Отговори
# 75
  • София
Здравейте и от нас , от вчера вече имаме и вроро зъбче  Mr. Green, а днес се изправи и се седна сама ( имаче от околко 2 седмици седеше стабилна), но ако аз я сложа .

нанинка как върви диетата. Аз спазвах една седмица , след теб, след това нещо пак не ми се получи ,но вчера се теглих и съм свалила от самосебеси още едно кило . накарах ММ да ми пренесе от терасата  в детската кростренажора и от днес  мисля да започна по-активно . преди нямаше как , ако някой не я пази , защото малката спи в спалнята и като отворя врата на терасат и се събужда.

В съдота имахме събиране на колеите от първото ми висше , послучай 10 г от първият ни 8-ми декември и като се замисля как бързо лети времето.....
 В този ред на мисли честит 8-ми декемвр на всички майки студентки на патерици

# 76
Оф, КАние до никъде спазвам я що годе, ам амай май от новата година серионо ще се ахвана, и аз имам крос тренажор ама не ми остава време за него.Но трябва да се стегна,че се чувствам ужасно

# 77
Добър ден  tiptoe

Приемате ли една мама на близнаци, родени през май, във вашите редици? Приятно би ми било да си споделям с вас ежедневните ни радости и проблеми Grinning

# 78
Добре дошла НадеждаbouquetСподели повече за теб и твоите дечица.

# 79
Надежда Hug добре дошла в нашата групичка на МАЙчетата!

# 80
Надежда,добре дошла при нас Hug

# 81
Добре дошла, Надежда

Аз ходих до ЛЛ да види малката, но се оказа, че съм й объркала смените #Cussing out Само дето разкарвах детето...утре пак

# 82
Добре заварила  bouquet

Момчетата ми се родиха на 22 май, единия 3 кила и 50см., другия 3,2 кила и 48см, на планираната дата за секцио.
В настоящия момент и двамата имат по два зъба, пълзят и са доста палави, но в същото време са много добрички и грам не мога да се оплача от тях. Имат еднакъв режим на спане и хранене - 5 пъти дневно през около 4 часа, като първото им хранене е около 5 часа сутрин, а вечер си лягат в 8. Кърмих ги до 3-тия месец, а като станаха на 5 месеца, ги захраних със зеленчуково пюре - въвела съм тиква, картоф, морков, пащърнак, тиквичка, карфиол, броколи и алабаш. След като около месец захранвах със зеленчуци и заместих обедното хранене, започнах да въвеждам плодово пюре сутрин - въведох круша, ябълка, банан и синя слива. От няколко дни към плодовото пюре въведох зърнена каша - за сега сме на просо. Много харесват и зеленчуците и плодовете със зърнената каша и ядат по над 200гр. на хранене, а мляко пият между 220 и 240мл. При навършване на 6 месеца тежаха по 8,5 кила и единия е 72см, а другия 70. Сега не ги знам точно колко са.
Аз им готвя - на уреда за готвене на пара на Авент - като за целта фризера ми е пълен със зеленчуци в най-различни комбинации, имам направени домашни плодови пюрета и имам направени бурканчета с домашно заешко и пилешко с бульон.
В най-общи линии това е при нас Laughing

# 83
Надежда,да са ти живи и здрави и все така да си хпват и да са добрички като до сега.Всяка майка би ти авидяла, дето сме с по едно дете Simple Smile, сладурковци и големи са се родили , браво на тях и на мама де Simple Smile

# 84
Добре дошла при нас Надежда. Hug

# 85
Честит празник на всички мами ... да сте здрави, щастливи и Simple SmileSimple SmileSimple Smile - ти ...

# 86
kanye честито второ зъбче
добре дошла на Надежда    bouquet браво на децата, двойна радост

оф, на нас нещо не ни върви днес с яденето, стиска устата. Като го видя да му тече по брадата и лошо ми става... горния венец е подут и направо релефен. Дано да не му се яде заради зъбите. То не че преди това много ядеше, но поне малко да хапва, да го хапва доброволно. Аз съм на този принцип - малко може да е, но с кеф. Количество няма да гоним.
Понеже утре мисля да ходим на ваксина, не съм и въвеждала нищо ново. После като мога, идва ред на броколи и спанак. И после не знам.
Въвела съм картоф,морков,пащърнак,тиква,тиквичка,карфиол. Дайте идея, какво е подходящо след това като зеленчук?

# 87
kanye честито второ зъбче
добре дошла на Надежда    bouquet браво на децата, двойна радост

оф, на нас нещо не ни върви днес с яденето, стиска устата. Като го видя да му тече по брадата и лошо ми става... горния венец е подут и направо релефен. Дано да не му се яде заради зъбите. То не че преди това много ядеше, но поне малко да хапва, да го хапва доброволно. Аз съм на този принцип - малко може да е, но с кеф. Количество няма да гоним.
Понеже утре мисля да ходим на ваксина, не съм и въвеждала нищо ново. После като мога, идва ред на броколи и спанак. И после не знам.
Въвела съм картоф,морков,пащърнак,тиква,тиквичка,карфиол. Дайте идея, какво е подходящо след това като зеленчук?

Аз явно вървя съвсем малко след теб, днес въведох тиква, след нея ми е народ карфиола, всичко останало е същото. За след това мисля броколи и после ориз.

Тиквата много се хареса и имаше разхлабващ ефект, какъвто и се надявах да получи, че в последните дни се беше запекла. Акаше редовно, но с гъстотата на пластелин. Все още не иска да пие вода или поне не може. Въобще не знае какво да го прави това шише. Плези се и се мъчи да суче. Много ме забавлява.

Едва преди няколко започна да се събужда един път по-малко на нощ. До сега беше на 8 хранения дневно  smile3518. Не съм спала нормално не помня вече от кога. Една вечер реших да не я приспивам веднага след къпане. Поигра си около час, след това заспа и ми направи 5 часов сън, като така отпадна едно хранене. Не знам от кога не бях се радвала на нещо толкова много.
Кърменето започва много да ме изморява вече. Аз имам алергия към млечни продукти и сега не ги ям въобще за да не й предам алергията. Иначе не при всеки прием имам проблем, а по-скоро когато се натрупат, но не ми се рискува. Притеснява ме, че не съм консумирала нищо с повечко калций в него от около година. Вече усещам болки тук-там и се чудя дали да не си взема някоя добавка?  newsm12

# 88
Добре дошли на Надежда и на твоите майски бебчета. И аз съм родена на 22май newsm10
Аз нямам никакво време за форума. Времето във България минава ужасно бързо, програмата ни е запълнена до 3 януари. Бебо се подмята от ръка на ръка,ама ще се възпитаваме,като се върнем. Има си вече и две горни зъбчета. Расте,като гъбка.

# 89
Надежда , дано все да са ти послушни съкровищата и да си хапват така добре , че мен едно ме вкарва в чудо , а не знам ако са две зверчета какво ще ми е положението Grinning
При нас нещата са си все същите, днес взех Дентокинд , че сума гелове измазахме и ефект не видях. Ако някоя мама е давала моля да ми каже колко пъти и по колко. Дано всички сте здравички , че малкият само мрънка и ви чета малко през редове.
Лека вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт