Коледа 2013 - тема 3

• 61 552
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
А как получи основата и камбанките в различен цвят?
Със зор и волско търпение  Mr. Green Първо запълвам с бял фондан камбанките, после отгоре слагам зеления фондан. Не става съвсем точно, както ми се иска, излиза и отстрани бялото, ама бива.

# 271
И моят втасваше към 3 часа, сега е във фурната на 40 градуса да се понадуе още малко Simple Smile Охх...нямам търпение. Дано стане както трябва   Praynig

# 272
  • София
Здравейте,
утре ще е деня на щолена на Джемма, набавих продуктите и сега имам няколко въпроса:
1. Ром-а с какво мога да го заместя. С вермут става ли?
2. Колко време се киснат стафидите?
3.Първоначалното тесто колко рядко трябва да е? С колко "малко брашно" се замесва?
4. Как се захаросват портокаловите корички?
5.През цялото време ли се пекът с тава отдолу на фурната?
Моите стафиди набъбнаха добре след 2-3 часа киснене, после преди да ги сложа към тестото ги изцедих добре от рома. Портокалови и лимонови корички си направих сама нарязах кората на един лимон и един портокал, варих ги около половин час само във вода, след това я изхвърлих, че е горчива и после ги варих в захарен сироп и това е.
Между другото на мен ми отиде по малко брашно от указаното в рецептата, на някой случвало ли му се е.

Е, страшно сложно стана вече.. Confused Джемма, в твоята рецепта коричките какви са ? Аз си мислех, че обелвам портокала и лимона, режа ги и ги слагам в тестото и това е.  Thinking

# 273
Такааа, втасаха за 3 часа както е написала и Джемма, в 15:20 ги замесих, в 18:20 ги оформих, сега чакам пак да втасат, дано да се получи.
Home raider, според мен или си купи готови корички или си направи, на първа страница има рецепта как се правят, според мен ако ги сложиш така сурови ще развалиш вкуса на щолена, портокаловите корички ако не се изварят в захарен сироп ще горчат, така си мисля аз, но все пак и аз нямам кой знае какъв опит, да кажат по-опитните момичета.

tedka_koketka, какво стана, получи ли се?  Simple Smile Моите вече се пекат, да видим. На миризма ги докарах, мъжа ми се върти около печката и пита можело ли още тая вечер да ги опитаме  hahaha

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 19:46 от lucky mama

# 274
Уфффф.....мии поизложих се.... Cry поизгорих ги отдолу....Много ме е яд. Иначе един врътнах много мъничък и го ометохме с мъжо  Mr. Green Харесва ми много даже и е на конци. Само това дето го изгорих малко отдолу.....ама следващия път ще внимавам. После ще ги снимам да ви ги покажа Simple Smile

# 275
  • където мечтите се сбъдват
Честно да си призная,понеже се притесних,че не съм захаросала портокаловите корички,развих един щолен и го пробвахме с мъжа ми.Ами,превъзходен е  Simple Smile Твърд като тухла е и малко сух  newsm78 Така ли трябва да бъде?

# 276
Тези двуцветни спирали и аз съм ги планирала за тази година. То и колко други неща съм планирала, ама дали ще ми стигне времето - това вече е друга тема. Thinking

Двуцветните вече са ми готови. Както и една доза джинджифилови и тези с кафето. Цял ден правя заготовките, а после рисуването и фондана... не ми се мисли. Но преди това има още доста рецепти за правене. И къщата ,разбира се.

# 277
Готови са и моите щолени, и аз да ги изгоря за малко, но видях навреме и метнах отгоре един лист хартия. С приятен загар са, отчупих крайчето на единия, като хляб е отвътре, не е като козунак или кекс. Ароматен и вкусен е, опитах го още топъл. Да взема и аз да пусна една снимчица да кажете такова нещо ли трябва да се получи?  newsm78

# 278
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,от какво правите шаблоните на медените къщички?Картон?

# 279
lucky mama хайде снимай ги. Ей сега и аз на там съм се запътила Simple Smile

# 280
  • София
lucky mama, мерси. Сега ще видя как ще ги захаросам. Решила съм утре да го правя и няма кога да ходя да търся корички. А за накисването на стафидите - някой да каже с какво може да се замести рома?
И забравих да добавя - давай снимки, lucky mama Grinning

# 281
А каква е рецептата за тях?
[/quote]

didabs, заповядай рецептата -
http://katterinar.blogspot.com/2013/11/blog-post_28.html

# 282
Момичета, колко време издържат "Портокаловите бисквити с кардамон" на Танита?

# 283
  • Sofia
Колко време преди Коледа се украсяват меденките с айсинг? А медената къщичка( също украсена с айсинг) колко време издържа, така че да става и за ядене?
Направих линцеровите сладки ( без да ги слепвам) и ги сложих в плътно затваряща се пластмасова кутия, мога ли да ги съхранявам на остъклена тереса? Притесняваме, че си става доста студено и влажно там  newsm78

# 284
Ето моите щолени....не съм много доволна, но не са много зле Simple Smile
http://tedito85.snimka.bg/cooking/gotvya-gotvya-i-pak-gotvya.685850.32140862

Общи условия

Активация на акаунт