Да се оплачем...

• 7 443 886
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 13 230
Пак съм с гъбички на краката. Писна ми! Всяко лято хващам. Нося обyвки от естествена кожа, спазвам отлична хигиена, в къщи ходя боса, даже си пръскам краката със спрей, който ги държи сyхи. И пак. Ся пак обyвки ще хвърлям, пак 15лв. за лекарство дадох, пак си бърша краката с кърпи, които хвърлям, пак дезинфекцирам подовете, за да не заразя детето и мъжа ми.

Понякога когато хвана гъби на краката, ползвам Клотримазол крем. Действа ми повече от скъпите кремове. Също и за ръцете, защото от прекалено честото миене понякога имам проблем и там.

# 13 231
  • Стара Загора
Пак съм с гъбички на краката. Писна ми! Всяко лято хващам. Нося обyвки от естествена кожа, спазвам отлична хигиена, в къщи ходя боса, даже си пръскам краката със спрей, който ги държи сyхи. И пак. Ся пак обyвки ще хвърлям, пак 15лв. за лекарство дадох, пак си бърша краката с кърпи, които хвърлям, пак дезинфекцирам подовете, за да не заразя детето и мъжа ми.
Свежина, понеже ми е прясно, да кажа аз как ги изморих. Това Ламизил, сода, клотримазол - тц.
От ветеринарната аптека - Имаверол. 5 мл разтваряш в 250 мл вода и мажеш. Това ако са по кожата.
Ако са по ноктите - директно се маже неразредено само нокътя, че гори кожата.
Една седмица мазах сутрин и вечер. Сега почна да се бели и нещата отиват към оправяне.

# 13 232
  • София
Много тъпо, но как познавате гъбичките? Не съм имала, но се замислих...Цепещи се нокти ли като по картинките в гугъл?

# 13 233
Е,чак пък дезинфекции?!Странно ми е...Мъжът ми постоянно има проблеми,но нито аз,нито някой от семейството сме се заразили.И съм с килим в хола,него как бих го дезинфекцирала,не знам?!Изхвърлянето на обувките не помогна,но виж сода веднъж седмично в тях за 24ч.,даде резултат.

# 13 234
Благодаря ви за съчyвствието!
Ох, от Клотримазола имам много гаден спомен. Първия път се мазах с него и с антимикотичен спирт, и беше много гадно - хем мазно, хем кожата ми се белеше. Като бях бременна се измъчих със сода и оцет, и не ми помогнаха. Седмица и повече търпях и накрая взех Екзодерил, за който пишат че по всяка вероятност не вреди на плода. Помогна ми, чyдно лекарство е!
Въпреки, че съм доволна от последно споменатия, ползвам Ламизил спрей, защото не се налага да пипам засегнатите части. Макар, че пак си мия ръцете, защото някак се цапам със спрея. А преди като нямаше спрей, се мажех с торбичка, сложена на ръката.
Гадно е, че този път гъбите не са от онези сърбящите, а са мехyрчета, които като се пyкнат имам чyвството, че стъпвам на стъкла - много силна, остра, внезапна болка.
Не знам какво да правя, за да не се появяват. Пия витамини, спазвам хигиена... направо не разбирам защо всяко лято ми се слyчва това.
umi zoomi, обyвките се изхвърлят, за да не се заразиш отново с  гъби. На мъжът ти содата мy е помогнала, но на мен не ми помогна. За дезинфекцията - за мен това е правилното.

Бъръльо, ако имаш гъбички, ще знаеш, че има нещо нередно. Или сърби много и често, или боли, както писах по-горе. За гъби на ноктите не знам, защото не съм имала, но мисля, че се познават по едно от следните: цепещи се нокти, дебели нокти, с неестествен цвят, нокти които се отделят от пръста.

# 13 235
  • София
Канестен? При гъбички ,не трябва ли да се пие и хапче

# 13 236
Свежина,изхвърляхме два чифта обувки,чорапи и тъпите гъби пак се появяват.Спряхме да изхвърляме обувките и започна да изсипва по половин пакетче сода в тях веднъж седмично,за денонощие.Не знам сали трепят гъбите,но в комбинация с екзодерела май тоя път овладя положението.

# 13 237
Хапчета не пия аз.
Ох, ми взема и аз да правя така със сода. Това целогодишно като превенция ли, или като хване гъби?

# 13 238
Екзодерил за мазане имах предвид.Няколко месеца го прави това със содата.Вече няма гъби,но продължава.

# 13 239
И аз имах гъбички през лятото по краката и ръцете. Сърбеж, балончета пълни с течност и накрая белене Sick. Преди 7 години ми изписаха Фунгофин хапчета и крем, изпих цялата опаковка хапчета по схема и мазах с крема, оттогава не съм имала нито по ръцете, нито по краката.

Оплаквам се, че не успях да си намеря по-добра работа и в края на седмицата се връщам на старата. Плаче ми се... Като за капак и всички колеги, с които бяхме приятели, вече не работят там. Все се надявах, че до края на майчинството ще съм намерила нещо по-добро, но уви не се получи.

# 13 240
Благодаря ви!  Heart Eyes

# 13 241
  • Варна

Свежи,виждам,че си от Бургас,на стотина километра от вас има "горяща вода" , мори гъбичките с едно потапяне във нея,гарантирам ти.
Горяща значи,че като посегнеш с огънче към нея пламва иначе си е вода,която извира от земята,сяра ли има вътре що ли,обаче е жеУезна,ще разкара гъбичките от раз Peace
От Долен Чифлик на 7-8 км навътре в едно селце до гробищния парк,ако искаш,ще ти обясня по-подробно.
Спам,но е полезен Peace

# 13 242
Камъче, къде е на лагер детето ти? /Питам, защото в нашия хотел дойде една група дечица, големи сладури и много послушни деца  Peace/

# 13 243
  • ГО
Камъче, къде е на лагер детето ти? /Питам, защото в нашия хотел дойде една група дечица, големи сладури и много послушни деца  Peace/

Днес сутринта се обади много щастлив. Справил се без проблем със сутрешните занимания и беше повече от доволен. Децата са скандирали името му и наистина звучеше много щастливо. Каза, че вече не иска да си идва. Въобще не съжалявам, че отидохме. Искахме да му покажем, че винаги сме насреща и че сме готови веднага да реагираме и да го подкрепим. Радвам се, че сам пожела да остане и е спокоен.

Редактирам си поста, защото сме от малък град и не искам да компрометирам никой

Последна редакция: пн, 27 юни 2016, 11:17 от kama4e

# 13 244
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
kama4e,  Hug чудесни новини
успокоило се е детето, успокоили сте сеи вие.

Скрит текст:
и разбрахте какво всъщност го мъчи
  Hug

Общи условия

Активация на акаунт