Да се оплачем...

• 7 410 725
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 44 130
  • София
И аз да не те плаша, ама си крякат яко папагалите. Имахме двойка корели - как играеше слънцето и почваха. Ужас беше, покривахме ги с кърпа вечер, но сутрин пак крещяха. Издържахме месец и нещо и ги продадохме.

# 44 131
Оплаквам се, че тия фойерверки все по-късно ги гърмят, да му се невиди!

# 44 132
Астмата ме замъчи. Хем се опитвам да не й обръщам внимание, хем е отвратителна

# 44 133
  • ново
Празнувахме абитуриентския бал на дъщеря ми, но за жалост не мина без обичайните изцепки на свекър ми. Добре, че се прояви към края на вечерта, та си тръгнахме мигновенно.

# 44 134
  • Северозапада
Цялата ми баня смърди на котараци от съседа под нас Stuck Out Tongue Closed Eyes. Вчера даже и на терасата се усещаше вонята Tired Face

# 44 135
  • София
За мен не е въпроса дали на Езерата или на остров Бали, върпоса е че аз имам план, тя отдавна го знае и това че се опитва да ми прави фасони като споменах че може да не отидем, не ми допада. Не може да "е кръщенето е само веднъж"., ми и десет години от сватбата са само веднъж.
Кръщенка според мен е по-смислен и неотложен повод. Годишнината може да си я нагласите и уикенд напред.
Но правенето на фасон и елементът на изискване да се съобразиш, не ми допада. Ще избера моя повод.

Оплаквам се, че всяко изискване (дори и недиректно) и очакване да покажа, засвидетелствам уважение ме отблъсква за дълго.

# 44 136
  • София
Обикновено се опитвам да огрея навсякъде, но при такива фасони и намеци, че кръщенето е само веднъж си избирам моя повод.
Много съм нервна... Ще се справя ли?...

# 44 137
Герганче, аз бих си отбелязала годишнината със семейството. Но при мен и съпругът ми би бил на същото мнение и не би дал и дума да става , да се угоди  приятелка  само защото ми правела фасони , пред семейните планове. Да, кръщенето е един път в живота, но при положение , че се прави в стил 'малка сватба' , някак ми се преиначава идеята на самия ритуал.
 На кръщенето на моят син една приятелка не дойде, защото партньора  ѝ имаше РД на същата дата.  Извини ми се, обясни ми защо няма да могат да дойдат и всичко е ок между нас.

# 44 138
Б@си, не мога да избера училище за детето. Едното ми е по-близко - на средата между работата и вкъщи, другото е по-далече. В далечното ще е приятелчето на сина ми от градината. В близкото ще има и други от групата му, но с тях той така и не изгради близки отношения. Няма време за чудене...трябва да се решава ...а съм до никъде просто ... Rolling EyesSad

# 44 139
  • София
Б@си, не мога да избера училище за детето. Едното ми е по-близко - на средата между работата и вкъщи, другото е по-далече. В далечното ще е приятелчето на сина ми от градината. В близкото ще има и други от групата му, но с тях той така и не изгради близки отношения. Няма време за чудене...трябва да се решава ...а съм до никъде просто ... Rolling EyesSad

В по-близкото!
В него ще има и други деца, с които може да се сприятели.
Да залагаш на далечно училище, защото там е приятелят му е, е недалновидно. Те са деца. Може да се сдърпат другия месец или след година, а ти ще биеш път с детето сума години напразно.

# 44 140
А аз да ти кажа- търси свястна учителка. С деца ще се сприятели, спокойно. А и деца се месят. Най-добри приятели в някакви моменти заминаха за чужбина, местихме класове...приятели се завъдиха. Но учителката е най-най-най важна в начален етап.

# 44 141
  • София
По-близкото.
Ще има и други деца и ще изгради нови отношения.

Моят син беше разпределен в една паралелка, а след това служебно беше преместен в друга. Не съжалявам. Случи на добри учителки.

# 44 142
Видях учителките и на двете места-ходих на предварителни родителски срещи.
Абе далечното по ми е на сърце-по-ново, широко, просторно, светло, с 5 паралелки за първи клас.Simple Smile
Близкото е с две паралелки, по-тесничко е.
Абе голяма ми е каша...

# 44 143
И аз съм за близкото. Бях пред същата дилема преди две години. Всички приятели бяха в едно далечно, понеже там беше.и градината и т.н. Но ние сме преместихме в друг квартал. Естествено можех да я водя, но решихме в училището през улицата и не съжалявам. Намери си приятели от квартала, ходи и се прибира сама. Да не говорим че когато я записахме не очаквахме че баща и ще.почне работа като шофьор на тир. Азсе оказах зимата сама с първокласничка и бебе.. Оставях бебето да спи, нахлузвах едни ботуши и ходех с нея до училището.  Сърцето ми спираше от ужас за тия 3-4 минути, но нямах избор. Всеки път бебето си спеше непробудно Simple Smile

Отплеснах се, исках само да кажа че децата си намират приятели навсякъде.

# 44 144
  • Варна
На мен ми предстои това другата година. Училището е ясно, учителката е под въпрос, там ще избираме. Искам да влезе под кожата на детето и да го стимулира за учи. Тя е ентусиастка голяма, влече я да учи, искам да не й секне мерака. Затвърди ли се навик от първите години, нататък е по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт