Коледа 2013 - тема 3

• 61 557
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
Момичета ,извинявам се ,може ли да ми дадете рецептата за меденките няколко пъти прегледах ,но не я намирам?
всички рецепти са на първа страница Simple Smile заповядай "меденки на Джемма" Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9420719#msg9420719
Благодаря ти!А можеш ли да ми кажеш на каква температура се пекат?

# 256
Най-накрая !!! 3 години се каня да направя щолена на Джемма и днес се реших   Hands Clap
След малко ги слагам във фурната да втасат. ДБлагодаря на Джемма за снимките стъпка по стъпка   bouquet

# 257
Мини щоленчета от Йоли, рецептата е публикувана днес.

И нещо солено - http://www.prekrasna.bg/krasiva-koledna-salata-s-maioneza/

# 258
 Момичета, честит празник!Я някоя от вас да каже-сьомга по най-лесен начин как се приготвя и в хартия или фолио се слага отдолу, ако се пече примерно?  bouquet newsm78  chef

може да ти  хареса това:

Ето какво приготвих аз:

Сьомга върху леща белуга с кокосово мляко

Пълненен шаран с кисело зеле

Честит празник на всички именици, рибари, банкери и моряци!

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 17:36 от BiankaD

# 259
  Момичета, честит празник!Я някоя от вас да каже-сьомга по най-лесен начин как се приготвя и в хартия или фолио се слага отдолу, ако се пече примерно?  bouquet newsm78  chef

Честит празник и от мен!

Сьомгата е много обичана от дъщеря ми. Най- лесно и бързо я приготвям като пека филета във фурната, в открита тава. Тавата се намазва с масло. Подреждат се филетата, посоляват се и върху  тях също се слагат малки парченца масло, не много. В купичка забърквам следния микс: сокът на 1 лимон, половин чаша бяло вино и накълцани на ситно зелени подправки - босилек, магданоз и/или копър, каквото имам. Босилекът може сух. С тази течност поливам филетата. Пека ги в предварително зяграта на 200 градуса фурна, 20-22 минути. Може и печене с вентилатор като се внимава да не прегори отгоре. Зелените подправки образуват вкусна коричка върху сьомгата.   

Това предястие ми привлече вниманието. На снимката изглежда супер, но не мисля, че консистенцията на салатата ще позволи такъв вид колкото и да престои в хладилника.  Laughing Гъстотата си е като на обикновена руска салата.

# 260
  Момичета, честит празник!Я някоя от вас да каже-сьомга по най-лесен начин как се приготвя и в хартия или фолио се слага отдолу, ако се пече примерно?  bouquet newsm78  chef

Честит празник и от мен!

Сьомгата е много обичана от дъщеря ми. Най- лесно и бързо я приготвям като пека филета във фурната, в открита тава. Тавата се намазва с масло. Подреждат се филетата, посоляват се и върху  тях също се слагат малки парченца масло, не много. В купичка забърквам следния микс: сокът на 1 лимон, половин чаша бяло вино и накълцани на ситно зелени подправки - босилек, магданоз и/или копър, каквото имам. Босилекът може сух. С тази течност поливам филетата. Пека ги в предварително зяграта на 200 градуса фурна, 20-22 минути. Може и печене с вентилатор като се внимава да не прегори отгоре. Зелените подправки образуват вкусна коричка върху сьомгата.   

Това предястие ми привлече вниманието. На снимката изглежда супер, но не мисля, че консистенцията на салатата ще позволи такъв вид колкото и да престои в хладилника.  Laughing Гъстотата си е като на обикновена руска салата.
   А страхотна идея за предястие! Благодаря ти!!!! Hug

# 261
Тази салата ми изглежда като направена с желатин   Thinking
Може би е по-скоро така
И да ви попитам,направих си линцерите,но в метална кутия ли трябва да ги съхранявам,докато стане време да ги слепвам?
Понеже за първи път правя сладки за Коледа и не съм подготвена с подходящи кутии се сетих,че мога да изпозлвам металните кутии от уиски.Може да е от полза и за някой друг.  Hug

Последна редакция: пт, 06 дек 2013, 16:39 от Anlita

# 262
Отчитам се с мойте райски сладки

А каква е рецептата за тях?

# 263
И моят щолен втасва в момента, ама много бавно  newsm78, взех да се притеснявам, така ли е и при вас?

# 264
И моят щолен втасва в момента, ама много бавно  newsm78, взех да се притеснявам, така ли е и при вас?
Не се притеснявай, щолена си иска време. Моите втасваха около 3 часа и след оформяне още един  Peace

# 265
  • София
Здравейте,
утре ще е деня на щолена на Джемма, набавих продуктите и сега имам няколко въпроса:
1. Ром-а с какво мога да го заместя. С вермут става ли?
2. Колко време се киснат стафидите?
3.Първоначалното тесто колко рядко трябва да е? С колко "малко брашно" се замесва?
4. Как се захаросват портокаловите корички?
5.През цялото време ли се пекът с тава отдолу на фурната?

# 266
  • София
Момичета, искам да попитам за ванилените кравайчета. Всички изглеждат еднакви...с някакви формички ли ги правите или "на око".
И от тестото за меденките на Джемамогат ли да се направяти украсят без да се слепват?
Тази Коледа като за първи път ще се развихрям от сладката страна и много неща остават още неясни.  Embarassed

# 267
  • Варна
Честит празник на всички, които днес празнуват!
Аз реших да изпробвам новата си придобивка за украсяване на коледни сладки : http://www.amazon.com/Longzang-small-Fondant-Silicone-Decorating … f=pd_bxgy_k_img_y
Доволна съм от резултата :
Скрит текст:
Това е само фондан, ще изпека овални бисквити и ще го залепя върху тях.

# 268
  • София
А как получи основата и камбанките в различен цвят?

# 269
Здравейте,
утре ще е деня на щолена на Джемма, набавих продуктите и сега имам няколко въпроса:
1. Ром-а с какво мога да го заместя. С вермут става ли?
2. Колко време се киснат стафидите?
3.Първоначалното тесто колко рядко трябва да е? С колко "малко брашно" се замесва?
4. Как се захаросват портокаловите корички?
5.През цялото време ли се пекът с тава отдолу на фурната?
Моите стафиди набъбнаха добре след 2-3 часа киснене, после преди да ги сложа към тестото ги изцедих добре от рома. Портокалови и лимонови корички си направих сама нарязах кората на един лимон и един портокал, варих ги около половин час само във вода, след това я изхвърлих, че е горчива и после ги варих в захарен сироп и това е.
Между другото на мен ми отиде по малко брашно от указаното в рецептата, на някой случвало ли му се е.

Общи условия

Активация на акаунт