Коледа 2013 - тема 3

  • 61 373
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 112
Снощи правих Бишкотени пръчици от Йоли

Прибрани в кутия и отлежават Peace

http://yoli-www.blogspot.com/2012/01/blog-post_11.html

# 631
  • Мнения: 779
Пека джинджърчетата.
А ето много интересна идея, на която попаднах.
http://thatwinsomegirl.blogspot.com/2012/12/gingerbread-cheesecake.html

# 632
  • БГ
  • Мнения: 746
Пека джинджърчетата.
А ето много интересна идея, на която попаднах.
http://thatwinsomegirl.blogspot.com/2012/12/gingerbread-cheesecake.html
джинджърчетата по коя рецепта и станаха ли сполучливи?
а идеята за чийза е много интересна
мерси Peace
момичета по коя рецепта правите тези Напукани трюфел сладки? аз се обърках от толкова много рецепти на този вид newsm78

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 11:12 от Tevolere

# 633
  • Мнения: 278
До тук това през последните дни:
"Забравени" сладки

Ванилени кравайчета

Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и натрошени бадеми

Днес ще правя шаблони за къщите и ако остане време почвам да рисувам джинджър сладките с айсинг и ще пробвам фондан за покритие.

# 634
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Срахотни сладки сте направили - petia_tag, lu4a, Биси 13Hug

Аз влизам, за да покажа малко меденки - това, което успях да снимам и кача и заминавам за работа. Лек ден ви желая и ще поглеждам пак вечерта.



И първото свещниче:



Още снимки тук: Коледа 2013

# 635
  • Мнения: 278
natalyna , с накрайник ли рисуваш сладките/ кой номер- 0,1 .../ или с пликче? Винаги са ти изключително тънки линиите/ следя те от много време  Hug /. Аз тази година съм се снабдила с доста неща за хобито/ накрайници, форми...и какви ли не щуротийки. Имам няколко кутии джинджъри за рисуване и ми се иска този път да остана доволна, аз лично, от резултата.

Ванилово-лимонови коледни венчета с боровинки и натрошени бадеми , са доста ефектни на външен вид, но на вкус не ми допадат особено. Предполагам е от това, че имат нишесте в голямо количество. Иначе са прекрасни на вид. Освен бисквити, ще правя и агнеси и куп кексове и баници, че на доста места ще раздавам. Simple Smile))
Снимки- в следващите дни. Simple Smile))
От сладкоправене нямам време да си украся къщата  Laughing Laughing Laughing  Embarassed

# 636
  • София
  • Мнения: 1 546
natalyna прекрасни са.  Hug тези дантели, как се получават, просто са уникални!
В тази връзка имам едно питане. Нали искам и с разтопени шоколадови топчета да украсявам част от меденките... В какво да го сложа тоя разтопен шоколад. Купих си накрайник номер 3 за айсинга и малко пошове, но в тях става ли школадът и дали ще минава през тази малка дупчица?  newsm78

# 637
  • Мнения: 4 785
natalyna, много, много красиви са! Впечатлих се  Blush

# 638
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Natalyna,би ли споделила с какво рисуваш меденките,за да станат толкова красиви и нежни   bouquet

# 639
  • Варна
  • Мнения: 239
Момичета, страхотни сладки показвате, а количествата няма да коментирам  Mr. Green
natalyna, невероятно красиви меденки както винаги.
Аз попаднах на идеи за различни рецепти за Формичките на Тескома, ама нищо не мога да разбера :
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582288518508150&set= … ype=1&theater   Казват че рецептите са от някакво списание CUCINA MODERNA nr.12 - DICEMBRE 2013 . Опитах се да го намеря онлайн и да сваля броя, ама нещо не се получи. Ако някой намери начин, или успее да го свали, моля да сподели!

# 640
  • Мнения: 278
Момичета, страхотни сладки показвате, а количествата няма да коментирам  Mr. Green
natalyna, невероятно красиви меденки както винаги.
Аз попаднах на идеи за различни рецепти за Формичките на Тескома, ама нищо не мога да разбера :
 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=582288518508150&set= … ype=1&theater   Казват че рецептите са от някакво списание CUCINA MODERNA nr.12 - DICEMBRE 2013 . Опитах се да го намеря онлайн и да сваля броя, ама нещо не се получи. Ако някой намери начин, или успее да го свали, моля да сподели!
Аз си купих такава формичка на ТЕСКОМА. Още не съм я пробвала, но мисля, че трябва да се сложи плътно по стените меко тесто в едната част, а с другата се прави формата за капачето на дъното. След изпичането на двете части, готовото конусче се пълни с някакъв вид крем, затваря се с капачето, след което се охлажда в хладилник.
 

Последна редакция: пт, 13 дек 2013, 13:37 от Биси 13

# 641
  • Мнения: 779
Пека джинджърчетата.
А ето много интересна идея, на която попаднах.
http://thatwinsomegirl.blogspot.com/2012/12/gingerbread-cheesecake.html
джинджърчетата по коя рецепта и станаха ли сполучливи?
а идеята за чийза е много интересна
мерси Peace
момичета по коя рецепта правите тези Напукани трюфел сладки? аз се обърках от толкова много рецепти на този вид newsm78


рецептата я намерих във форума и е ето тази - Джинджифилови човечета
 
75 г кафява захар
3 с.л. мед
1 ч л канела
1 ч л джинджифил
1 щипка млян карамфил
настъргана кора от 1/2 портокал
85 г маргарин или масло
1/2 ч л сода
225 г брашно
50 г стафиди (по желание)
 
Захарта и меда, 1 с.л. вода, подправките и портокаловата кора се слагат в тенджера и се кипват. Махат се от огъня и се добавя маслото/маргарина, после се добавя брашното със содата. Трябва да се получи меко тесто. Завива се с найлон и се оставя на студено, за да стегне (поне за 30 мин.)
Разточва се и се изрязват фигурки, които се украсяват със стафидите.
Пече се намазана с масло и напудрена с брашно тава, в предварително нагрята на 180°С фурна за около 10-15 мин.

Аз не я следвах много точно. Ухае в къщата безумно много и хубаво!  Laughing Станаха много добри, но грешката, която направих като нов сладкар беше, че ги държах твърде много във фурната, тъй като не прецених, че след изстиване ще стегнат още и сега са малко сухи. (каква глупава грешка, знам) Но съм се заредила с продукти за втора партида.  Laughing Почва се след малко.

# 642
  • БГ
  • Мнения: 746
Hunny_bunny мерси! Simple Smile
аз ще ги правя в неделя, че съм на работа .
Наталина- прекрасни меденки както винаги! Peace

# 643
  • Мнения: 779
Hunny_bunny мерси! Simple Smile
аз ще ги правя в неделя, че съм на работа .
Наталина- прекрасни меденки както винаги! Peace


първия път ги правих с масло (вади ги бързо, за да не станат корави като моите)
сега ще пробвам с маргарин.

# 644
  • Мнения: 0
https://www.dropbox.com/s/rj8nsaiklb0gps0/2013-12-13%2013.52.49.jpg




първият ми хляб с хлебопекарната Филипс ХД9046

ароматът е невероятен

Общи условия

Активация на акаунт