Отговори
# 60
Здравейте мами Hug
Като ви чета , направо се подтискам , то са режими , хранене по часове , браво , искрено ви завиждам. Аз не мога да въведа никакъв режим на Криси , нито спи , нито яде вече , едвам издържам. Събужда се около 5 часа сутринта с рев и така прекарваме целият ден. Не спи през деня изобщо /случайно задремва в количката за по 15-20мин , но в това време рядко излизаме/ а за хранене не знам какво да правя вече , все още се храни като новородено - на около 2 часа по 120-150мл. , не може да изяде повече , за да изкара съответно по-дълго време.
Охх оплаках ви се едно хубаво , дано всички сте здравички , а ако има болни - бързо да оздравяват!
Лека и спокойна вечер от мен!  

# 61
hirondell а преди броколите давала ли си карфиол. Аз пробвах само 2 дни...е няма такава воня. Скоро мисля да пробвам броколи. Моите са домашно приготвяни. Но не очаквам да го хареса.  Ти ме замисли сега. Че и бая съм ги направили. То от едно много пюре излиза.

Ние не сме заместили хранене. Няма и да заместим скоро.  Ние се кърмим на поискване. А той се катери отгоре ми и си яде по всяко време и не знам как ще стане това.  Може би на тези дето са на АМ им е по-лесно, не знам.

Съншайн....не знам какво да ти кажа. Може би е някакъв период. Вие май нямахте още зъбчета. Дано скоро да му мине и да се успокои. То е ясно, че и това ще стане, въпроса е ти да издържиш.  Hug

# 62
  • у дома
Вкарах броколи още преди 2 седмици и направих и доста бурканчета. Хапва си ги с кеф. Но слагам по мъничко, щото те доста насищат и не ми се ще да му става тежко.
Днес почнах с карфиолче, домашно приготвено, много добре стана.
За заместване на хранене - имаме заместено изцяло обедното.
Сутрин (второ ядене) давам малко плодово пюре и допълвам с АМ
Следобед (предпоследното ядене) вече давам наполовина кашичка, наполовина АМ. Смятам това да ни е второто заместено ядене.
Ние сме на 5-кратно и спазваме часове горе-долу. Някой да има идея кога може да се премине към 4-кратно?  newsm78

# 63
привет,
на патерица честит имен ден на празнуващите   bouquet
да са здрави, щастливи и усмихнати Simple Smile и ние покрай тях! че и ние празнувахме.

болните да оздравяват бързо! че и ние сме в тоя кюп, малкият със сополки, прокашля май от тях, цялата къща през това минахме... пууу, тия вируси ужасни!

за храненето, мамчета, сега е добре да са на 5 кратно хранене, ако има заместено обедно обикновено. зависи кой докъде е със захранването. аз лично съм му заместила обедното от няколко седмици, но все още го кърмя понякога малко след него, понякога и в 18 ч. 2-3 часа след следобедната дажба.
4-кратно след 10тия месец, когато бебо вече седи с вас на масата и яде и от общото или обикновено след годинката. пак зависи кой докъде е със захранването, как наддава бебо, какво иска то.
гърнето особено за мама с 2 и повече деца е удобство, че каката сега ходи сама до тоалетната, ама не може да се избърше още хубаво и да се измие после добре сама, трябва контрол. и й казвам взимай там гърнето и сядай или тя като ме види, че кърмя насе и не може да иде в тоалетната взима оттатък гърнето и после ме вика че е готова. и други такива неща.
пък и по-рано като я слагах на гърне седи 5 мин не аз да я държа на ръце и тн. и ми беше по-лесно като тръгна на ясла да не я учат там, тя тръгна на 1г4м. и не пищеше от гърне.
иначе ако имах начин направо на тоалетната е супер удобно, тя от 2.5 г направо на тоалетната ходи, но знае и гърне  Wink
Sunshine, на гастро води ли Криско, да не би нещо да се бунтува стомахчето? отскоро ли е това положение, венците да не го мъчат, педи какво казва?

hirondele, аз не съм ги водила моите никога за секрети разни, дано не се налага, де, но знам, че това с бактериите е много относително, защото някои се срещат в човешкия организъм нормално и може да се дадат фалшиви резултати. дори много често така става. просто дано не се стига дотам.
лошото е, че не се знае кое е вярното. при вас как изолираха бактерията?
и лекува ли след това с нещо? как е сега бебо? извинявай, че питам.
дано всичко е наред, аа, и избери си една лаборатория, по-свястна, дето да си правите там изследванията. или 2 лаборатории от една верига.
presi, ако имаш възможност мий без мокрите кърпички, с вода си е най-добре и бебешки течен сапун или душ-гел.

лек ден на всички, ние макар и с хрема някаква ясленска, излизаме, уикенда съм сама с децата, но се надявам пак да излезем.
някой питаше - изкарвам го всеки ден сега, във вятъра вчера му сложих навръщане дъждобрана, че щеше и мен да ме отвее пък за количката - не знам  Whistling

# 64
  • София
Жос честит празник и на вас на патерици.
  Имам въпросче персонално към теб , а и към останалите мама живеещи в Люлин. Една приятелка ще ражда януари и се чуди към кой педиадър да запише бебенцето. тя е  Люлин 7 , имало там 2 поликлиники, но не иска в тях поради големите опашки от ромско население там. Мислеше за Полимед ( май така ми каза) на Тодор Александров. Там имало доста педиатри , но не знае към кого да се насочи.

# 65
Здравейте мами,имам един въпрос към мамите с две деца.Понеже нали сега ще има някакво увеличение на детските дали трябва де се подават допълнителни документи за второто дете,питам понеже имам една съседка с две дечица та жената не е много ориентирана пък аз не знам понеже мен това увеличение не ме касае.

# 66
kanye,
да си призная, който и да е в полимед ще е по-добре от поликлиниките точно заради ужасното чакане, в едната ми е джи пи то, утре-другиден ще се местя към такъв в медицински център.
педиатърът ни е в медицински център също подобно на полимед, но не приема повече пациенти, те са двама там и двамата не приемат сега, премного имат наистина.
ако се ориентира към поликлиника, д-р краликова знам е добра, в поликлиниката към кипърските.
има един в люлин 10 в един от високите блокове срещу Западния парк преди Шела. преглед там е 20 лв, но е добър и знам, че още приема пациенти.

svetli, не ти разбрах въпроса, сори.

# 67
jos , честно казано за гастроентеролог не съм мислила , мисля си , че просто може да е злоядо /аз също съм била изключително злоядо дете като малка/ , АМ си хапва , но пюретата и кашите както съм казвала и до сега , в началото много ги харесваше , но сега ги отказва. Педи не казва нищо , защото според мен е много боса по повечето въпроси , но какво да се прави в малкият град положението е такова , има 2 педиатри на едно и също ниво , която и от двете да избереш все едно си е. Как мислиш има ли нужда от консултация с гастро , да взема ли направление да го водя?  newsm78

# 68
  • у дома
Здравейте мами Hug
Като ви чета , направо се подтискам , то са режими , хранене по часове , браво , искрено ви завиждам. Аз не мога да въведа никакъв режим на Криси , нито спи , нито яде вече , едвам издържам. Събужда се около 5 часа сутринта с рев и така прекарваме целият ден. Не спи през деня изобщо /случайно задремва в количката за по 15-20мин , но в това време рядко излизаме/ а за хранене не знам какво да правя вече , все още се храни като новородено - на около 2 часа по 120-150мл. , не може да изяде повече , за да изкара съответно по-дълго време.
Охх оплаках ви се едно хубаво , дано всички сте здравички , а ако има болни - бързо да оздравяват!
Лека и спокойна вечер от мен!  

Sunshine, за яденето - пробвай го да даваш поне 180 мл, като го храниш по-дълго. Ние имахме период на отказване на яденето, ядеше много малко и го хранех по 20-25 мин, пиеше мляко, дигах го да урига, пак го слагах да хапва и така докато поизпиеше нужното количество, за да е сит пълни 3 часа.
Всъщност, вие на колко хранения на ден сте? Защото това може да е причина да яде по-малко и по-често...
Относно кашите и пюретата - остави го 3-4 дни да забрави и пак го пробвай.. Не зная какво друго би могло да помогне. Не мисля, че чак до гастроентеролог е положението. И моя приятелка имат проблем с яденето сега, ама детето наддава, което е много странното!
За спането, допреди няма и седмица имахме ужасен режим - през деня спеше 2 пъти по 20 до 30 мин... Което ме влудяваше, защото се притеснявах за него. Че и се изнервяше, ревове и т.н. Периодът продължи доста дълго, може би месец и половина. Съвсем наскоро един ден преди обедното хранене просто го хванах, занесох го в кошарата, легнах срещу него и рев, не рев, мърдане не мърдане, люлях, пях и взе, че заспа. Спа като пънче час и половина. Следващите дни повтарям процедурата. И така поспиваме около час. Това става към 12-12.30 наобед до 13-13.30, зависи кога е заспал. След това го усещам, че късния следобед, да не кажа вечер, към 18ч пак почва много да нервничи и тогава го приспивам директно на легло, гушкам, тупкам дупенце, пея му там нещо, докато заспи... И така решихме проблема. Но много го наблюдавах кога става най-изнервен и му хванах цаката засега, пу-пу...
Наблюдавай го и пробвай, все ще заспи.. Те са бебоци и се изморяват. Но не се тревожи, ще се оправи. Важно е поне нощем да си спинка.

