Коледа 2013 - тема 3

• 61 447
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
  • където мечтите се сбъдват
Меденките са готови, но сега къде да ги съхранявам, ако нямам метална кутия. Имам една, но тя се оказа малка за количеството, което излязоха меденките. Някакви идеи?

Аз използвам картонени кутии от обувки. Побират по много и не привличат много вниманието;-)

Вкъщи рядко се караме шумно, но преди Коледа винаги се случва. Всеки път се започва с "Тук мирише на курабийки. Къде са?". Обаче съм им взела на всички страха - никой не пипа без разрешение, защото знаят, че като пипат на мама курабийките милото, пухкаво същество се превръща в див звяр!!!
Засега съм направила линцери, звездички с капучино /при мен са сърчица/, коледните звезди на Мишел, джинджифилките на Нарина, меденките на Джема току-що ги скрих и за утре ме чака тестото за рохличките в хладилника. Мисля да спра дотук, но с вас човек никога не знае - големи сте изкусителки!

А,каква е идеята на това пазене?На 25 декември ли ги вадите?Аз съм направила само щолените и медената къщичка.Щолените ги пазя,защото нали стават по-вкусни като престоят.Сладките,обаче не стават ли сухи  newsm78?

# 496
И сладките стават още по-вкусни Heart Eyes
Аз подарявам торбички със сладки на приятели и колеги. Толкова са свикнали, та си ги чакат вече от началото на декември. Оставяме под елхата за дядо Коледа. Децата също подаряват, а на Коледа задължително закусваме с курабийки и мляко. После на трапезата ни винаги има голяма чиния със сладки между Коледа и Нова година. Обичаме да се глезим, а моята работа е само да притичвам до терасата и да нося още. Така има време за голямото коледно готвене, без да се кахърим за десерта.

Коментар на щерка ми от днес, след като опита меденките на Джема:

- "Бива си я, тази Джема!"  Hug

# 497
  • Балчик
fiflyasha, Joy, прегръдка за детенцето Hug.

Аз пека ванилените рохлички. До тук 84 броя и  няма фира да му се не види, а всички се въртят около тавата. Има още тесто, ако нямам счупени, ще трябва да жертвам от здравите. Grinning

# 498
# 499
  • София
Джемма, мерси за рецептата за меденките. Страхотни се получиха. В къщи никой не обича сладко, освен мен Simple Smile Така че не знам как ще ги опазя от мен самата. Това вече си е проблем Grinning
Исках и да ги декорирам по-нататъка, но нещо не мога да избера  начин - търся нещо да не е много сложно.

# 500
# 501
  • Балчик
Ох, и аз от себе си крия най-вече.

Двойна доза рохлички - 168 броя и имам още малко тесто, за около десетина сладки сигурно.

Stefka Chilova, какво се опитваш да качиш?

# 502
Home raider, и аз мислих за по-лесна и по-бърза декорация на меденките, че няма да имам време за айсинг. Реших шоколадова глазура - може да се включи и бял шоколад, и овалване в смлени орехи. Такова нещо имам предвид: http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/honey-biscuits/

Шоколадът може да се комбинира и с цветната украса от сорта на захарни перли, топчета и т.н. (имам такава украса на Йоткер). Освен другото, меденките ще са по-вкусни с шоколадова глазура, отколкото с айсинг. Дъщеря ми ще е най-щастлива от това решение.  Simple Smile

По-назад в темата някой беше публикувал снимки на точно така украсени меденки, прекрасни! Heart Eyes

# 503
  • София
Little wingels, благодаря за идеята   bouquet

# 504
  • Под сянката на разлистените кактуси
Аз така ги правих миналата година, много им отива бял шоколад!

# 505
dama, моля те кажи от къде си купи айсинг на прах?

# 506
  • Балчик
Понеже имах запитване на лични, да пусна и тук клипа, може да е полезен за тези, които не са си ползвали още тавичките за рохличките. Не се сетих да направя клипа отначало, а накрая ми оставаше малко тесто вече и тавичката е в трохи, извинете. Но важна е технологията. Simple Smile Ако не го виждате, изчакайте малко, че се обработва.

http://www.youtube.com/watch?v=JDwER6cLQmM&feature=youtu.be

# 507
Джемма, това по рецепта на Наталина ли са рохличките?!?  bouquet

# 508
  • Балчик
Джемма, това по рецепта на Наталина ли са рохличките?!?  bouquet

Да, голям фен съм им, а от няколко години само в тази тавичка ги правя и нямам ни една фира. Grinning
Хем са и малки, и красиви, и еднакви.

# 509

Общи условия

Активация на акаунт