Да се оплачем...

• 7 435 645
  • 65 224
  •   3
Отговори
# 51 630
Как разбирате, че ви е ухапал паяк?

# 51 631
Аз вече не знам какво ни хапе,но е факт,че вкъщи има паяци,въпреки чистенето и пръскането с разни препарати.
От миналата седмица за излизане час навън с колелата имах над 50 пъпки.
А малката пък имаше на крака голяма и болезнена на допир пъпка,та предположих,че е от паяк.

# 51 632
  • София
А, тия големите болезнените са от едни комари мутанти! С дъщерята ходих до спешното в началото на лятото заради това.

# 51 633
Ужас,тази година е направо ад с комари и други гадинки.

# 51 634
При единично ухапване от паяк, при мен се появиха големи червени "плюски" по цялото тяло. Казаха ми тогава, че е реакция на ухапването. Повече бяха болезнени, от колкото сърбящи.

# 51 635
  • Варна
Аз довечера ще ходя до ЛЛ заради тези мутанти-гадини! Преди седмица ме ухапаха 4-5 по краката, за 5 минути докато сляза до магазина и се заседях пред входа. Още не са минали, прасецът ми отзад е надут и посинял и раздран от непрекъснато чесане. Глезените  ми също, все едно съм се била със стадо диви котки! Отделно имам 2 пъпки от сигурно 10 дни, които са подути, червени и сърбят нетърпимо! Мазах с фенистил, пия противоалергично - ефект нула. Направо съм потресена що за гад ме хапе, знам само, че се случва навън, и то само във Варна. Докато бяхме на почивка по разни места не ме ухапа ни една.

# 51 636
Месечинке, вземи си от аптеката това, ще помогне по-бързо да заздравеят разчесаните места.
Скрит текст:

# 51 637
  • Варна
Това е кортикостероид, нали? Точно за такова ще настоявам, но ми се ще ЛЛ да ги погледне тези 2 чудеса дето ме притесняват. Ако не ми изпише КС ще си запиша това и ще го взема! А, гледам, че и АБ има. Точно това си мисля, че при мен се е получила вторична инфекция и яка алергична реакция. Не може след всяко ухапване да се подува място колкото дланта ми...

# 51 638
  • Sofia
От паяк бавно минава ухапаното,подуто,червено и много сърби.
Два пъти са ме хапали,никакви мазила не помогнаха.Единият път беше на челото,носих си червена цицина около 2седмици,а другото ухапване на лакета към месец беше подуто и червено.

# 51 639
Щерката пък я е полазила бълха. Цялата е на решето. Миналата седмица от комар се беше подула горката, сега бълха. Давам Ериус, че и тя се подува. Мен преди няколко години така ме наяде комар, че се бях подула точно както Месечинката пише. Синя, огромна буца имах на единия бедър.

# 51 640
Това е кортикостероид, нали? Точно за такова ще настоявам, но ми се ще ЛЛ да ги погледне тези 2 чудеса дето ме притесняват. Ако не ми изпише КС ще си запиша това и ще го взема! А, гледам, че и АБ има. Точно това си мисля, че при мен се е получила вторична инфекция и яка алергична реакция. Не може след всяко ухапване да се подува място колкото дланта ми...
Кортикостероид + гентамицин. На децата ми е изписван както от педиатъра, така и от кожен лекар. И все е било за разчесани пъпки от ухапвания. Има ефект, но не бива да се използва продължително време и на големи участъци. Само локално, на проблема.

# 51 641
Детето поне иска ли да се вижда с него?

С доста голямо неудоволствие. И това е проблемът - като майка бих махнала с ръка и ще кажа, детето не иска да идва. Обаче законът ще гледа с много лошо око на това. И нямам избор в следващите няколко години.

Мисля, че на 12-13 години детето вече има право на глас, дори и да бъде изслушано в съда. Ако каже, че не иска, никой не може да го задължи да ходи.

# 51 642
Той още на 10 ще има право да каже какво иска, обаче пак може да решат, че е в негов интерес да има посещения.

Подготвила съм се за маратона, но си мисля, че след някоя и друга година ще почне сериозно да дава отпор на летните посещения.

# 51 643
Аз пръсках вкъщи с Биокил - доброто е, че е безвреден, не мирише, и може да се пръска в помещения, където има хора и т.н. ..тоест не е отровен като Килтокс-а да речем, ама много скъпо - 15 лв е флакона, едвам ми стигна за всички стаи.
Обаче бълхите  изчезнаха. Щях да повтарям след десетина дни пръскането, ама ми свиди ...

# 51 644
  • Варна
За мравки става ли? Че това пък е напастта вкъщи, и хапят гадините! Не ми се беше случвало мравка да ме хапе. Не остават следи, но боли доста. Абсолютни мутанти това лято.

Общи условия

Активация на акаунт