Да се оплачем...

• 7 460 722
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 21 885
Не, не казаха кой е осиновителят. Този линк е хубав, обаче за жалост аз не живея в София и може би това  един от проблемите - в провинцията явно нещата се случват по-бавно и по-трудно. Иначе от приюта казаха, че не могат да го приберат, защото си има собственик, а като ги питах защо са дали за осиновяване доказано агресивно куче, те ми казаха, че не можели да отказват осиновяване, защото "природозащитниците ни погват" - каквото и да значи това.
Мъжът ми и други пострадали съседи предлагат саморазправа, обаче и аз съм "природозащитник", самата аз имам две осиновени котки, и бих желала проблемът да се реши по хуманен за всички участници начин.

# 21 886
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кафе, сигурна съм, че в общинските ви наредби има нещо писано

тук обсъждат Наредбата в Хасково, такава трябва да има и при вас и съм сигурна, че не се различава много  Mr. Green обикновено преписват от един източник  Peace

# 21 887
  • Варна
И аз давам съвет за жалба в общината с входящ номер, директно на място. Длъжни са да ти отговорят май в едномесечен срок.

# 21 888
Значи в момента трябва да насочиш оплакването си към общината, но в посока че осиновителят не си изпълнява задължението. Да почнат да го глобяват за оставяне без надзор и т.н., щом го знаят кой е...

Оплаквам се от възрастни роднини...стигнахме момента, в който са егоистични, стари, болни, озлобени и се налага сериозна грижа, разходи, координация с родата...

# 21 889
Иначе от приюта казаха, че не могат да го приберат, защото си има собственик

Тогава да глобят собственика.

# 21 890
Обаждам се, ама екефт няма - нали това казвам.
Отделяш няколко часа и отиваш да подадеш жалба с входящ номер. Има срокове, в които трябва да ти отговорят. Вариант е да говориш с отговорния по тези въпроси зам-кмет в приемното му време.
В нашата община ме препращаха към екоравновесие.Познайте дали в раб.време имаше някой?И така няколко пъти.Телефон също не вдигат.Но не се отказвай.Пускай жалби в деловодството и пиши,че копие пускаш(дори и да не го направиш) и към др.институции,заради нехайството им.Пиши например,че прилагаш към омбудсмана,господари на ефира и пр.Като чуят за господарите много се спичат.Хич не им се иска да дойдат с камерата,да ги държат отговорни и т.н.,и после да ги гледа цялата страна.

# 21 891
На мен от Инспектората към общината са ми казвали, че могат да реагират веднага, но трябва да им се обадя в момента на инцидента, тъй като кучето се движи.
Все пак, в моя случай разбраха по описанието кое е животното и обещаха да вземат мерки.

# 21 892
Голяма напаст са тия кучета! И на мен ми е жал,милички са ми,дори пред общежитието ми от доста години има едно,което когато е студено,вали го прибираме вътре в коридора,иначе всяка вечер си спи вътре.Даваме му храна,вода.Но не може едно куче видимо да е агресивно,да напада хора и понеже се води осиновено да не може да се направи нищо.После защо хората прибягват до саморазправа,отрови и т.н.Защото се чака да стане нещо много сериозно и тогава се вземат мерки,когато вече е късно.

# 21 893
И на мен ми е болезнен този въпрос, хем милея за животинките, хем от "защитници", които ги хранят до блока и събират глутници и множащи се котки ми е дошло до гуша.
Няма воля да се разреши проблема - ако направят такса некастриран любимец четирицифрена, и тези от приютите и улиците ще са прибрани, защото цените на развъжданите ще скочат, и изхвърлените "грешки" ще намалеят.

# 21 894
   Тази вечер отивам в съседното магазинче за някои продукти и виждам жената, която ме обслужва и е собственик на магазина, че е с две посинени очи. Познавам я, от 3 години си купувам от нея някои неща, много е приказлива и има добро отношение. Тя сама почна да обяснява, че тази сутрин е паднала по стъпалата, като е излизала от тях, но трябва да работи, а няма кой да я смени (вдовица е, а синът и не е в състояние да се справи с работата). Ясно си личи, че не е паднала, няма никъде одраскано, нито по носа, само двете очи са като балони големи и лилави. Този същия, който смятам, че я е бил, веднъж го чух да крещи, слизайки от Москвич-а си и бясно влизайки в магазина - Курвооо, ма*ка ти ще***...
   Стана ми тъжно. Тъжно за нея, защото едва ли го е заслужила, но и се натъжих от факта, че мъж може да си позволи да раздава юмруци на някоя жена. Колко трябва да си комплексиран и смачкан, че да си изливаш яда върху жена? Пази Боже от такива "мъже".

# 21 895
  • Бургас
Никоя жена не го заслужава и не си го е "заслужила".Разбирам,че е грешка на езика.
Дано намери сила да се откъсне от насилника и това хич не е лесно.

# 21 896
Аз директно бих го ликвидирала това куче, най-вече, ако застрашава живота - моя или на детето ми.

# 21 897
Оплаквам се, че двете деца повръщат,а мъжа ми ме дразни  #Cussing out

# 21 898
Остави децата да повръщат върху него и си легни. (дано бързи да им мине).

# 21 899
Mother, бързо оздравяване пожелавам на дечицата! А на теб здрави нерви, за да можеш да се справиш с всичко. А това с мъжа - си е жива диагноза. И моят е същия. До преди една седмица беше велик - нямаше нужда от никого. Ей го сега не се чувства добре и кого буди посред нощ?! Заради него през час се будя и не мога да спя по нощите. А миналата седмица като крещеше и трошеше де що му попадне пред очите, не мислеше, че може пак да му стане лошо. Едвам  го накарах да отиде на психиатър и какво казал на лекарката? Че не може да спи - идиот! И как ще знае жената какви лекарства да му изпише и от какво да го лекува?! newsm78 #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт