Да се оплачем...

• 7 435 461
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 51 825
Ами то това не ти е средата, в смисъл не е средата, която нормално човек си подбира. Просто майчинството е така, има едно изкуствено чувство хем за общност, хем за състезание. И понеже гледането на дете е скука, майките гледат да разнообразяват и раздуват дребни неща до големи пропорции, да се дава вид, че правят нещо много важно.

# 51 826
  • София
Какъв е стомашният вирус в момента? От вчера ме свива корема горе, през нощта почна да ми се гади и имам разстройство. Днес съм като ритната в главата - боли ме, свят ми се вие, имам сърцебиене. Красота! Притеснявам се и детето на не го пипне.

# 51 827
Има няколко - с температура и разстройство,другото с повръщане ...
Аз изкарах 6 дни с температура.

# 51 828
А нещо с пресипнал глас, без друго, щерката е така...много ми е притеснен накъде ще избие...

# 51 829
Вземи й нещо за смучене и ако може да пие чайове топлички с мед.

# 51 830
А защо трябва първата година са се отбелязва като сватба? Наистина не разбирам. Не ли достатъчно са се почерпите с тората. Същото ми е с кръщенето. Направо ми скриват шапката някои познати с кръщенки тип сватба.

# 51 831
Не знам от кое да се оплача по напред...6 години вече си стоя вкъщи,работа не се намира.Детето го записахме още от раждането във всички детски градини в града,ходих се моля като циганка на всеки и пак не ни взеха та и почти 5 години с него си се гледаме у дома.Идва ми в повече,не мога никъде да излезна,на зъболекар на гинеколог и т.н с детето и на всеки 2 мин се повтаря "не пипай там,седни моля,не търчи из коридора" страшно е.ММ хич и не се сеща да помогне.Оправдава се с работата и колко е изморен.Снощи такъв скандал вдигнах пред блока че не е истина.Прикипя ми та и пред комшийте и неговите колеги се изложих като кифладжийка.Вместо да се прибере вкъщи,да ме отмени или да прекара време с детето и мен,пак долу пред блока запиват.Е аз нямам секунда почивка.
Сега малкият ще тръгне на пред училищна(от 8 до 12)каква работа да си намеря да мога да го прибирам,бах пак ще кибича вкъщи.
Обожавах да готвя,правих си експерименти с храната,чистенето ме разтоварваше...сега не искам да се доближа до нито един електрически уред.Дори пускането на пералнята ми стана непосилно.
Дано да е временно,че ще се побъркам...какво ме е налегнало не знам ама съм крива крива,не се диша около мен...

# 51 832
Детските рожденни дни от известно време са се превърнали в парад на суетата и някаква неразбрана за мен конкуренция между майките да се демонстрира коя колко може да похарчи.
Бях поканена на близко дете и онемях хора.Софра като за сватба, че и повече.Украса за не знам каква сума.Украсата, чинийки,  чашки , салфетки избрани тематично от някакво детско.Тортата  също.Аниматор, игри за децата...абе ужас.
Не че децата отразиха напъните на майката.Радваха са на тортата и свещичките и до там.Рожденничката също.
Та тези салтанати никой да не ме убеждава че ги прави заради детето.Прави се заради другите майки , щото нали тази така направила, айде и ние.

# 51 833
Значи аз пари излишно никога не харча -изкарвам си ги сама с много труд, но парти винаги има. Домашна торта -излиза около 5-6 лв. Продуктите, балони за 1,50 лв. Свирки -2-3 лв. Домашна пица -16 лв. Продукти за две пици и домашна лимонада от бъз. Десетина деца и майки около 50 лв. Сега аз живея в градина имам много забавления за деца -така че съм облагодетелствена, но със същия успех може да се направи и в близкия парк, за хора живеещи в апартамент.
На големия син -следващата година живот и здраве става на 12г. Правя скъпи рожденни дни, но той е зимата и няма много опции. Така съм решила и не се конкурирам с никой.

# 51 834
Кристина, как го постигаш това с цената на домашната торта. На мен само маслото за нея ми струва толкова.

# 51 835
  • при моите деца .....
Любимата торта на дъщеря ми е  бисквитена с нишесте ягода - само това - около 5-6 лв сигурно излиза и беше с такива на РД - поне да си хапва Simple Smile
Това по нейно желание.

# 51 836
Явно.
Любимата торта на дечурлигата в къщи започва с половин литър прясно мляко, 250 гр. масло, 10-12 яйца, две чаши захар, брашно, 200 грама орехи, какао и какво ли още не.

# 51 837
Домашна торта за 5 лева е само такава с нишесте, която аз лично не бих направила. Правя много торти и ни една не ми излиза 5-6 лева.

# 51 838
У правя блат 2 яйца, чаша вряла вода, чаша захар, две чаши брашно и 1бакпулвер. Печа и заливат с подсладени прясно мляко. Крем 800 гр прясно мляко, чаша захар 2 яйца2супени лъжици брашно, 150 гр масло от ракево милк мисля 1кг. Масли е около 12-у13 лв. Значи 150 гр. Излиза около 2,50 лв. Украсяват със счукани орехи или настърган шоколад клевър цената му е 1 лв. От била. Орехите и яйцата ми са домашни, млякото го купувам по левче от близката ферма.

# 51 839
Бисквитена торта със заквасена сметана също излиза там някъде.

Сви ме преди малко стомахът. Спазмалгон не помага. Дано и мен не ме започва някой летен вирус.

Общи условия

Активация на акаунт