Коледа 2013 - тема 3

• 61 499
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Стасита ,joker 19 ,благодаря ви! Hug

# 76
Леле, 6 страници докато замеся половин доза щолени... Много сте бързи! Grinning

# 77
G..D.. кажи ми за тези лимонови пръчици.

Не знам дали са същите, но ти пращам тази  Wink
Лимонени пръчици
1 голям лимон
200 гр. брашно
75 гр. захар
¼ ч.л. сол
1 яйце
100 гр. масло със стайна температура
100 гр. пудра захар
100 гр. шоколадов кувертюр

1.Лимона се измива хубаво с топла вода, кората се настъргва и сока се изстисква. От брашното, захарта, лимонената кора, солта, 3 с.л. лимонов сок, яйцето и маслото се замесва тесто. Фурната се загява на 180 градуса и тавата се покрива с хартия за печене.
2.От тестото се вземат парчета, колкото орех и се оформят пръчици с дължина около 5 см. Пекат се около 10 мин. до порозовяване. Охлаждат се.
3.Пудрата захар се разбърква с 2 с.л. лимонов сок. Сладките се потапят до половината в лимоновата глазура и се оставят да изсъхнат. Кувертюра се разтапя и другата половина на пръчците се потапя в него. Оставят се да изсъхнат.

# 78
Лидълското масло е на промо в събота и недела (2,49 за 250гр), за уикенда 07.12-08.12  Peace

Вярно!  Peace На една страница са промоциите от четвъртък и от уикенда и затова съм се заблудила.

# 79
аз защо не съм се записала newsm78 май съм изпуснала линка в предната тема
Благодаря за темата. Много малко неща ми останаха да правя, но нямам и време. Още само 2 вида сладки към 10-15, после остава само тиквеника и другите неща за дните Peace

# 80
Здравейте мили дами. Има ли желаещи за Тескома?

# 81
Бих искала да помоля за компетентно мнение и помощ, всяка година украсявам меденките с роял айсинг, който приготвям сама, но захарта винаги ми създава проблеми и запушва поша, а и се притеснявам от суровите белтъци. Искам да пробвам с готова смес за айсинг, но имам няколко въпроса :
- има ли разлика във вкуса м/у домашния и този на прах?
- готовата смес засъхва ли така бързо както домашния айсинг?
- препоръчайте марка готов айсинг, с който се работи лесно и не се напуква ,има гладка линия при шприцоване? / поръчвам от интернет  обикновенно , в Пловдив живея /.

# 82
  • София
Да отчета, че току що направих Шотландските овесени бисквити на Бети. Много ми харесаха. Пробвах ги с крема сирене отгоре, страхотни. Много вино може да се изпие с тях. Отчитам един недостатък - ще свършват бързичко  Mr. Green Следващия път ще направя и без сол, мисля, че ще се харесат и на бебето.

# 83
Бих искала да помоля за компетентно мнение и помощ, всяка година украсявам меденките с роял айсинг, който приготвям сама, но захарта винаги ми създава проблеми и запушва поша, а и се притеснявам от суровите белтъци. Искам да пробвам с готова смес за айсинг, но имам няколко въпроса :
- има ли разлика във вкуса м/у домашния и този на прах?
- готовата смес засъхва ли така бързо както домашния айсинг?
- препоръчайте марка готов айсинг, с който се работи лесно и не се напуква ,има гладка линия при шприцоване? / поръчвам от интернет  обикновенно , в Пловдив живея /.

Няма да ми е много компетентно мнението, че за първа година ще правя, но за вкуса - гледай състава. А иначе за домашно правене - имаше доста обяснения на първа страница, още не съм ги преговаряла, спомням си само, че пудрата захар се пресява  Embarassed

catty m докарват газове овесените ядки моят син не иска още да ги помирише дори  Laughing

# 84
  • София

catty m докарват газове овесените ядки моят син не иска още да ги помирише дори  Laughing

Не съм забелязала такова нещо, тя си ги яде и варени.

# 85
  • На брега на реката
Леле, 6-та страница, кога успяхте Simple Smile
Аз забърках първата доза домашен Бейлис и един умопомрачителен микс за горещ шоколад. Далеч съм от заплануването, но е все някакво начало  Mr. Green

# 86
Абе хора, в рецептата за щолена наистина ли няма яйца като съставка или аз нещо недовиждам?  newsm78 newsm78

# 87
  • До Балкана
Много добре си със зрението, яйца няма! Peace Grinning

# 88
  • В сърцето на любимите мъже!
Вай-вай-вай... ей фурии сте бре!

Кога смогвате да намесите и наизпечете толкова продукция... аз от офиса само чета и цъкам с език завистливо.

Да споделя за щолените - правих на два пъти по половин доза по рецептата на Джемма и ми направи впечатление, че много бавно втасват. Първият път дори ги оставих накрая след оформянето да втасват цяла нощ и на сутринта едва бяха мръднали. Както и да е, изпекох ги, но още не сме ги пробвали.
При второто правене оставих първото тесто - дето е  само с мляко, мая, брашно и захар да втасва и то в хладилника (абе бях си се отказала направо), но пък чудесно беше втасало точно след 4 дни и реших все пак да го оползотворя. В този случай второто и третото втасване бяха много по-скоростни и се наддигнаха повече.
Смятам тези дни да ги пробваме и ще доложа какви са вкусовите качества и на двата.

# 89
  • София
Леле, 6-та страница, кога успяхте Simple Smile
Аз забърках първата доза домашен Бейлис и един умопомрачителен микс за горещ шоколад. Далеч съм от заплануването, но е все някакво начало  Mr. Green

Ще споделиш ли рецептата,моля?

Аз проблем с втасването на щолена нямах, даже втаса много хубаво и бързо сравнително, аз очаквах да е наистина тегаво втасване.

Общи условия

Активация на акаунт