Първи сняг навън забръска, с мамите от ИБ що ще чиним ний зимъска-тема 12

• 20 031
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • При моето слънце
Аз раждах сексио заради седалищно предлежение, но отидох с контракции, не съм имала проблеми със слизането на кърмата, закърмих го веднага, щом ми го оставиха. За болката - всичко зависи от прага ни на болка, за мен беше поносимо, пък и щом държах здраво и тъй желано бебе, всичко щях да изтърпя. Имах възможността да присъствам на раждането на сестра ми в Англия, мога да кажа, че при нас лекарите са много по-щадящи. Сестра ми раждаше 30 чса и накрая нямаше сили да напъва, та племенницата ми я извадиха с вакуум и пак имаше епизотомия, не можеше да си седне на гъза сума ти време. Аз не мога да се оплача от моето секцио, единственото, за което съжалявам, е, че си видях детето последна, защото бях под пълна упойка.
Меци, много се радвам за момиченцето ти, дано напредва все повече и повече и скоро ни се похвалиш, че не можеш да я стигнеш, защото много бяга  Hug

# 616
  • В къщурката на хълма на феите
ми аз раждах къъъъъм 20 часа .. 10 от тях със система откситоцин .. раздвижването след секциото /4.5 часа след срязването/ ми се видя песен в сравнение с контракциите, но си мисля, че следващото бебе /ако има такова/ пак ще се пробвам с естествено раждане /ако ми разрешат/ .. при мен с тоя калпав пролактин и с тва секцио, тотално ми се омотаха нещата с кърменето .. кърмата ми слезе чак на 2рия ден след рязането, Ема пък ми я дадоха още 2 дена след това .. после пък нямах зърна да я кърмя и аз пък не бях чувала за силиконови протектори и докато Тедка ме светне за тях, ептен да не мога и ден да кърмя Ема, таа следващия път ще съм по-подготвена за всичко - от положението на бебето и пъпната му връв, до пози за кърмене .. сега остава Господ да ме помилва и да ми даде още едно дете .. ама след време Mr. Green Mr. Green

благодаря ви за пожеланията .. вярвайте ми в момента, в който моето момиченце проходи, всички ще разберете Mr. Green

# 617
  • до едно тепе
Добър вечер!
Гледам раждането сте мъдрили Mr. Green
Моето беше мечта. В 2 и нещо ми текнаха малко от водите, към 4 и 30 бяхме в болницата, в 7,35 изплака малчо, в 8,30 си лафех с кръстницата на малчо и тя се дивеше колко бързо и леко е минало(тя е минала 2 пъти по този път). Болките на 4см разкритие бяха в пъти по-леки отколкото при цикъла ми. Страшното беше като ми включиха окситоцина, но чак непоносими не са били-просто беше една непрекъсната почти. Най трудно ми беше да удържам напъните докато дойде доки, че успях да се свържа с нея на 8см разкритие, а тя живее на другия край на града Crazy  Все още си мисля че ако не ми бяха пришпорили раждането и доки не ми беше натиснала корема можеше и с епизоотомията да се размина ама тва да е кусура Whistling
Мецко прекрасни са ти трепетите. Скоро да ни се похвалиш, че крачките и са били без проходилка.
Мечи как може да го държите така гладно детето hahaha Сладък сладък Ради Heart Eyes
Аз колкото и да задавах въпроса какво иска да му донесе дядо Коледа само веднъж каза тет(самолет).Другите пъти ме гледаше странно. Но пък пеее песничките яко особено за Шаро и първия сняг, т.е мама пее, а той приглася на места. Една вечер и някакво стихче редеше, но нищо не му разбрах.
Напомням пааак за име на следващата тема Whistling
Лека нощ Hug

# 618
  • Северозапада
Аз съм доволна от моето обезболено нормално раждане. Благодарна съм на лекаря и акушерката, че не ме срязаха ей така, за по-лесно и имам само няколко шева от естествени разкъсвания. И аз съм против секциото пожелание. А Петьофи е права за чужбина. Гледах научнопопулярен филм по NG. Едната от сниманите родилки раждаше повече от 2 дни. Е как, по дяволите, да има сили да напъва, като се бори с контракции повече от 24 часа.
Мецани, само по такива поводи да плачеш  Peace

# 619
от кратката ми бременост, раждането беше това което най не разбрах  Tired

# 620
  • shumen
Аз също бях секцио про лекарска преценка.Ама и с този моя диоптър нямаше как да е иначе.Лошото е,че и аз бях с пълна упойка и ми го донесоха само да го видя.Иначе ми го дадоха на 3 ден след секциото,но така и кърма не ми слезе и не можах да кърмя.
Ние днеска си взехме подаръка от еконта за Коледа-влак на релси и дано се заиграва сам вече.Тази вечер си игра близо час с една пожарникарска кола без да търси никой.Струва ми се,че има светлина в тунела.Взехме му и една полицейска кола,но мисля нея да му е дам за Нова Година.Мама каза,че му е купила гумена крава,от тези като балоните дето скачат на тях.

