Видях дух!

• 20 799
  • 375
  •   1
Отговори
# 270
Ами- поне 100 метра спринт, 20 лицеви опори, 20 клякания и малко
вдигане на тежести, плюс ходене.

Но то зависи каква медитация си избрала.

Добрата форма е много важна.
И храната Мамасита, а най-важното-добра хигиена на мисълта.

# 271
Скрит текст:
А какво означава тялото да е достатъчно подготвено, напр. за всекидневна медитация от по 20-тина мин каква трябва да е физическата ми кондиция, за да се справя? Напълно начинаеща съм в това и искам да се науча. Извинете, че отклонявам темата.   bouquet 

Скрит текст:
Първо трябва да приведеш тялото си в ред и ако не можеш да стоиш 20 мин. без да мърдаш с изправен гръб и краката на панделка или полутакава може да забравиш,че медитираш.Преди това трябва да си се научила да се концентрираш-и това отнема време,щото ума скача като бясна маймуна.Обикновенно са нужни няколко годинки работа,за да усeeш.През останалото време ще мислиш,че медитираш.Може и да успeeш разбира се, но за няколко секунди,след което ще бъдеш изхвърлена от нивото.
Обикновенно хората фантазират и релаксират, а си мислят,че прявят друго.

# 272
  • София
особено гъбите и Кастанеда за мезе  Wink

# 273
особено гъбите и Кастанеда за мезе  Wink
     202uu

# 274
Някак си, не мога да давам съвети. За най-висшите слоеве преди време, Земята е била центъра на вселената. Някой, който е мислел друго, е обявен за чисто луд.

# 275
Виждам, че цялото войнство от темата се е пренесло тук Laughing Предупреждавам ви да внимавате какво пишете, хората не са готови да четат всякакви постановки Naughty Предложения като:спри наркотиците, иди на психиатър, не лъжи, ще започнат да валят от много страни. Вече предупредих Мамасита, но тя си бръмчи и нехае. Аз предпочитам да чета.
Аз съм ходила на психиатър да ми издава медицинско за работа. Той каза, че на лудите им личало че са такива от пръв поглед. На мен ми даде медицинско, така че съм спокойна  Laughing

А фантазирането няма нищо общо с медитирането или алтернативните състояния. При фантазирането основно работи мозъка, а при другото - той остава на заден план.

Относно тунела и липсата на кислород - учените нямат друг избор освен да поддържат тази теза.  Признаването на друго би разрушило цялата им научна система.

# 276
И един Стивън Хокинг, който говори за 11 измерно пространство, сиви тунели и т.н ще бъде детрониран. Жалко, а не е съвсем обикновен физик....

# 277
Благодаря на всички за съветите. опитвам да започна с нещо като Лесна медитация на Бабаджи. Т.е релакс и наблюдаване на тялото, емоциите без да се идентифицирам с тях. Или осъзнаване и преживяване на нещо от вътрешния ми свят.
Нямам желание да се отдръпвам от тялото си, да пътешествам насам-натам.  Simple Smile

# 278
Внимавай с индийските, освен ако много не те влекат...

# 279
И как пък, ще стоят без кислород! Дори само при разредена откъм къслород атмосфера, алпинистите започват да халюцинират и са готови да "летят", а какво да кажем, ако кислородът спадне твърде много! Хора, стояли затрупани под земята сами признават, че в един момент са халюцинирали. Ако примесим и разни други газове, плюс усещането за попадане в капан, паниката и люшкането между надеждата и безнадеждността, човек може всичко да изпита. Шансове за оцеляване най-много имат хора, които са се давили в ледена вода, защото рязкото охлаждане забавя, че и може да предотврати умирането на мозъчни клетки от липсата на кислород.

Е,то и човек  като започне да се прозява му е намалял кислорода,но не започва да халюцинира.Ами зяпне повечко и това е начин на организма да компенсира.Но мен изобщо не ме интерсува какво правят,а как се оцелява в такива условия.Защото обяснение има,и то е нещо дето го има навсякъде-водата,храната,въздуха...

# 280
Ами не ме влекат, аз всъщност от години хода на психотерапия, от която една голяма част е именно това - осъзнавам и да преживявам. Имам нужда от покой, от успокоение, от това да съм тук и сега. За такива цели искам да използвам медитацията. Мамасита, ако имаш предвид подписа ми - съвсем малко съм чела от Ошо и не чета целенасочено от него, просто малкото, което съм прочела, ми харесва и ме успокоява някак Simple Smile

# 281
Виждам, че цялото войнство от темата се е пренесло тук Laughing Предупреждавам ви да внимавате какво пишете, хората не са готови да четат всякакви постановки Naughty Предложения като:спри наркотиците, иди на психиатър, не лъжи, ще започнат да валят от много страни. Вече предупредих Мамасита, но тя си бръмчи и нехае. Аз предпочитам да чета.
Аз съм ходила на психиатър да ми издава медицинско за работа. Той каза, че на лудите им личало че са такива от пръв поглед. На мен ми даде медицинско, така че съм спокойна  Laughing

А фантазирането няма нищо общо с медитирането или алтернативните състояния. При фантазирането основно работи мозъка, а при другото - той остава на заден план.

Относно тунела и липсата на кислород - учените нямат друг избор освен да поддържат тази теза.  Признаването на друго би разрушило цялата им научна система.

Ех , мамам-ам, хората яко бъркат двете неща. Като фантазират, мислят, че медитират. Медитацията не е за мързеливи, аз само като чета какво трябва да се прави, за да се медитира, и се уморявам Mr. Green
Казах обаче преди доста страници на Мамасита, има и още един вид медитация, несъзнателната. Тя не изисква никаква подготовка на ума и тялото и не води до никакво напрежение на сетивата. Затова не крие и никакви опасности нито за физиката, нито за психиката. Но пак си гледаш отвъд видимото.
А с медитация най-вероятно няма да си губя времето, мързи ме.... Embarassed
Тунелът не ми е интересен, мисля, че функцията му е точно на тунел и затова не ме занимава. Виждането, че е капан, ми е доста....ново, да речем, и засега не искам да го мисля по този начин.

# 282
Странно как се дават толкова категорични мнения за мозъка. Евала!!
Дори и в нАучните среди някои феномени, като дежа вю и предсказване на бъдещи събития, се обясняват със съществуването на множество паралелни реалности, и едновременното ни пребиваване в тях.
"Мъртва зона" на Стивън Кинг също е добра книга за начинаещи, като мен. Обяснява някои неща простичко....Но той пък е безумен фантазьор, как да му се довериш....  

# 283
Ами не ме влекат, аз всъщност от години хода на психотерапия, от която една голяма част е именно това - осъзнавам и да преживявам. Имам нужда от покой, от успокоение, от това да съм тук и сега.

При такова състояние не прави експерименти със себе си,освен ако не намериш опитен учител,който да ти следи състоянието,което е доста трудно.

# 284
Странно как се дават толкова категорични мнения за мозъка. Евала!!

Трябва много да се внимава за мнения, които виждат мозъка като компютър,
с фиксирани пътища и параметри. Андариел прави много груба и основна грешка.

Но това е защото е недочела.

Общи условия

Активация на акаунт