Да се оплачем...

• 7 442 758
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 13 395
И аз от моята.всеки път като съм болна се стискам , колкото и да съм зле , съм там.ето сега с възпален яйчник си взех само 3 дни , че да не ме изядат с парцалите и пак чух приказки -точно сега ли намери да се разболееш.другия път ще си поръчам седмицата  Confused

При мен е същото отношение, все едно за кеф си излязъл в болничен. Там се излиза в болничен само ако си пред умиране, за болничен за болно дете не може и да помислиш. Изобщо цялата организация на работния процес е под всякаква критика, но могат да си го позволят - затова е така.

# 13 396
  • Mediterraneo
И аз от работата ще се оплаквам пак.
Ще напускам, видяло се е, няма да издържа още два месеца. Днес уволниха едната жена под предлог, че няма работа. В същото време на мен ми вдигат работата почти двойно, махат ми единия почивен ден в седмицата, променят ми условията по договор( ще ме осигуряват на двойно по- малко часове), а заплатата ми остава същата. А?
Няма как да им се получи. Ще работя всеки ден с двойно повече натоварване, 4 дни повече на месец за същите пари. Ами не са познали. Казах на шефката да ми подготви документите. Утре почивам, а в неделя ще отида за последно.

# 13 397
Дразни ме това ,че за техните хора , като се разболеят са горките , ох милите , а на мен и други колежки , ако ни се наложи-край без нас света свършил

# 13 398
  • София
Тарти, какво работиш ти и как така без почивен ден  Shocked Сезирай органи някакви, това не е ли незаконно?

Като сте започнали за работа: аз се оплаквам от себе си. Навих се да започна работа на позиция, от която не разбирам особено много. Зимата пак така се бях нахендрила и скубах коси, че си докарвам излишен стрес. Явно обицата не е била достатъчно голяма и сега пак подходих към предложението лекомислено и с прекалено голяма доза самоувереност. Ще си сърбам попарата за втори път май  Tired

# 13 399
  • Mediterraneo
Камериерка съм в хотел. Не, не без почивен ден. Досега работихме на 5 дневна работна седмица, аз затова се и хванах. Сега минаваме на 6 дневна седмица за същото заплащане! Т.е. ще им работя 4 дни без пари. Просто няма как да се получи това!

# 13 400
Дразни ме това ,че за техните хора , като се разболеят са горките , ох милите , а на мен и други колежки , ако ни се наложи-край без нас света свършил

То да беше само за болничния така, но и за всичко останало. Като започнеш отпуски, пускат ги когато поискат, дори това да значи да се отмени отпуска на друга колежка. С едни и същи дни отпуск, ползват два пъти повече почивка. На работа само се покриват, не си вършат работата, което се отразява на останалите и т.н. Върха на безобразието е, че не спират да плюят и мрънкат срещу шефовете.

# 13 401
  • София
Като стана въпрос за работа,трябва да взема решение.
Да работя 5/2 по 8часа ,но за тройна заплата
Или да си стоя на половин работен и да взимам много по малко пари .
Така свикнах със свободата.

# 13 402
Като стана въпрос за работа,трябва да взема решение.
Да работя 5/2 по 8часа ,но за тройна заплата
Или да си стоя на половин работен и да взимам много по малко пари .
Така свикнах със свободата.

С риск да ме разбереш погрешно, ти хубаво си свикнала със свободата, но и все се оплакваш от липса на финанси.

# 13 403
За мен, да  имам два почивни дни, си е свобода.

# 13 404
  • София
Скрит текст:
За мен зависи и от други фактори. Двата почивни дни ги преживявам, но ако работата е свързана с много голям стрес - не е за мен. Обичам да мога да си правя нещата както реша и когато реша. Ясно, че ако има спешна работа, ще я свърша, но крайните срокове си ги поставям аз в момента и това ми е изключително удобно и важно. Дори днес имах среща с шефа, той ме пита какво ми харесва - именно свободата. Свободата да реша как да си свърша дадена задача, свободата да реша кога да я свърша, свободата да съставя план какво да направя. Разнообразието също не е за подценяване, една и съща работа да се върши ежедневно за мен е много уморителна най-вече психически и често имах нужда да "презаредя батериите", когато бях на такава позиция.
Оплаквам се, че чаках на опашка в К сигурно 10-15 минути, а това ще е цял месец...

# 13 405
  • София
Антогина права си. Както и да го напишеш все си е така.

# 13 406
  • София
Уинд, аз бих започнала ако бях на твое място. Казвам го от позицията на човек, който последните няколко години повече работи от вкъщи, отколкото навън. Лично за мен това си има и плюсове, но и минуси, и то не малки. Пък и два почивни дни си е ОК  Peace

Тарти, ясно. Ти си в Испания, нали? Със сигурност ще си намериш нещо по-добро и по-смислено.

Зои, махнах се от гръцката тема защото ми писнаха глупостите на някои потребителки. Ако нещо те интересува около моите пътешествия, винаги мога да пиша на лични  Hug  Simple Smile

# 13 407
Уинд, да от в къщи работя- Понеделник до Петък от 7.30 до 5.30.

Иначе аз си ценя свободата много и ако имам възможност да работя почасово и не сме затруднени финансово въобще няма да помисля да работя на 8-9 часа.

Тарти, правилно си решила. Има и други работи, а това не си заслужава нервите.

Таис, ще свикнеш и ще се научиш ,но ще са главоболия. Стискам ти палци да намериш твоето място.
Я ми кажи, под сурдинка, в коя сфера и каква е тази работа с толкова платен отпуск? Люто ти завиждам и на теб и на Лиляна.  Hug

# 13 408
  • Ямбол
Не ми завиждай, че ни викат в началото на август всички заради скапания нов закон. И това ни го съобщиха един ден преди да излезем отпуск, а си бях пуснала 2(два) месеца и съответно планирала, да се оплача.
И сега какво, само един месец, а после не се знае кога пак.

# 13 409
Лиляна, сериозно ли?

Тука си почиват двата месеца и само понякога ходехме да си оправяме класната стая седмица-две преди започването на учебната година, защото класните стаи се менят и учителите сами си украсяват и оправят/закупуват помощни материали/ боядисват и т.н. стаите.

Пак е нещо и един цял месец.
Какъв е този нов закон?

Общи условия

Активация на акаунт