Да се оплачем...

• 7 417 798
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 42 210
Синът ми е на 3 и повечето му приятелчета празнуват рождените си дни в клубове. Въпреки невзрачната си възраст, помни емоциите покрай тържествата. Така че не са за подценяване преживяванията на децата. Докато преглеждах оферти за празнуване на неговия РД и се чудех дали да дам 500 лв. или да огранича разхода до домашно парти, се разболя и това ми струваше почти колкото парти в клуб, така че... да са здрави децата е най-важно.

# 42 211
  • Mediterraneo
38 лв. беше нашата торта танк. Голяма и преголяма. Не е луд тоди който яде баницата... Wink

Ама разбира се! Да не се заблуждаваме, че няма и по- евтини торти. Най- скъпата, която съм купувала, вероятно не е минавала и 30 лв. Баницата, баницата!

# 42 212
  • София
Днес ми е един от най-кошмарните дни. Малката сутринта избяга от детската градина, прибрала се сам сама до вкъщи, защото не си взела раничката. Разбрах за това, когато отидох да занеса въпросната раница. След като обикаляхме квартала да я търсим сума ти време я намерих пред вратата на апартамента разревана. Пресякла е сама голям булевард, на който няма пешеходна пътека или светофар и още няколко вътреквартални улици, които сутрин са много натоварени.
Скрит текст:
За капак лаптопа в службата си замина окончателно, наляха се едни пари за ремонт, който не можа да го спаси за повече от месец. Поне харда е читав и информацията не се загуби. Налага ми се да работя с една остаряла морално и всякак програма, на която не можем да й намерим машина с толкова стар софтуер, на който да работи.
Дано утре е по-добър ден от днешния.
Ужас! Това е за сигнал. Колко време е минало между излизането ѝ от детската и намирането ѝ?

# 42 213
  • До морето
Не е баш така. Имам приятелка сладкарка - ако искаш 20 парчета за 30 лв.- това е всичко друго, но не и торта, наблъскано е с химии, бои и прахчета. От нея знам, че в момента читава торта няма как да се направи под 3 лв. на парче. И не говоря за фондани и прочие глупости, за които децата умират - нормална вкусна торта. Във Варна хубавите торти почват от 4, 50 нагоре.

Tonynette, в кой град става това? Учителките бяха ли разбрали?

# 42 214
  • Mediterraneo
Да, сигурна съм, че скъпите торти не ползват боички, химии и прахчета. Не, направо съм убедена.

# 42 215
Когато малкия беше втора група в детската градина, имаха два пъти седмично "бойни изкуства", треньора, така наречен, ги взимаше от градината и ги връщаше обратно. Там учиха основно кючек, но това е друга тема.

Та веднъж се скарал с гаджето си въпросния треньор, тя почнала да си събира багажа и той в бързането да върне децата, ги оставил в друг блок - детската беше в блок - различните групи в различни входове. И ... цялата група се е водила изчезнала няколко часа. Дори не ни казаха, чак на другия ден.

# 42 216
"Имал си бол пари....дал си ги"...из "Бай Ганьо"...
Тортите ги обсъждахме януари т.г.

# 42 217
  • До морето
Кой какво ползва аз няма как да знам. Казах как се калкулира цената. Аз поръчвам от приятелка. Всеки сам си преценява, но обикновено торта, направена с качествени продукти си личи. При цена 1, 50 на парче също си убедена, че ядеш боклук, ма поне не си се минала с парите, така ли? Добра логика!

То е същото да знаеш, че кило месо е 10 лв, а кило кренвирши е 4 лв. Просто едното няма как да е направено от другото.

# 42 218
Купувам кренвирши за 6-7 лв килото. А кг месо не е 10 кинта....а 5-6.

Цената отдавна в БГ не значи качествен продукт.

# 42 219
  • Варна
Тия от градината са за бой!!! Ще избяга дете, а те няма да звъннат веднага!

Тарти, 70 лв даже е нормална цена за торта. Наслушах се на приятелки около мен, които и повече дадоха.
О, дават, ама и аз не бих дала. Миналата година тортата на дребния беше от сладкарница Милена зад Гранда - 28 лева за 20 парчета! Уникално вкусна и прясна! Предната година тортата му беше 2 пъти по-скъпа и по-кофти на вкус. Сега какви боклуци има вътре не знам, но едва ли точно пък тортата е най-големият боклук, който може да изяде едно дете, те тъпчат ежедневно вафли и т.н, айде баш тортата няма да обърне каруцата.
Тони,
как наистина се е случило това, как така детето излиза от градината и госпожите не са разбрали?

# 42 220
  • Страната на чудесата
Изчезнало дете от ДГ си е направо подсъдно! Съжалявам за емоциите днес, Тони, дано утре е по-хубав ден!

# 42 221
  • Куциндрел
Партито за РД на детето е все пак за него, а не за родителите. Винаги сме правили партита, канили сме най-близките приятелчета на детето, а последните години той сам си прави списъка.
Първите години бяха в една сладкарница и в една кръчма, та не сме давали много пари. Вече е партито е в детски клубове, но там слагам ограничение на гостите. Ние също ходим на такива партита и не съм видяла деца, които не се забавляват до откат.

# 42 222
  • град-държава
Аз лично говоря за торта от яйца, брашно и крем. Не от прахове в торбички. Тази година поръчах чийз крем с портокалови корички и ванилови блатове - беше уникална. Съвсем отделен въпрос е украсата. Домашна торта сто про.
Не мисля нито че съм се минала, нито че съм купила скъп боклук. За мен е ок, предвид качеството, а момичето е профи и си върши работата страхотно.
Споменах тортите единствено заради това, че 250лв РД с тортата е Ок.
Хора,  понеже ще се шокирате какви пари се пръскат за бебешки РД. Става въпрос за ССХора. Което е препрадка към това, за което писах преди ден-два и защо се ужасявам, какво може да излезе от хлапето и как се възпитава едно дете да стане здраво стъпил на земята възрастен и ей такива неща. Който дори и да има, да знае и цени стойността на нещата.
СорЕ за лиричното отклонение.

# 42 223
  • Куциндрел
А това с изпуснатото дете от градината си е за жалба и наказание. После ми се мусат другарки и майки като кажа, че искам посрещане и изпращане на децата....

# 42 224
Какво е СС?
Забавата за децата няма нищо...ама нищо общо с цената на тортата.

А моят син на 3г беше поканен в мол на детски кът....еми обикаляхме коридорите. Не пожела да влезе в къта. Та деца и деца има....не всички припадат е остават без дъх от детска сбирка.

Общи условия

Активация на акаунт