Коледа 2013 - тема 3

• 61 445
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас/Пз
Правих мини щoлени и ми се разляха, дали не трябва да им се направи нещo катo легълца oт фoлиo или хартия за печене, че да се надигат самo на гoре. Гoлемине ми стнаха хубави, ама ги пекoх в eднoкратни фoрми за кекс . Възмoжнo ли да е трябвалo oще брашнo?

# 511
Джемма благодаря за клипчето, след него определено ще търся да си купя такава тавичка Hug ако видите някъде пишете Peace
п.с. тази шпатулка отделно ли се купува newsm78

# 512
  • Балчик
Ха така, зарибих сега и с тавички. Laughing
Шпатулата е отделно,да . моята е силиконова от Двата щъркела. Но имам и пластмасови от Кауфланд .

# 513
# 514
А при мен  шпатулата беше в комплект с двете тавички.Джемма,ти си по смела,аз не посмях да удрям тавата за да не ги натроша и съм вадила рохличките  с клечка за зъби.

# 515
  • Балчик
Точно същото. Peace

А, тръскам аз смело. Е, не прекалено силно. Но когато поизстинат 3-4 минути по-лесно се вадят. Тръсвам малко, вадя, после пак и така поетапно се отделят всички.

# 516
Хмм... аз явно правя рохличките много големи. От една доза ми излизат не повече от 30, а вие правите по 80.

Джемма, а от пластмасовата тавичка лесно ли се отлепят рохличките. Не съм виждала силиконови, а от другите все си мисля, че трудно ще се вадят.

Знам, че някой от вас поиска рецептата за шортбред, не съм забравила, но не намирам време да я препиша. И сега малката ми бие клавиатурата. Надявам се скоро да успея.

# 517
  • Балчик

Джемма, а от пластмасовата тавичка лесно ли се отлепят рохличките. Не съм виждала силиконови, а от другите все си мисля, че трудно ще се вадят.

Нещо не разбрах за кои пластмасови тавички говориш? Моята е метална. В пластмасова как ще печеш?

# 518
Правих мини щoлени и ми се разляха, дали не трябва да им се направи нещo катo легълца oт фoлиo или хартия за печене, че да се надигат самo на гoре. Гoлемине ми стнаха хубави, ама ги пекoх в eднoкратни фoрми за кекс . Възмoжнo ли да е трябвалo oще брашнo?

И моите се разляха, Ани. Единият голям го пеках в елипсовидна калена тавичка и зае точно нейната форма...широк и полегнал, а другият го изпеках в малка продълговата форма за кекс и си стана чуден. Странно ми е, защото и козунаците така пеках за Великден, пък те си нараснаха нависоко и не се разляха толкоз, колкото щолена, а спазих пропорциите от рецептата. Thinking

# 519
  • София
Днес замесих меденките на Джема, тестото ми стана страхотно, като пластелин. Яйцата, обаче бяха с по 2 жълтъка, може и от това да е  Laughing Ползвах и от подправката за меденки от Лидл, хареса ми, но сложих и допълнително канела. Станаха страхотни на вкус. От дозата напраивх части за къща + подложката и 39 двойки мечета за тържеството в ДГ. Но ( Laughingтази година явно ми е много каръшка) вечерта счупих половината части за къщата, които бяха моментално ометени от домочадието. Та, пак ще се месят меденките.

Ето мечетата:

# 520
# 521
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Май е време за сладки вече.Браво,момичета,чудесни творби.

# 522

Аз пък да ви кажа, момичета, вече трета вечер пека по 10 линцерови сладки след работа и имам още 1/4 от тестото, което замесих онзи ден. И пак няма да успея на време да ги изпека... Това ще се окаже най-продължително приготвяния сладкиш в моята (скромна все пак) готварска практика!
 Joy

# 523
Нещо не разбрах за кои пластмасови тавички говориш? Моята е метална. В пластмасова как ще печеш?
Виновна Blush Ти си писал за шпатулата, че е силиконова, пък аз си мислех, че за тавичката. И си мислех, че като пишеш, че имаш пластмасова, имаш нещо друго предвид, но да използвам същите думи... както и да е. Значи клипа е с метална тавичка, от която така лесно се делят рохличките?

# 524
  • Балчик
Виновна Blush Ти си писал за шпатулата, че е силиконова, пък аз си мислех, че за тавичката. И си мислех, че като пишеш, че имаш пластмасова, имаш нещо друго предвид, но да използвам същите думи... както и да е. Значи клипа е с метална тавичка, от която така лесно се делят рохличките?

Да, метална е.Тестото е маслено и няма нужда от намазване. Единствено за първи път като я позлвах трудно ги отделих, докато поизстинаха, понеже не тръсках тавата и се мъчих с ръка да ги отделям.

Ето тази ми е тавата:

Общи условия

Активация на акаунт