Да се оплачем...

• 7 461 606
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 21 420
За какво са училителите там-да раздадем на децата един списък с правила на поведение и да се оправят сами...Синът ми е паднал върху остра пръчка в двора на училището и се наръгал в корема..кое правило не е спазил?Или да му кажа не минавай по стъбите,че на някои може да му хрумне да те спъне..

# 21 421
Детето може да падне и да се наръга на пръчка и в парка и  на улицата .Учителите че проявяват безхаберие на моменти съм съгласна.За спъването по стълбите може да има право майката ,но това че е тичало и е паднало върху пръчката не виждам вина на учителя.

# 21 422
За какво са училителите там-да раздадем на децата един списък с правила на поведение и да се оправят сами...Синът ми е паднал върху остра пръчка в двора на училището и се наръгал в корема..кое правило не е спазил?Или да му кажа не минавай по стъбите,че на някои може да му хрумне да те спъне..

Ани, аз не те упреквам. Знам ужаса да ти се обадят за такова нещо. Дано детето е добре.
Но той не е паднал върху пръчката, четейки кротко книжка. А в това време може две други да са се сбили в другия край на двора. Да, когато са много деца, трябва да има правила, които те трябва да спазват. Няма как иначе. Другият вариант е да ги закотвят на чиновете цял ден. Така няма да падат и да се спъват.
А иначе, списъкът с правила се нарича правилник и той следва да е раздаден. Поне ти си се подписала в началото на годината, че си запозната с него и ще запознаеш и детето ти. Прави се още на първата родителска среща.

# 21 423
Няма контрол върху децата-имаше доста оплаквания от родители за инциденти  с децата им и всичко завърши по един начин-вие сте си виновен или детето си измисля.

# 21 424
  • България-Швейцария
В училище точно заради такива бутаници и блъсканици изобщо не съм излизала от класната стая в междучасията, седях си и си четях нещо, 'щото на 7-8 г. бях 20 кила мокра и с едно падане по стълбите щях да съм дотам.
Ами пак се намираше кой да ме дърпа, да ме бута, скубе, взема учебници, химикалки, моливи, да се заяжда, подиграва и т.н.
Има си проклети деца и това е, тук вече идва ролята на педагога.

# 21 425
Те носят отговорност за него и си го искам живо и здраво.

Съгласна съм. Носят отговорност за здравето и живота на поверените им деца, за времето, през което пребивават в училището Peace
Стига децата да спазват правилата за поведение в училище Wink Учителите също не умират от кеф да звънят на родителите да си прибират претрепалите се деца. Но като изведеш 20 деца едновременно на двора, а те се разтичат във всички посоки, въпреки инструкциите на учителката...айде опази ги.

Много моля, да бъдат така добри да си спазват отговорностите-учителите. Как ще стане това, не е мой проблем.

# 21 426
И при закотвяне на чиновете пак могат да сътворят децата неочакван сакатлък. Носят отговорност, и според мен доста неща успяват да предотвратят, някои учители имам чувство, че имат очи и на гърба и надушват беля още преди детето да я е измислило. Но не винаги успяват. Лично аз, освен да строи малкия седнал до нея цял ден, не виждам какво може да направи госпожата за да няма подобни инциденти. И на мен не са ми приятни синини и рани, говоря му да се пази. Намаляха значително откакто ходи на спорт и му се подобри координацията, може да опиташ, AniMM. Пак се случват, но доста по-рядко.

# 21 427
  • Бургас
Това си е сериозна травма.
Най-важното детето да се оправи.

Оплаквам се,че никога,ама никога,даже след ражданията,даже след една почивка ол инклузив,не съм била толкова дебела! Sad
Много ме е яд на себе си,че така се отпуснах тази зима! #2gunfire

# 21 428
Един ден миналата седмица взех дъщеря си от училище куцаща и разревана. Марио я бил бутнал докато се опитвал да застане пръв на редицата за излизане. Като и събух дънките в къщи ми стана лошо. Огромен оток на коляното, 5 см. по надоло на костта още един. Първата ми мисъл беше да я заведа на лекар да видим да няма пукнато. Но след като се наяде каза, че не я боли да отиваме в парка и реших, че и няма нищо. Не ми е и минавало през ум да се разправям с учителката, тя е реагирала на инцидента, а такива работи се случват и когато аз съм с нея. Според мен ако е имало адекватна реакция от страна на учителите АниММ нямаше да запали толкова. Ама оправдание от рода на - не сме го бутнали ние - си е направо подигравка. Едва ли някой очаква възрастен човек учител да бутне ученик.