# 621
С подарък под елхата, Дядо Коледа носи радост на децата! .. е, няма нийде надпис, че сме от ИБ, ама пък можеш да го поукрасиш както ти допада Mr. Green

отивам да лягам, че малкото човече спи от 1 час вече и утре сутринта може да не съм в най-добрата си форма, ако вземе та се събуди, пък мен ме няма Crazy Flutter

# 622
Поспаланко Hug-много ми стана мъчно за детенцето,че е сериозно болно-да се оправяте бързо Praynig Praynig Praynig

Бюти Hug-добре дошла в отбора/за яслата/ Wink-шегувам се-всичко ще е наред,дано да му харесва и бързо да се адаптирате и двамата....
исках само да ви кажа,че спането в  яслата при нас мина мн леко-явно си е до дете..той постоянно ми повтаряше-пижама,пиама и т.н-и беше мн щастлив като му дадох пижамка на лелята-явно детето си е мислело,че не остава да спи,защото няма пижама Joy Whistling Whistling

# 623
Добро утро банда,

аз като минала и през двата вида раждания , си искам секциото, тва бяха нечовешки болки просто , и при мен секциото мина супер леко , и аз като Веси , като ме попита анестезиолога как съм ,му казах че мога да родя 5 деца вече  Mr. Green Възстановяването и слизането на кърма също стана бързо.

Относно пъпчето - сложихме лепенка , ако не помогне няма и да навреди , но да се надявам че ще се оправи.Засега без стотинка, док. каза че е малка, аз я определям колко малко по- голямо грахово зърно, та да видим , но ако няма ефект ще сложа и стотинка.

Мецани предполагам колко си развълнувана  Hug

# 624
  • Варна
Гледам раждането обсъждате  Mr. Green Мда, на мен няколко доктори са ми казвали, че секциото е най-кървавата операция, т.к. се реже матката когато е изключително кръвоснабдена  Rolling Eyes  Честно казано, аз се възстанових много бързо след секциото (не че имах друг избор де  hahaha) Вече не си спомням колко ме е боляло.
А относно шока за бебетата при двата вида раждания, много по-голям е при секциото. При нормалното, цялото това минаване по родовия канал подготвя бебето за това което се случва, докато при секциото всичко това липсва и си е меко казано шок  Whistling

И аз смятам, че щом природата така го е измислила, значи е перфектно, същото важи и за кърменето  Grinning

# 625
Добро утро  Hug Я си вижте в ной паричките, има ранни преводи за декември   Grinning
Аз искам пак да родя, с всички болки и емоции, като наркотик го чувствам  Joy

# 626
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Мецоооо ... нацелувам те виртуално и Ема  Hug. Браво, все така да напредвате ... как глупости ние тука толкова ви мисли, като проходи дупе да ти е яко   Laughing

И понеже имам база за сравнение :
1-во раждане - изтекли води 8,30ч. Петя родена в 15.00ч , нормално, окситоцин, епизиотомия, вътрешни шева към 40 - шити без анестезия, сам с лидокаин. Секциото ми се видя рай - сънувала съм нещо и после чух анестезиолога "Айде Росииии ... честито момченце", боля ме точно половин час докато ми сложат обезболяващите и докато подействат. Най-трудното беше жаждата - че не ти дават вода, а само през марля. Раздвижих се почти сама и то за 30 мин.

# 627
  • София
Пете, а защо не са ти давали вода? С пълна упойка ли си била? На нас ни казваха даже повече вода да пием.
Вавче, права си, че природата така го е измислила, но всички знаем какви случаи е имало, когато още не се е практикувало секцио. Когато има начин, защо да не си улесним живота.

# 628
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Весе, с пълна упойка бях ... нямаше друг начин просто с кръвно 220/170  Crazy Crazy Crazy
дадоха ми чашка с вода и една марличка вътре, казаха да си изстисквам марлята и да си слагам на устните - беше ужасно, а бях ужасно жадна.

# 629
щот не видя мен, как цокам вода през марличката Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт