Коледа 2013 - тема 3

• 61 378
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • моята мила родна страна
Да отчета и аз едни линцери от днес. Имах притеснения за тестото по време на замесването, но след като престоя една нощ в хладилника, стана перфектно за работа. Всичко вече е изпечено и прибрано в метална кутия на хладно. Единственото ми притеснение към момента е, че са много трошливи. Така ли трябва?  newsm78 Надявам се като постоят десетина дни да омекнат, пък и нали ще се слепват със сладко. И в тази връзка, какво препоръчвате да е то? Аз си мислех за боровинки или микс горски плодове. Приемам предложения  Simple Smile
Миналата година ползвах сладко от сини сливи и сладко от вишни. И двете леко киселеят и мисля че и твоите вариянти стават.

аз мисля да купя сладко от червени боровинки от Икеа и да слепя с тях, миналата година лепих с вишнев мармалад и пак бяха много хубави.

Благодаря, момичета   bouquet

# 616

Ето това са ми последните Напукани трюфел сладки

# 617
  • където мечтите се сбъдват
Момичета,аз направих линцеровите сладки.Сложих ги в една тенджера,не съм ги слепила още.Много ви моля да ми кажете как да ги съхранявам,че за първи път правя  Praynig

# 618
Като изстинат ги носиш на хладно и да си седят там до 2-3 дни преди яденето  Grinning Тогава ги вадиш да ги слепиш и поръсиш със пудра захар и пак на хладничко.

# 619
  • където мечтите се сбъдват
Като изстинат ги носиш на хладно и да си седят там до 2-3 дни преди яденето  Grinning Тогава ги вадиш да ги слепиш и поръсиш със пудра захар и пак на хладничко.
Благодаря  Simple Smile Мисля в хладилника да ги сложа  newsm78

# 620
mims11, за да ти станат шоколадовите трюфелчета напукани, трябва  много дебел слой пудра захар, добре е да е по-ситна, но дори и да не е, захарта трябва покрива много плътно топчетата, почти да не се вижда кафявото,  ще станат тогава със сигурност.

# 621
  • София
petia_tag толкова са красиви тези сладки, че мен би ми било жал да ги хапна, честно!

Момичета, искам да попитам нещо за канелените топчета с лещници на nudel33. Направих ги, изглеждат доста добре и на вкус ми допадат. Като изстинаха станаха сухи и малко наподобяват ореховки. Така ли трябва да бъдат?

# 622
  • Австрия
petia_tag толкова са красиви тези сладки, че мен би ми било жал да ги хапна, честно!

Момичета, искам да попитам нещо за канелените топчета с лещници на nudel33. Направих ги, изглеждат доста добре и на вкус ми допадат. Като изстинаха станаха сухи и малко наподобяват ореховки. Така ли трябва да бъдат?

Rouzi , да така стават. Като целувки само че с лешници. Стават хрупкави, но пръхки. Радвам се, че ти допадат.  Peace

# 623
mims11, за да ти станат шоколадовите трюфелчета напукани, трябва  много дебел слой пудра захар, добре е да е по-ситна, но дори и да не е, захарта трябва покрива много плътно топчетата, почти да не се вижда кафявото,  ще станат тогава със сигурност.

Peace решила съм и да ги охладя преди печене, ще ви споделям, то голям експеримент се получи  Laughing

# 624
Страхотна идея за АКК или торта:

И пици елха:

# 625
Минавам набързо да се отчета с линцерите
Скрит текст:
и Коледните звезди на Мишел, но при мен по-скоро се получи елхова гора  Grinning
Скрит текст:
Довечера по план - Канелените топчета с лешници на nudel33.
Хубав ден, момичета   bouquet

# 626
момичета, навих се да правя Джинджифилови човечета от esme_bolger. Замесих тестото и сега почива в хладилника. Направих го малко по-различно. Сложих кафява захар вместо бяла, сложих 2-3 капки ром за повече аромат. Ухаеше много коледно. Ще видим как ще ми се получи, тъй като ще са първите ми сладки в живота Grinning. Досега само кексчета съм докарвала, та ще видим. Ще пиша с резултати довечера.

# 627
  • До Балкана
момичета, навих се да правя Джинджифилови човечета от esme_bolger. Замесих тестото и сега почива в хладилника. Направих го малко по-различно. Сложих кафява захар вместо бяла, сложих 2-3 капки ром за повече аромат. Ухаеше много коледно. Ще видим как ще ми се получи, тъй като ще са първите ми сладки в живота Grinning. Досега само кексчета съм докарвала, та ще видим. Ще пиша с резултати довечера.
Успех! Peace

# 628
  • София
Момичета, имам питане. От къде си купувате металните кутии?  Thinking На всякъде намирам само картонени. В тях може ли да съхранявам сладките и как?
Сдобих се с едно голямо количество хубава пудра захар, благодарение на една дама от форума, и мисля да се възползвам. Mr. Green Ако щете вярвайте решила съм фондана да го забъркам в...хлебопекарната.  Crazy
А пропуснала съм. Аз ги държа предимно в кутии за обувки, застлани с хартия за печене или алуминиево фолио (каквото имам в повече). На студено и сухо място - имам студен килер.
За фондана - млечият марципан в хлебопекарна ли ще правиш? При всички случаи внимавай, защото пудрата захар драска покритието на съда на хлебопекарната. Peace
natalyna, благодаря ти за успокоението. Снощи направих масленките и меденките и ги прибрах в картонените кутии. Обаче масленки и меденки явно ще правя пак, защо ли послушах мъж ми.  ooooh! - тестото за меденките много било лепкаво, хайде още брашно. Сложих аз, ама снощи след опичането станаха на тухличка.  #Cussing out Много са хубави но твърди. А масленките с аромат на бадем (пак по настояване на мъжО) детето каза "Не ми харесват, искам дамиришат на лимон!", така че пак ще се меси и пече. Само, че мисля по твоята рецепта за меденки. Peace А тези мисля след няколко дни да ги слепя, какво им подхожда най-добре?
Остават рохличките но утре ще ходя за формички, че за по-бързо. Добра идея даде Джема. Peace И линцери мисля, но още не знам с какво да ги изрязвам, та ще видя. Rolling Eyes
А за фондана мисля да забъркам този с глицерин който е. Харесала съм си рецептата на ДимитрАна.  Grinning Изобщо бях пропуснала момента за драскането на покритието от пудрата захар  Embarassed, ще го имам предвид. Peace
petia_tag мнго ти е хубава украсата. И сега ако кажеш на снежковците шалчетата как направи толкова красиви...ще те  Hug  Laughing

# 629

Peace решила съм и да ги охладя преди печене, ще ви споделям, то голям експеримент се получи  Laughing
Ще чакам да споделиш  Hug
Аз моите шоко трюфелчета ще ги оставя за другата седмица

Общи условия

Активация на акаунт