Коледа 2013 - тема 3

• 61 562
  • 753
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Момечта да ви питам, то въпросът е най-вече към Наталина, но ако някой знае ....
Както всяка година правя ванилените кравайчета и досага проблем с намирането на нишесте не съм имала, обаче тази година това се оказа най-дефицитната стока. Мога ли да заменя обикновеното нишесте с десертно такова с ванилия?

Царевично нишесте има във всеки по-голям магазин. Аз си купувам от Кауфланд - 200гр натурално царевично- намира се около другите нишестета, но на най-долния рафт (този, който е почти на земята)

# 226
  • Бургас
В Карфур същопродават царевично нишесте-по 60 грама пакетчето.

# 227
mimi0585 много благодаря Hug

# 228
Отчитам се с Джинджифилови сладки и Медените мечета на Джемма. Сладките са страшно ароматни и къщата още мирише на тях, а мечетата са много сладки и ужасно вкусни.
Ето ги и тях
Скрит текст:
Скрит текст:
Връщам се да ви чета, че днес ви изтървах.
Спокойна нощ, момичета!
   а медените мечета колко време издържат

# 229
За пръв път мисля да правя сладки за Коледа , досега не съм правила никакви сладки. Едните ще са меденки със сигурност , но за другите да ми дадет някакъв съвет иска ми се нещо лесно , но нямам миксер. Някоя рецепта без разбиване с миксер.
От всички сладки които съм правила ванилените кравайчета са ми най-лесни, има я рецептата на първа страница. Като се замисля повечето рецепти за сладки са без разбиване с миксер, така че, няма да ти е трудно в избора на рецепти.
Моето питане за бадемовата есенция в щолена, дали е задължителна, остава.

В моята рецепта тази година нямаше бадемова есенция. Това е просто подправка, някой като не харесват нещо и не го слагат Simple Smile променя се вкуса вероятно. Какво точно те притеснява?

Ванилените кравайчета на Нудел са без нишесте, само с брашно и пак са си хубави и вкусни. Слагала съм и нишесте ванилия в тия на Наталина и не е било проблем. Мисля, че в предишната тема тя писа, че може.

# 230
Отчитам се с мойте райски сладки

# 231
Отчитам се с Джинджифилови сладки и Медените мечета на Джемма. Сладките са страшно ароматни и къщата още мирише на тях, а мечетата са много сладки и ужасно вкусни.
Ето ги и тях
Скрит текст:
Скрит текст:
Спокойна нощ, момичета!
Ами те са си меденки, така че колкото по-дълго стоят, толкова по-хубави стават. До Коледа ще издържат без проблем, само че ще ги слепя 2-3 преди празника, за да не омекнат прекалено.
 Roh Alby, райските сладки изглеждат много апетитно.

# 232
Sunflowerss, къщичката ти е прекрасна  Heart Eyes Аз тази година си поръчах готови пластмасови шаблони, че миналата се изтормозих с картонените. Ще видим как ще се получи.

Аз слагам под шаблоните фолио за свежо съхранение за да не ми лепне за шаблона и така става много лесно Simple Smile

# 233
  • София
Момечта да ви питам, то въпросът е най-вече към Наталина, но ако някой знае ....
Както всяка година правя ванилените кравайчета и досага проблем с намирането на нишесте не съм имала, обаче тази година това се оказа най-дефицитната стока. Мога ли да заменя обикновеното нишесте с десертно такова с ванилия?

Царевично нишесте има във всеки по-голям магазин. Аз си купувам от Кауфланд - 200гр натурално царевично- намира се около другите нишестета, но на най-долния рафт (този, който е почти на земята)

Благодаря, обикорлих всички големи маркети и нямаше, но в кварталното(селското) имаше и ме чакаше. Така че успях даси намеря това, което трябваше. Благодаря още веднъж.

Приготвих си тестото за ванилените кравайчета и линцерите и утре след работа ме чака печене.....до понощите.

# 234
  • Австрия
Да се отчета и аз с ванилени кравайчета. Излязоха ми точно 141 броя.  Wink

Преди печене

Скрит текст:

И вече готови  Simple Smile

Скрит текст:

А тук пускам линк към рецептата за който се интересува.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20461692#msg20461692

# 235
Ето ги и тях
Скрит текст:
Скрит текст:
Спокойна нощ, момичета!
Ами те са си меденки, така че колкото по-дълго стоят, толкова по-хубави стават. До Коледа ще издържат без проблем, само че ще ги слепя 2-3 преди празника, за да не омекнат прекалено.
 Roh Alby, райските сладки изглеждат много апетитно.
Киара, по коя рецепта направи джинджър сладките?

# 236
Да се отчета и аз с ванилени кравайчета. Излязоха ми точно 141 броя.  Wink

Преди печене

Скрит текст:

И вече готови  Simple Smile

Скрит текст:

А тук пускам линк към рецептата за който се интересува.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=626759.msg20461692#msg20461692
Какъв е размера на кравайчетата? Все ми се струват по-големи  Embarassed

# 237
  • Австрия
Какъв е размера на кравайчетата? Все ми се струват по-големи  Embarassed

mims11,
Премерих 6-7 и са все около 4,6-5,0см. Това според мен не е голямо.

# 238
Не, от снимката изглеждат по-големи явно  Grinning
Направо ми изглеждат като подкови Simple Smile)) направи едно С с палец и показалец и ще разбереш защо питам Simple Smile

# 239
Хей, момичета. И аз се записвам. Тази година не знам с какво да се пробвам, та ще черпя идеи от вас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт