Да се оплачем...

• 7 435 572
  • 65 224
  •   2
Отговори
# 51 840
Най- яките ми партита бяха у дома със сандвичи и торта Гараш, домашна.
Детските центрове са яки, но имаш ограничения във времето

# 51 841
  • Варна
У дома абсурд, ама абсурд. Не става вкъщи за гости. Категорично. Паркове и подобни също не са ми опция, най-малкото примък-отмък на сто хиляди неща, не благодаря. Ако имах къща с голям двор щеше да е различно.

# 51 842
Не знам от кое да се оплача по напред...6 години вече си стоя вкъщи,работа не се намира.Детето го записахме още от раждането във всички детски градини в града,ходих се моля като циганка на всеки и пак не ни взеха та и почти 5 години с него си се гледаме у дома.Идва ми в повече,не мога никъде да излезна,на зъболекар на гинеколог и т.н с детето и на всеки 2 мин се повтаря "не пипай там,седни моля,не търчи из коридора" страшно е.ММ хич и не се сеща да помогне.Оправдава се с работата и колко е изморен.Снощи такъв скандал вдигнах пред блока че не е истина.Прикипя ми та и пред комшийте и неговите колеги се изложих като кифладжийка.Вместо да се прибере вкъщи,да ме отмени или да прекара време с детето и мен,пак долу пред блока запиват.Е аз нямам секунда почивка.
Сега малкият ще тръгне на пред училищна(от 8 до 12)каква работа да си намеря да мога да го прибирам,бах пак ще кибича вкъщи.
Обожавах да готвя,правих си експерименти с храната,чистенето ме разтоварваше...сега не искам да се доближа до нито един електрически уред.Дори пускането на пералнята ми стана непосилно.
Дано да е временно,че ще се побъркам...какво ме е налегнало не знам ама съм крива крива,не се диша около мен...

Детето не може ли да ходи на занималня следобед, а ти да си намериш работа с нормално работно време?

# 51 843
У дома абсурд, ама абсурд. Не става вкъщи за гости. Категорично. Паркове и подобни също не са ми опция, най-малкото примък-отмък на сто хиляди неща, не благодаря. Ако имах къща с голям двор щеше да е различно.

Не те критикувам, но майка ми беше такава в моето детство. Аз си наваксах партита с децата. Всеки както го чувства.

# 51 844
  • София
Мой набор, добър познат, добър човек, с хубава жена и две малки дечица няма моя късмет, мамка му... Днес разбрах от каквото и се страхувахме - левкемия.
За себе си не се помолих на бог, бях твърде вцепенена, но за него се молих днес. Ако сте вярващи, помолете се за Дечо, той ще има нужда от всички молитви и добри мисли. Благодаря ви.
Моля се за него. Още като описа обаче симптомите си го помислих. Един колега по същия начин беше.

# 51 845
Бъни,
Струва ми се, че си търсиш оправдания. Няма ли други варианти освен държавната градина/ясла?
Моята щерка също не я приеха, но мисля различни начини. Върнах се на работа тя като стана на 1, 8. Първо я гледа майка ми за един месец, от понеделник ще е с детегледачка, след това ще е на частна ясла.
Няма сила, която да ме накара да стоя повече вкъщи, харесвам си работата и искам да се развивам, а и за детето мисля, че е по- добре.
Мъжа ти няма да го коментирам, ти си си направила изводите.

# 51 846
  • Оптимист по принуда
Някои хора нямат хубави професии, с възможности за развитие. А при неквалифицирания труд рядко си търсят хора на 4 часа.

# 51 847
Мен малко ме е срам да си призная, че гледах голямата до 3 години. Не исках да в пускам на ясла. Аз имам изключително лоши спомени от целия ми градински период, така го усетих, преценихме с ММ и го направихме. Честно казано тя беше много самостоятелна и щеше да тръгне на ясла без проблем, но каквото такова. Сега съм решила, ако приемат малчо на ясла да го дам и да изкарам курс за това, което съм си мечтала да работя винаги.

# 51 848
  • град-държава
Соре, обаче да правиш сватба на едногодишно просто не е моето, така културно казано. 😆
Била съм на подобно изпълнение, че и същите гости от сватбата бяха, та оттогава ми опротивя този вид "парти", а още нямах дете.
Това, че някои избираме да не ги правим така рожденните дни, не значи, че не отбелязваме същите на децата си. Аз не се стискам за хубава торта и подаръци, нито от емоции, които ясно да покажат на детето, че има празник (личен). Нито се стискам да възпитам добър вкус, стискам се да си харча парите некачествено и най-вече за да впечатлявам хора, с които не се харесваме, а с тези които се обичаме не можем да направим калабълък, или се организираме така, че да не се случва.
Кристина, аз нямам кокошарник в двора, но хубава торта, празнична обстановка и забава за 2 годишно правя и детето ми е щастливо, не само на РД. Когато стане на 6-10-12 живот и здраве, сигурно ще е по друг начин, но пак моя -не като на другите.😉

Последна редакция: пт, 31 авг 2018, 12:00 от Vermilion`

# 51 849
Бабата на Роузи няма къде да го запиша на занималня.
Likeadream тук излиза вторият проблем.Оправдания не търся,мислих за гледачка но с ММ не може да се разберем по този въпрос.Свидят му се да даде пари на чужд човек за да гледа детето.Тезата му е "детето си има майка ще си го гледаш вкъщи."Нямам близки които да помоля да го взимат от училище и да го гледат докато аз съм на работа.Постоянно си блъскам главата какво да направя та хем вече да съм самостоятелна от към финансова гледна точка и хем да се махна от вкъщи.Решенията ги взима през повечето време ММ,нали той работи и вади парите....абе..една каша е,въртя се в един омагьосан кръг...да видим де ще му излезе краят.

# 51 850
  • Оптимист по принуда
Мен малко ме е срам да си призная, че гледах голямата до 3 години.
Ами спокойно, аз до 5г я гледах, не си се изложила прекалено. Joy

# 51 851
Аз дадох идея за евтин празник, без кич. Не разбирам защо се ядосвате..
Аз обичам да правя рожден ден на децата си, обичам и да ходя на рожденни дни на деца-в клуб, вкъщи, приятно ми е.

# 51 852
Ох, аз никак не обичам детски РД в клуб.
Ето, оплаках се.

# 51 853
  • град-държава
Мен малко ме е срам да си призная, че гледах голямата до 3 години.
Ами спокойно, аз до 5г я гледах, не си се изложила прекалено. Joy
То се очертава и аз да гледам Чудото до 3, но се надявам след като се преместим да се обзаведа с детегледачка.
Ама си бачкам, та хич не мисля да се срамувам в ъгъла, пък дори и да не бачках. В момента съм си дала и свободно малко. Мъжът ми може да изкарва парите, ама аз въртя чугунения тиган.😆
ViPBuNnY, както се отнасяш към себе си, така ще се отнасят и към теб. Аз лично съм потресена колко много жени живеят с такова ниска самооценка.

# 51 854
  • София
И на моето момиче наближава РД. 4 месеца ей сега ще хвръкнат.Ама аз съм си малко асоциална, та хич не бих си и помислила за партита и т.н. Торта-най-вероятно домашна, тесен семеен кръг и това е.
Оплаквам се от умора. С месеци не съм спала нормално. Ама знам, и това ще мине...

Общи условия

Активация на акаунт