Коледа 2013 - тема 3

  • 61 412
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 135
Mисля , че и в Джьмбо има коледни кьщички.Но за цена не знам .

# 541
  • Мнения: 2 872
Зле върви моята организация с коледните сладки и сладкиши тази година. Надявам се поне по една доза меденки и кравайчета да направя...  Confused
А вие творите красоти!  Grinning
И при мен е така тази година. Струпаха ми се проблеми, а и тези две поредни работни съботи съвсем ми объркаха плановете. Надявам се да успея да направя поне меденките на Джемма и ваниловите кравайчета.

# 542
  • Мнения: 278
Момичета, помагайте ! Имам проблем с "Двойно шоколадови напукани снежни сладки" по тази рецепта :
Продукти:
1 и 1/2ч.ч брашно
3/4ч.ч неподсладено какао на прах
2ч.л бакпулвер
Щипка сол
1/2ч.ч масло
3/4ч.ч кафява захар
1/4ч.ч захар
2 яйца
1ч.л течна ванилия
1 и 1/4ч.ч шоколадов чипс или начупен на много малки парченца шоколад
Около 1ч.ч пудра захар, пресята
1ч.ч=240мл
1с.л=15мл
1ч.л=5мл
Приготвяне:
Пресейте брашното с какаото, бакпулвера и солта.
С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем.
Прибавете едно по едно яйцата и ванилията. Намалете оборотите на миксера и прибавете към масления крем сухата смес. Бъркайте докато се получи меко тесто. Прибамете шоколадовия чипс и объркайте докато се размеси добре с тестото.
Покрийте тестото с фолио и поставете в хладилника за 1 час.

Загрейте фурната до 180С(350Ф).
Покрийте две големи тави с хартия за печене.
Поставете пудрата захар в купа. Извадете тестото от хладилника. Взимайте по 1ч.л от тестото и оформете топчета. Топчетата оваляйте добре в пудрата захар и паставете върху хартията в тавата за печене, на около 4 см едно от друго.
Спазих всички съвети ,пропорции и материали, но топчетата се разляха и загубиха формата си...станаха като кръгли бисквити. Не мога да си обясня от къде може да е дошъл този проблем? Някой има ли идея от какво може да се е случило?
Ето го плачевния резултат с формата:

И да покажа едни сполучливи Бостънски Коледни Сладки

Последна редакция: ср, 11 дек 2013, 14:29 от Биси 13

# 543
  • Мнения: 505
Моите двойно шоколадови се получиха по същия начин. Не съм ги мислила много, защото свършиха буквално за един ден, въпреки че станаха доста твърди. Следващия път ще ги сложа в не затоплена  фурна.
В интерес на истината, това което не спазих по рецептата беше 2 ч.л. бакпулвер, сложих едно цяло пакетче без да го меря.

# 544
  • Мнения: 9
Според мен причината е, че тестото е било по-меко. Навярно си спазила точно съставките, но  напр. яйцата са бил по-големи, или фурната не е била добре затоплена. Или пък  докато си ги оформяла тестото се е отпуснало от топлината на ръцете. maxima,  ако са в незатоплена фурна, шанса да се разлеят е по-голям.

# 545
  • Мнения: 278
joker19, в рецептата не пише колко големи яйца трябва да се ползват. Преди печенето го бях сложила за почти 2 часа в хладилник...На консистенция тестото беше точно като описаното от рецептата...Фурната беше предварително затоплена....Абе, всичко по рецептата...Но резултата е виден.
Нека пишат момичета, които са правили от тези сладки...Sad

# 546
  • Мнения: 16 122
Биси, не исках да спамя, обаче, ако тези "дефектните" ми ги пратиш, няма да ги върна. Много добре изглеждат. Заради детето обаче искам тази година да направя само неща, които и той може да яде, а какао и шоколад все още не му давам. Мед също не съм давала, но пък масленките стават за него, така че може и меденките да не опитва.

# 547
  • Мнения: 130
Здравейте, в Джъмбо има кътъри за линцерови сладки, ако има още закъснели като мен и ненаправили ги  :mrgreen
Това формички ли са ?
да, тези, с които изрязваш сладките

# 548
  • Мнения: 2 266
                                                                                                                                                                                   
Царевичното нишесте може ли да се замени с нещо или да се пропусне?

# 549
  • Мнения: 214
                                                                                                                                                                                   
А няма ли някакъв аромат в тях- напр. ванилия?

# 550
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 765
Биси, като ги оформиш, сложи ги за малко във фризера да се стегнат както са в тавата и няма да се разливат. С тези точно не съм пробвала, но по принцип това е начина да не ти се сплескат маслените сладки.

# 551
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 2 765
                                                                                                                                                                                   
Царевичното нишесте може ли да се замени с нещо или да се пропусне?

Айде пак аз, ама да си кажа  Laughing sisi72, нишестето прави сладките по-пръхкави, нежни и топящи се в устата. Може да го заместиш със съшото количество брашно, но не те съветвам, няма да са толкова вкусни

# 552
  • Мнения: 9
Биси, случвало ми се е да ми се разлеят, затова ти написах тези неща и стигнах до извода, че това са причините, само че аз ги правя по тази рецепта http://capriccet.blogspot.com/2009/12/blog-post_20.html, но разликата не е голяма.

# 553
  • Мнения: 2 266
                                                                                                                                                                                   
Царевичното нишесте може ли да се замени с нещо или да се пропусне?

Айде пак аз, ама да си кажа  Laughing sisi72, нишестето прави сладките по-пръхкави, нежни и топящи се в устата. Може да го заместиш със съшото количество брашно, но не те съветвам, няма да са толкова вкусни
                                                                                                                                                         
Благодаря Tunata,но съм извън Бг и не съм сигурна дали ще намеря царевично нишесте,затова попитах.

# 554
  • Мнения: 7
Джема помагай моля те на колко градуса се пекът локумките  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт