рисковано и може да ви претупат. Може още много да говоря.
Относно чакането, аз лично не съм чакала много. Забелязах, че дублирането на часовете се получава, когато той даде лично час по телефона. Най-добре записвайте час в канцеларията, а ако ви се наложи извънредно помолете или ако ситуацията позволява, изчакайте след всички часове.
За всички, които мислят, че си измислям и плюя мога да покажа епикризи. А д-р Славчев да не забравя, че всичко се разчува. Досега съм ходила на доста доктора заради детенцето и всеки е питал, кой ми е следял бременността.

# 1 063
Добре, приемам забележката за отпуските и за това мога да се извиня.
Що се отнася до професионалното отношение на доктор. Нека се изразя така. Зарежете чакането /и двата пъти, когато съм чакала не е имало раждане преди или прекъсващо прегледите/. Административните неуредици са част от професионализма на личността. Но оставете и това. Нека кажа как приемам, че един лекар, повтарям лекар би следвало да проведе преглед с бременна жена за пръв път:
- преглед на ехографа и потвърждаване наличие на бременност /до тук добре/;
 - според седмицата да погледне за сърдечна дейост или ако знае, че апаратурата е по - стара да уведоми жената кога може да очаква да се установи рпи него;
- да ПОПИТА жената има ли някакви оплаквания- болки, зацапване, течение /да секретирането се увеличава, но първескините не им е работа да го знаят/;
- да спомене на две на три какви са рисковете и какво да очаква от тук нататък.  
Говорим за първа консултация на бременна за пръв път!!!  Хора, нормално е докторът да се поитересува от състоянието на пациента. Задължително е, това му е работата! Че жената е бременна се е установило и с теста за ременност.
Тук ще ме парирате, че аз съм можела да си кажа, ако изпитвам дискомфорт... може и да е можело, но не ми се остави и секунда време. Когато някой стане, обърне ти гръб и си седне мълчаливо на бюрото, то определено не ти идва да си споделиш. Особено като си попитал  дали мисли, че всико е наред и не си получил отговор.
Прощавайте, ако се чувствате засегнати. Аз не съм казала, че не си разбира от работата, казах, че при мен я неглижира и претупа. Ако всяка една от вас е получила медицинското обслужване, което се очаква, моля да бъда извинена. Аз не го получих и имам право да го споделя.

# 1 064
  • Варна
Верти (Силвия), нито смятам, че си измисляш, нито, че плюеш. Само продължавам да смятам, че всеки доктор е и човек и нито е безгрешен, нито е машина. Надявам се вече всичко е наред с детенцето ти... Praynig
Зиа, тук вече напълно те разбирам. Странен чешит е малко и при теб това се е оказало фатално. Той е от хората, на които трябва малко да се вадят думите с ченгел. Кофти качество за лекар и ако беше предупредена, че трябва да го разпитваш просто... Абе вече няма значение. Просто понякога определени хора не са един за друг. Така е и при лекар и пациент според мен. Кофти е, че последиците може да са кофти...

Общи условия

Активация на акаунт