Първи сняг навън забръска, с мамите от ИБ що ще чиним ний зимъска-тема 12

• 19 077
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
 Аз и сега мия с Бочко и после в стерилизатора. И залъгалката я стерилизирам поне 2 пъти на ден. Имаме 2 еднакви и ги въртя. Хриси си харесва само тях. Анатомичните не го кефат. Иска си правите на Авент.
Ами с помпата и шишето така ще процедирам. Ще ги мия и ще ги топя в топла вода и ще ги стерилизирам 1-2 пъти  Wink А тези дни ще си взема и биби за шишето на помпата, та ще остане нея да я ползвам интензивно и едното шише ще отпадне
Форестче, ще пробвам с белите тогава. Благодаря  Hug Поне от Памперсите Премиум Кер съм много доволна. Надявам се и кърпичките да си заслужават. Иначе за Нивеа знам, че са хубави, ама 5-6лв за пакет.... не, мерси  Crazy

# 121
  • Варна
Меце,
разбира се, не съм казала, че винаги глюкозата е виновна. По принцип кърмаческата жълтеница знам, че може да продължи до 2-3 месец на бебето. Ако то си наддава и изглежда добре, както и ако нивата на билирубина не превишават определени стойности не се налага да се спира кърменето. Вече в сериозни случаи може да се стигне до там. Нещо такова съм чела. Тук намирам нещо по темата, не е много пълно, сигурно има и по-добро обяснение някъде:
http://www.podkrepazakarmene.com/149-149.html
Тоничка,
нормално е да има засъхнала кръв. За кърпите - препоръчвам Тожур.

# 122
  • Северозапада
Аз кърпички почти не използвам. Мия дупето при всяка смяна, но само с вода. Кърпички ползвам само навън и след тях почиствам с термална вода. Аз така съм се наплашила от самото начало, когато и беше дупето на рани, че избягвам мокрите кърпи.
А стерилизирам шишето, с което я храня, почти след всяко хранене. Но аз ползвам тези на МАМ, самосерилизиращи се. А помпата и шишето към нея по веднъж дневно, но аз само нощем цедя, през деня всичко се изяжда до капка. Бибки почти не ползваме, играе си с тях, стерилизирам когато се сетя. А мия с обикновен препарат за миене, същия който ползвам и за нас, и плакна хубаво.

# 123
  • Варна
Какво ще рече самостерилизиращо се шише? срещала съм го като понятие, но така и не разбрах какво представлява.

# 124
  • Северозапада
Освен от към биберона, се сваля и дъното на бутилката. В сваленото дъно се сипва вода, слага се биберона, завива се тялото, захлупва се с капака и се пъха в микровълновата.
Скрит текст:

# 125
  • В къщурката на хълма на феите
аз съм ползвала мокри кърпи за Ема точно 2 седмици и след това миехме дупето, щото такъв дерматит й докарах с тия бози, че просто ви е бедна фантазията ..

# 126
И аз не съм привърженик на мокрите кърпички. Много рядко се случва да ползвам, иначе с водичка и така. Габи още е с памперс, защото лятото не успяхме да го махнем, а и в яслата повечето са така и дори да бяхме без - пак щеше да се наложи да го върнем.  Peace

# 127
  • Варна
Аз пък през деня никога не мия Embarassed Само мокри кърпи използвам.

# 128
Момичета благодаря за успокоението, няма да давам глюкоза ще си я карам както до сега на кърма.

Тони аз стерилизирам 1 път на ден, аз пък само помпа и шишето към нея , бибите и "пеперудките" дето се кърмим с тях.През другото време мия с Бочко и вряла вода.

Мен ме болят гърдите, днес се изцеждам след всяко хранене, и получих леко облекчение, до сега не ми се беше случвало.
Относно спането и Борката тия дни иска само в мен да спи , по цял ден ми е на корема, хубавото е че вечер си спи в кошарата до към 5.00 сутринта и после надава вой, баща му го взема и се осмирява като ангелче.

# 129
Месечко ако приемаш съвети - послушай ме и спри с мокрите кърпи, защото кожата е издръжлива до един момент и след това се предава и почват проблемите, а да ти кажа като гледах Емка с дупе на хроли и как плаче и ме моли да й помогна, а аз не мога, вярвай ми искаше ми се да взема болката й върху мен и хипер много ме беше яд, че аз съм й го докарала, защото си спестих няколко усилия ..

п.п.някой неотъркал се за женско?!
п.п.1. някой отърка ли се в мен за мъжко бе?!
п.п.2. Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 130
Мен ми е малко неудобно да се мием всеки път, но ще си сложа термо каната в стаята и легена от пред и ще мия, какво да правя. Не искам да му причинявам никакъв дискомфорт. А това само след ако ли. Той си ака на всяко кърмене почти, но има и моменти, когато само е пръцнал или е пишкал. И тогава ли миете.

ПС: Мецо, мен в ИБ не ми се радваха много на синия прашец ( въпреки, че явно е било грешка  Mr. Green ), ама сега се отърквам здраво в тебе шом си мераклийка

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 22:14 от Tonichka

# 131
  • София
моето дете е с дерматит, странно е че става по-зле като го мия с вода, от мокрите кърпи проблеми няма, ползвам тия на лидъл  Rolling Eyes

# 132
Тони понеже Ема е с много чувствителна кожа, като по-малка я миех на всяко сменяне на памперс, сега я мия ако е мноооого напишкана /щото има моменти, в които памперса е сух дори след 2-3 часа и ми се струва, че тя се стиска и чака да я сложа на кукуто Blush / или след акане ..
Бамби какъв ви е дерматита, щото ако е атопичен, е съвсем нормално от водата да зазлява положението Peace

# 133
  • Северозапада
Тони, аз я мия на мивката в банята. При нас е топло навсякъде. Мия я на всяка смяна, дори и само напишкана, тя и почти не ака в пампито, защото я издържам. Но, както казах, при мен е "страх лозе пази", заради невероятното подсичане от болницата. Също така не ползвам обичайните кремове против подсичане (судокрем, бочко, здраве), ако видя зачервяване я мажа с един на Avene, който ни изписаха за подсичането. Миенето, неползването на кърпички и крем, ползването на термална вода за навън и този крем са ми по препоръка от дерматолог.

# 134
  • София

Бамби какъв ви е дерматита, щото ако е атопичен, е съвсем нормално от водата да зазлява положението Peace
точно атопичен е, гадна работа  Confused
в нашия случай мокрите кърпи са по-добрия вариант се оказа.

Общи условия

Активация на акаунт