# 21 429
Аз пък много добре си спомням как когато бяхме в 6-7 клас/предиии мнооогоо години/ след такова блъскане и тичане в коридорите така блъснахме учителя опитващ се да ни спре че човека падна и си удари главата в радиатора.По време на следващия час спира линейка в двора и изнасят въпросния учител на носилка.Човека колабирал и се оказа с черепно -мозъчна травма.Оправи се ,но се случи точно защото се опитваше да наложи ред ,да ни спре за да не се пребием,а ние бяхме некролируеми,като бесни

Славка70 засягяш много болна за мен тема- килата.
Преди години спрях цигарите и станах 90 кила.Тогава с лунната диета за една година смъкнах 22 кила.Сега пак имам едни 7-8 килограма от които искам да се отърва ама пусто вече не мога

# 21 430
  • Бургас
Оставете хората да се оплакват поне в тази тема, без да ги съдите и нападате. Ако искаха съвет или мнение, щяха да си пуснат отделна тема, не да пишат тук. Прави, криви, всеки има нужда понякога си излее душата и да му олекне. Къде, ако не тук!?

Оплаквам се, че времето се стопли и започна да духа ужасно. С главоболие съм цяла седмица от вятъра, който няма да спре сигурно до юни.  Хубаво е да живееш до морето, ама пролет и есен ми се ще да съм някъде другаде  Cry

# 21 431
Синът ми е паднал върху остра пръчка в двора на училището и се наръгал в корема..кое правило не е спазил?
Ти успя ли да разбереш как по-конкретно е паднал? Тичал ли е? По време на игра ли е било? Какви са били обстоятелствата? Нали знаеш, дяволът е в детайлите.

# 21 432
Оставете хората да се оплакват поне в тази тема, без да ги съдите и нападате. Ако искаха съвет или мнение, щяха да си пуснат отделна тема, не да пишат тук. Прави, криви, всеки има нужда понякога си излее душата и да му олекне. Къде, ако не тук!?

Оплаквам се, че времето се стопли и започна да духа ужасно. С главоболие съм цяла седмица от вятъра, който няма да спре сигурно до юни.  Хубаво е да живееш до морето, ама пролет и есен ми се ще да съм ...

Нещо в страни малко от темата, но само малко. Ако хората не искат споделеното от тях да се коментира, защо го споделят във форум?  newsm78 Според мен, споделите тук искат и очакват коментари. Иначе нямаше да пишат тук, а на лист хартия, който да изхвърлят накрая.
Проблемът е по-скоро в очакването, че оплакванията в тази тема винаги ще са съпътствани със съчувствие и подкрепа.
 А няма как да е така.

Иначе, предлагам ти да се сменяме през есента и пролетта Simple Smile Толкова ми липсва морето, че с кеф ти отстъпвам моя апартамент за тези сезони. Верно, че духа повечко при вас, но пък как свежо мирише на мореееее,...Размечтах се.

# 21 433
Добре де, а тази остра пръчка що е чинила в двора, м?

# 21 434
Много моля, да бъдат така добри да си спазват отговорностите-учителите. Как ще стане това, не е мой проблем.
Този пост е един чудесен пример за това как и защо учителите все по-рядко ще се справят с отрочетата ни. Как ще стане това, всъщност е и би трябвало да е и твой проблем. Както е и мой. Защото, когато изпратя детето си на училище, ако аз не съм му внушила определени правила и норми на поведение, учителят и на челна стойка да застане, нищо няма да постигне. Ако аз имам отношение и поведение към учителите все едно те са ми врагове, с които се сражавам като на война, съвсем нищо няма да постигнат.

Хм, какво ли би могла да прави една пръчка в двора? Например, да се е отчупила от дърво и вятърът да я е довял? ЧУдо невиждано е пръчка в двора, да.

Общи условия

Активация на акаунт