# 69
И аз си мисля, че здрави нерви трябват за храненето и приспиването. Просто децата са различни, раждат се с вкусови предпочитания и някои имат нужда от по-малко сън. Александът ту яде, ту не яде, например картоф хич не близва, ама ще го мъча. И той спи 3 пъти по 30-40мин. Отдавам го на зъби.Стоя до него и виждам как неспокойно се върти, дърпа си ушите в съня си.
Но определено на 2-3 часа трябва да дремват на тази възраст според мен. Аз приспивам с биберон....знам че ще си платя за това някой ден, обаче той суче биба само докато заспи. Лягаме един до друг и за 5мин е заспал. Даже в кошарата се случва, аз съм от вън и го държа за ръчичката.
Jos, аз пуснах изследване точно защото педиатърката твърдеше, че детето има скрита бактерия и за това от 2-рия месец има слуз в акото. Според нея бактерията се появява на изследвания само ако детето има разстройство. И аз пуснах микробиология като се разболя. Обаче на мен тази теория ми дойде твърде в стил д-р Хауз и реших да я потвърдя с втора микробиолгия в друга лаборатория.Междувременно детето оздравя и аз му дава само пробиотици сега.Слузта като яде твърда храна не се вижда, но като имаше разстройство беше доста.Най-вероятно колкото и да не ми се иска, има храна която му дразни стомахчето и тя преминава през моята кърма. Може би трябва да спра млечните за по-дълъг период(спирала съм ги за 7 дни), но това кърмене тотално ме изтощи. Много ме болят колената, едвам ставам, да не говоря като трябва да вдигна и бебето и да припна. Предполагам, че е липса на калций, ама пусто за мен не остава време да  се стабилизирам.
Разбира се както казах няма миг покой....баткото от петък вдигна температура и кашля здраво, но се моля малкия да не се зарази.
Настроила съм се положително и съм си харесала едно книжле: "Малка книжка за Коледа". Само с рецепти е и докато е баткото в къщи другата седмица ще печем сладки:))
Хубава неделна вечер, момичета.

# 70
Здравейте! Да се разпиша и аз. Нещо съм настинала, уж всех мерки при първите симптоми,  но не можах да се размина - хрема и кашлица. Притеснявам се бебка да не прихване, макар, че май вече прихвана ooooh! Едното и око взе да гурлясва (и друг път се е случвало, но с тампонче напоено с лайка се оправяше за 1 ден, а сега е така от вчера и не се оправя),страшно е крива, постоянно се сърди, рее, хленчи, а никога не е била такава. Много кротко дененце е. Мерих Т като я слагах да спи - 37.1, та сега ще я следя през ноща, тя и без друго от 2 дни не може да спи, събужда се постоянно с неудържим рев. Съмнявам се, че може да са зъбките...надявам се да е от тях. Утре ще отидем при ЛЛ да видим тя какво ще каже
Лека вечер

# 71
*ЕлЕм , голям проблем имам с шишето и аз си го обяснявам , че много го болят венците , защото очевидно е гладен , но захапе ли биберона започва да плаче и се дърпа назад след това затваря уста и отказва повече , същото е и със залъгалката. За съня аз успявам да го приспя , но той не спи повече от 20-30мин. и се събужда кисел , защото не се е наспал .... абе ужас работа е , че сега чета и за изпит , но все се надявам че след някой друг месец този ужасен период ще мине!
Лека вечер , момичета Hug

# 72
Ох,като ви чета, пък си мислих,че при нас е трудно ooooh!.Тази нощя икарахме без хранене,не е като да се е будила повече от времето когато яде.Сутринта и направих попарка със сирене, еми не я иска,вчера яде кус кус много и хареса, май май ще е борба с попарата.А не отказва нищо и все е гладна, пу пу де.През деня спи по 40 миниту сутрин и към 5,а на обд 2-2,30 час.Ама пък спря да спи вечер.
Мон, как сте вие?
Белле, дано сте се оправили

# 73
nanina_87_ , аз също мисля към края на месеца да въведа млечни продукти и съответно сирене , но съм пред дилема дали да започна с биосирене или обикновено. Ти каква марка взе и колко време се изкисва?

# 74
Ами взех не знам каква марка, краве , по-скъпо беше и го киснах един ден

Общи условия

Активация на акаунт