Първи сняг навън забръска, с мамите от ИБ що ще чиним ний зимъска-тема 12

• 19 072
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • В къщурката на хълма на феите
Пепитка те просто всички го препоръчват, зависи колко смяташ да ги слушаш .. аз бях решила да давам водичка на Ема с лъжица, за да й мия езичето, обаче то като му се дадеше на мойто хлапе вода, все едно отрова му давах, тааа бързо се отказах .. племеницата ми много дълго я държа жълтеницата барабар със сладката вода, така че няма много смисъл .. сладката вода помага при запек и лениви черва, но не и при жълтеница Peace

# 106
  • до едно тепе
Оооф щях да го пиша и забравих.
Пепи аз съм давала глюкоза.Т.е опитах да давам. Повръщаше от нея и не искаше да суче.Трябваше за 2 седмици да изпие 2 банки-по 100мл на ден.Миии всеки ден сипвах в шишето 100мл и просто нямаше как да му я дам хем да не е заедно с кърменето хем и да го наливам и така си ги хвърлях.Той за друго освен хранене не се събуждаше. Караше сравнително тежка жълтеница, допълнително утежнена от хематом(доки обясни че резорбирането на хематома води до допълнително отделяне на еритроцити и от там се усложнява положението)  от раждането на главата. Ми до края на първия месец само на кърма си преодоля жълтеничката и разкара хематома. Даже доки се учуди,че не можа де намери къде е хематома,а малчо без глюкоза е преодолял всичко.
Предписват го защото така е било. Нашата доки е много навътре с новостите и казва по принцип това е принципа, който сме учили ,но вие можете да направите така и така и ваш си е избора. Laughing

# 107
  • Варна
Моя приятелка наливаше бебето си с глюкоза, защото лекарката казала и майка и настояла Whistling Еми детето до 3-тия месец беше с жълтеница, накрая му пускаха изследвания чак, що така не се е изчистило. Ми как ще се изчисти? Изследванията показаха физиологична жълтеница, след като спря да дава глюкозата мина бързо-бързо. И Борислав имаше докъм втория месец, но нашата педка пък въобще не се впечатли. Мина му, без глюкози и без глупости.

# 108
  • shumen
И аз не съм давала глюкоза.Педи ми беше казала сладка вода,ама аз и нея не давах.Давах му си чиста водичка и се оправи бързо.
Аз му поръчах от продавалника коледен гащеризон и утре или вдругиден трябва да дойде.Също и блузка с гащеризон,но са пуснати уж по пощата,а 2 ден ги няма.Започвам да полудявам вече и утре май ще крещя,ако ги няма.

# 109
  • Северозапада
Аз опит с глюкозата няма, но съм чела, че не помага. А и, щом има пробвали и не помага, значи не бих давала.
За спането молА да нИ Съ оплаквате, защото София напоследък през деня спи само на ръце  ooooh! Понеча ли само да я отдръпна, започва едно ръкомахане да се хване за мен и се събужда. Освен да я повивам като новородено. Добре, че поне нощем криво-ляво спи в кревата, но с 3-6 пъти събуждане. Тази нощ се буди в 12:30, 3:30 и заспа в 4:30, 5:30, 7:00 (закръглила съм часовете). Приспах я към 9 снощи. Преди се будеше по 1-2 пъти, но от 2-3 седмици насам ми разказва играта и като се има в предвид и дневния сън. Сега спи в количката, защото заспа докато бяхме навън. Само в количката през деня спи повече от 30 мин. - 1 час.

# 110
A,мравче,не мога пЪк  Ш С оплача  Crazy цял ден не е спал , даже 5 минути  Crossing Arms и нощем не спи , станала съм вейка  ooooh!

# 111
  • Северозапада
Ох, Стели, не спи ли Ради през деня  Confused Дано поне нощем започне да спи

# 112
За мъжко У некоя пловдивска майка, там няма грешка  Mr. Green

То верно само мъжки сме ги наредили у Пловдивско  hahaha hahaha hahaha

Толкоз за сега от мен ... довечера повече, че аз дете имам да гледам ... или по-скоро то мене  Mr. Green

# 113
Месечко на мойта кума момиченцето беше с жълтеница до 3тия месец без да й дават глюкоза и накрая се оказа, че е от кърмата, даже се наложи или да преваряват или да я сменят скоростно с АМ .. обаче както се сещаш преварената кърма, е по-зле и от АМ, та почнаха да пият АМ и детето се оправи .. не винаги за продължителната жълтеницата е виновна глюкозата Peace

