Видях дух!

• 21 035
  • 375
  •   1
Отговори
# 210
Друга причина е, че предпочитат да си мълчат. Как да кажеш, че "И" ти е скромна и плашлива буква, "какво ще кажат хората"? Mr. Green Само Мамасита и Пънки си приказват без задръжки.  Party

# 211
Ще си признаете вие! че вторник е син, а цифрата 4 е зелена, примерно.

А според Набоков буквата А е лилава.

Между другото винаги съм имала чудесен правопис- не мога
да объркам една буква с друга, това е все едно да объркам
един човек с друг.

Това не е просто "дефект на мозъка", а  ценен механизъм на мислене.

Но оттам понякога излизат и призраци.

# 212
Уф, не знам защо ви се меся в споровете, ама ми стана интересно и  реших да споделя. Баща ми е незрящ, рисува много  точно, всъщност няма особено въобръжение, от към рисувално интерпретиране, просто технична ръка.Той губи зрението си, поради болест, в смисъл -ставало е  постепенно Покрай него съм обаче срещала страхотни художници, които никога не са имали зрение. Питала съм и са ми обяснявали, че усещат цвета като топлина, с този усет, бидейки сред природата ,могат да възпроизведат невероятно точни пейзажи, които никога не са виждали.И не само това - рисувал ме е приятел на баща ми, само с докосване по лицето - картината беше като фотография. Каквото и да компенсира мозъка от към липса, не е проучено и на минимум степен. Написаното в учебници и трудове, съвсем не омаловажавам, но те са просто брънка в търсенето, разгадаването, научаването - не са  обаче критерий за последна инстанция.

# 213
  • София - Рим и обратно

Между другото винаги съм имала чудесен правопис- не мога
да объркам една буква с друга, това е все едно да объркам
един човек с друг.

И аз! Още от първи клас учителката по български ме мислеше за гений, защото нямах грешки на диктовките Joy. Но скоро се разбра в по-горните класове, че гениалността няма нищо общо Laughing.

А Щ е зелена, Ю - цикламена Crazy

# 214
...но зависи дали са ръкописни или на клавиатурата...

# 215
Кой ти говори за интерпретация на проченето в книга! Това е съвсем друга работа. Или искаш да ми кажеш, че аз ще прочета "вада", а ти ще прочетеш "вата", защото не различаваш "д" от "т"? Става въпрос за слухови, зрителни, вкусови, тактилни илюзии. Ти не четеш ли какво съм написала, или нещо с интерпретацията ти куца! Нашите очи са различни от очите на котките, затова и първото ограничение при първия досег с вълната идва от ограничеността на рецептора. Той кодира информацията и после я предава на първичното зрително поле, а там вече то вече я обработва за пръв път и т.н. по веригата. Същото е и със слуха - нашите слуови рецептори не са като на кучетата, така че ние още на това ниво не можем да уловим една камара честоти. При липсваща информация от рецептора (и защото стимулът е така направен, че да му липсват някои черти, но други да съществуват), мозъкът си допълва липсите. Затова се вижда контур там, където го няма. Ако на входа инфото ти е непълно, тогава всякак може да се допълни според това какво ти изникне от паметта.

Не на мен,а на теб нещо ти куца.Но сигурно в бумагите ти има отговор на този въпрос.Ако не намериш-просто смени книгите,а най-добре ги изхвърли и направи нещо за себе си,отколкото да държиш сметка на другите.

# 216
Andariel има основен проблем: не може да приеме, че нейните бумаги
сме ги чели, но за съжаление сме ги позабравили като нерелевантни.

Защото "картата на мозъка" не е като картата на Пловдив, а е по-скоро
"атлас на облаците".

# 217
Не са само книгите,от прекаленото вманячване в екрана е,докато живота си препуска и се изменя.

# 218
  • София - Рим и обратно
http://www.fliorir.com/fulltext/26_Supertcuvstvata%20na%20sinestetite.htm

Сигурно ги знаете тези неща за т.нар. синестезия, но аз не ги бях чела.

# 219
Много мистично са представили нещо съвсем обичайно.

# 220
  • София - Рим и обратно
Според мен е наистина само един механизъм (практичен може би) за обработка и съхраняване на информация.

# 221
Да, механизъм е, но става още по-интересно. Понякога информацията
е толкова богата, че не може просто да се изчерпи с цветове, усещания или
звуци. И тогава започваме да я интерпретираме като същества, или като някаква
история.

И понеже човек поема всякаква информация, ако се концентрира и започне да
я приема съзнателно, може да "види" някаква нейна форма. Като например да
погледнеш някакъв толкова богат пейзаж, че из него да затанцуват
нимфи и сатири, просто като страничен ефект от вида на природата.

# 222
Любопитно ми е къде се съхраняват спомените на духовете? Дали моят дух е запаметил преживяванията ми от тежки пиянства, защото не помня няколко такива и имам само преразкази от очевидци.

# 223
Спомените от тежки пиянства се възстановяват само с ново напиване
от същия калибър.

# 224
Това от личен опит ли го знаеш или си го чела някъде?

Общи условия

Активация на акаунт