Коледа 2013 - тема 3

• 61 455
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
Момичета ,някоя от вас има ли опит с печене на дребни сладки с две тави едновременно.Като че ли Натали беше ,но не мога да намеря къде беше писала .Интересува ме разменяте ли тавите по време на печене ,ама че го казах .или тая ,която е била на долно ниво през цялото време на печенето ли е там,или             
по някое време ги разменяте...и още на турбо ли печете в такъв сучай ,за да може и в долната тава да се изпекат сладките и...при каква температура.Много въпроси станаха Embarassed

# 61
  • Пловдив
Аз съм пекла сладки с 2 тави едновременно. Слагам ги на нива 2 и 4. Не ги разменям. Пека на вентилатор на 180 градуса. Изпичат се равномернно без проблем.

# 62
Ето моите елхички, по рецептата на Джема ги направих, но ми отиде малко повече масло. За дъно използвах рецептата, която сте дали тук. Много добре станаха, не се разляха изобщо. Напълних ги с течен шоколад. Нямах време за крем, а и нямам такъв пош.

В две тави едновременно съм пека забравените сладки, но те нали се сушат. В едната тава /не помня в коя, ми останаха по-сурови, но фурната ми е без вентилатор. А и някои сладки се изпичат много бързо, предпочитам да си ги наблюдавам, така че не бих си правила повече този експеримент.

# 63
Имам не разпечатан пакет марципан на др.Йоткер от миналата година.
Дали може да се използва сега или да го изхвърля. Не виждам надпис с трайността.

# 64
 Безглутенови мъфини с елда и пушена сьомга, с билково масло
Ако искате да опитате или сте пробвали вече руски блини с елда, но ви се струва дълго приготвянето им, опитайте тези мъфини. Мен ме удовлетвориха и като вкус и като бързина на приготвяне.  Сьомгата ги прави достатъчно изискани, без да са много скъпи. Подходящи за закуска.Поднесени с билково маслените звездички са подходящи и за предстоящите празници.

# 65
m@msy, catty m, благодаря ви за препоръките за джинджифилови сладки  Hug
Довечера ще ги забъркам. Вече съм готова със списъка на сладките, който достигна 14 вида. Направих си и план в кой ден какво ще правя и списък с всички необходими продукти.
joker19, много са хубави елхичките, аз така и не се сдобих с такива формички.

# 66
kiara69-браво за организацията! smile3501

joker19
чудесни елхички! Представям си вкуса им! И аз нямам такива формички, а много, много ги харесвах, особено тези с пчеличките.Търсих ги дори в един тамошен сайт, но не ги открих за съжаление.

# 67
  • Sofia
И моят списък със сладки взе много да расте. Тази неделя ще правя меденки и ми се иска да пробвам базелските сладки на Йоли.

# 68
Олее, докато чакам да се появи пост в старата тема, че новата е открита и съм ви изпуснала.  Laughing

Тези дни ще направя меденките на Джемма, а за линцерите и ванилените кравайчета, ще изчакам да си купя от намаленото масло.  Mr. Green

И да попитам - сладките във формичките на Тескома, колко трайност имат когато са напълнени с крем?, т.е. мога ли да ги направя непосредствено преди празника? Благодаря!  bouquet

# 69
  • Пловдив
Колко броя сладки излизат от една доза Рохлички на Наталина ?

# 70
Колко броя сладки излизат от една доза Рохлички на Наталина ?

На мен ми излизат 62 бр.  Peace

# 71
къде е намалено маслото?

започнах да правя АКК, надявам се да се получи. за пръв ми е  Embarassed някакви съвети?
 и как ще дкарам формата с хартия за печене?
не можах да намеря портокалови корички и череши.

# 72
  mims11 има втасваща програма и там съм го сложила. Всъщност още преди добавянето на продуктите беше втасало леко, така че мисля че по-скоро 2,5 часа ще са достатъчни. Мисля вече да го вадя и оформям, пък ще видим после колко още ще издържа да го чакам да втасва отново. Ще си пусна филмче. Опитах бадемите, солени са си определено, надявам са все пак да става за ядене  Simple Smile
  Почивните дни ще направя опит с меденки и рохличките. Само трябва да си избера рецепта за меденките. Там поне и децата ще помагат, че им е интересно да изрязват с формичките и да слепват  Simple Smile Надявам се тогава да не е всичко набързо и да не пропусна отново нещо от рецептата, макар че приятелките ми отдавна са свикнали с мен, че едно нещо да не е пределно ясно написано в рецептата, която ми дават и аз ще го объркам...  Simple Smile
Имах предвид да втаса и да се опече сам Wink Как е щолена? Вярвам, че и солен ще го изядете, ръси повече захар отгоре  Grinning

Меденките и на Джема и на Наталина са вкусни, разточват се и се месят добре. Рецептите са точни до колкото е възможно - дали трябва още 1 лъжица брашно само на място може да се прецени Simple Smile но мисля, че с добавяне при разточването също става.

# 73
къде е намалено маслото?

започнах да правя АКК, надявам се да се получи. за пръв ми е  Embarassed някакви съвети?
 и как ще дкарам формата с хартия за печене?
не можах да намеря портокалови корички и череши.

От четвъртък, в Лидл има намаление на маслото.
Според мен може и без портокалови корички, вместо череши, сложи боровинки или още сливи, кайсии. И не се притеснявай да сложиш формата с хартия - слагаш капака на кутията върху хартията, за да се прибере, махаш капака и печеш, няма проблем.  Peace

# 74
Лидълското масло е на промо в събота и недела (2,49 за 250гр), за уикенда 07.12-08.12  Peace

Общи условия

Активация на акаунт