# 114
  • Сливен
Привет  Hug
Завърнах се от Ст. Загора - тази седмица ми е за трети път, но така е в края на семестъра - бързам да ви се похваля, че днес по случай студентския празник връчваха грамоти за отличниците а Тракийския у-т и аз се сдобих с такава. Но май ще ми е за пръв и последен път, че тази година доста тежки предмети учим.
Иначе по бебешките теми - за жълтеницата не мога да помогна и двете ми деца не са страдали от нея, или поне не толкова дълго.
Сега отивам да взема Ивчето от яслата, днес им правиха коледните снимки, като ги дадат ще я сканирам и ще я кача в албумчето, дано да се е усмихнала, че и тя един инат ми е станала...
Лека вечер  Hug

# 115
Аз пак ще се изтърся с гръм и трясък , като се има предвид, че не съм писла от емнайсет теми  Crazy

Меци ми подшушна, че тука било голям купон  Hug, викам си - как така без мен  smile3539 И хей ме, на !

Габи вече е една малка госпожица. Ходи на латино танци. Върти кръстче, страшна работа. Има цял репертоар от песнички и много ни забавлява. В белите вече е на 18ти левъл. Вкарах наказанията в сила. Извинява ми се, обещава да слушка и след 30мин вече е минало  Mr. Green Свикнала е на яслата вече и даже след боледуване ходи с голям мерак, че там има доста приятелчета.

Рокси, честито отличничке  Peace Ще чекна за снимката като напишеш, че си я качила. Габи също са я снимали за календар и днес трябва да си ги вземем. Бях помолила леличката да я пооправи малко,че то голямо дивеене пада там и вечер ми я връщат като малко чубаче  Mr. Green На вас предлагат ли ви да правите календари или само снимка ви дават ?

Ние в събота сме на фотосесия при Драга и като имам материал - ще кача и аз  Peace

# 116
И аз не бих давала захар и/или глюкоза. Особено щом е на кърма. Аз гледам да се кърмим повече. Понякога това е и на час, час и половина. Ние караме умерена жълтеничка, но не ми е ленив от нея. Даже доста будува. Днес от 11:30 до 14 се кокори. Захарта за мен не е полезна, с какво би била за него...  Rolling Eyes
Аз от снощи започнах да пия чай от копър и анасон. Отсипвам малко и на него, но не го насилвам и гледам да не давам преди ядене да не пълни излишно стомахчето. Пие по 3-4 глътки. Мисля, че са достатъчно.

Я си кажете мнението за стерилизирането. Аз стерилизирам едно от двете шишета, които имам  Mr. Green и помпата, за да са ми готови за следващото ядене. Цедя по 15мл., в които слагам Колийфа и това им е използването. Чудя се дали не мога да ги мия и потапям във вряла вода за малко, а да ги стерилизирам през 2 ползвания например. Цялата тая стерилност май е излишна, а?

Препоръчайте ми мокри кърпи. Ползвам зелените на Памперс, но са ми много напоени нещо. После задължително минавам със суха пелена, за да не му е влажно на дупето и тогава нанасям крема. Сенситива ( белите) и те ли са така.

И да питам и за пъпчето. След като ни падна има засъхнала кръв в него. Чистя със спирт, но се притеснявам. Нормално ли е  Rolling Eyes

# 117
Тони аз стерилизирах веднъж на ден - след това измивах с бебешко веро и много топла вода .. между другото винаги като стане въпрос за стерилизиране се сещам за една мама в моята отчетна, която сподели, че стерилизирала и пазила сина си, докато не го видяла как изяжда една муха Mr. Green Mr. Green

# 118
Тоничка, пробвай с Памперс Сенситив (беличките). Мисля, че те не са толкова мокри  Peace Относно стерилизирането - аз преварявах почти до 6-тия месец. Беше леко досадно, но така и не се пречупих по-рано  Blush След това почнах да мия с препарат на Бочко  Peace Разтвора на Чико за студена стерилизация мирише ужасно на химия и така си седи още в един шкаф.

# 119
в интерес на истината или са си сменили формулата или аз имам проблем с носа, но аз почти през цялото време ползвах въпросния препарат на Чико и нито за момент не усетих какъвто и да било аромат Flutter

Общи условия

Активация на акаунт