Отговори
# 645
jos безкрайно много ти благодаря за идеите, определно ще се възползвам от някои. А за нещата като бисквитена торта и палачинка, които са по-твърди после как ги даваш? Аз много силно се съмнявам, че на късчета малката ще ги яде. Преди малко пробвах пюрето само да й го намачкам с вилица и остана силно потресена. Понякога пък няма проблем с по-големи парчета. Сякаш по-добре се справя с плодовете на парчета, от колкото със зеленчуците=

# 646
А да ви попитам давате ли от тези дуетите където са в бурканчета готови?
Аз съм давала на Hipp праскова и кайсия с извара вече 2 пъти. Много го хареса, както и пълнозърнестите каши. Сега имам едно с ягоди и извара, ама ще поизчакам още малко за да и го дам.
Ние ядем настъргани ябълка, круша, а банана на парченца. Зеленчуците ги пасирам още, ама гледам да не е много финно. Иначе хляб, бисквитки така си ги гризка.

# 647
Здравейте!
Едва ви прочетох. Хубаво е че темичката е толкова активна.
Аз да се оплача нашата кака е със обрив, оказа се уртикария от някаква храна. Предполагам че е от храната в градината. Сега сме на диета за известно време. Приличаше на шарка че се по-стреснах доста. Че никои в къщи не е карал шарка...и не ми се мислеше как щяхме да се натръшкаме всички...Ужас!
Аз кашата също я правя с вода.  Правя я на око защото наистина както е дадено става много рядка. Сега хапваме овесена, и мляко с ориз. За сега само банановата ми отказа от кашите.
Криси по големите парченца храна още не му идва на акъла как да ги преглътне. Обикновен но му давам парченца бисквитка или трошички хляб , малки парченца картофки или семенце, но ги върти в устата и накрая ги изплюва. Друг път се мъчи да преглътне и се задавя.. И повечето караме на пасирани  храни примерно попара. Много ми е странно че когато му дам да си държи бисквитка или коричка хляб не ги слага в устата а играчките или ръцете си постоянно са му в устата... Голяма маймуна е!
Нашия режим на хранене е малко на често според мен но пък тои хапва по малко и...после огладнява.
Във 08:30 - 09:00ч. - Кисело мляко с бисквити или попара с сирене, юфка, кускус. (аз предлагам но обикновено хапва по малко и не изяжда всичко, и както казах ги пасирам)
към 10:30 му давам прясно изцеден сок от някакъв плод (Тях ги пие)
12:30 зеленчуково или месно пюре, супичка или нещо от нашето ядене (естествено отново с триста зора колкото хапне ако е малко му давам да се до нахрани с мляко . Просто нямам избор)
Около 16:00 Каша или плодово пюре, кисел или нишесте. (Понякога мляко с бисквити зависи какво е ял сутринта)
19:30 - 20:00 - мляко и към 00:00 пак мляко слагам и бисквитки да му държи сито. Но понякога се събужда и през нощта.
Аз слагам Криси със пижама и в чувалчето така съм спокойна че не се е развил.
През деня се преспиваме в количката и спи по 20 - 30 минути колкото и тишина да пазим. Но тази седмица нашия тати не е на работа и той го преспива... и за мое учудване спи по час час и половина.  Shocked Направо не мога да повярвам. Викам му да не би да му даваш приспивателни...  Laughing
А вечер обикновено го слагам върху мен  легнал по гръб и така се друскаме иначе не заспива.  а на ръце вече не мога а и на него не му е мн. удобно. Да заспи сам не може да става и дума. Ако го оставя сам в кошарата почва едно дране... ама чак се дави от рев и става още по лошо след това е още по раздразнен и изобщо не заспива а виждам че едва гледа, но не може.

За излизането сами не може и да става дума за момента. Не сме излизали вечер някъде от лятото. Тогава ги взимахме с нас. Каката си играеше на около а малкия в количката до нас спеше. Тогава си спеше с часове особено на вън, голям кеф му беше.
Сега обмислям да изненадам "Милото" за "св. Валентин" с нещо различно... да излезем някъде сами.  а децата да оставя при нашите. Но още не съм измислила къде и как да осъществя това. А вие ще правите ли нещо по специално за празника или...?
Приятна вечер на всички!

# 648
еей, дано минава бързо.
с какво мажеш каката?
не че почитаме празника, ние живи-здрави, мисля на 16ти февр с мм да сме на театър,
поръчах на татко да вземе 2 билета утре Simple Smile
пък татко сигурно ще е с децата, или ще викна брат ми. не знам.
над година не сме ходили на театър...
а преди и членски карти имахме.

# 649
мажа с бяла тинктура, и давам капки финистил. Това ни каза докторката.  И спазваме диетата, без шоколад белтъчини салами, луканки и тн.

Забравих да ви питам нещо малко странично от децата.
По време на бременността ми се появиха едни кафеникави петънца по носа и скулите.  След като родих бяха започнали да избледняват, но от известно време пак се появиха. ТА  да ви питам , вие имали ли сте? И колко време след като родихте изчезнаха? Мазали ли сте с нещо?
Благодаря предварително за отговорите! Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 20:55 от мики-маос

# 650
  • София
 ooooh! ooooh! ooooh!, два дни минаха за да видя , че има бутон мини на старата версия ooooh! ooooh!, вместо да се ядосвам с новата.

otito,,hirondelle, Hug Hug

Ilieva_08, дано сте здрави вече.

Мики маос
и на вас пожелавам бързо оправяне
Днес най-добрата ми приятелна, роди първата си рожбичка, малка сладка Матея . Това пак е върна  8 месеца назад .

Твърда храна , Симона не поема никаква,  само малки трохички. В повечето пъти се дави или директно повръща. Все още отчитам , че не е готова, не проявява никакъв интерес към храна с изключение на АМ, като си види шишето и все едно е най-вкусното нещо на света.

Йогурти не съм давала, но още не съм въвела нищо млечно. Ние нали се захранваме бавно и славно. От 1-ви може би ще почнем със заешко. вечер съм пробвала да й слагам бисквити натрошени в млякото, но не го харесва и не иска да пие. Харесва го чисто Laughing. Кашите винаги ги давам с АМ, понякога и плод. Като има плод май не ги харесва толкова. А вие как правите супата. аз още не съм давала. Иначе сутрин давам каша +АМ, на обяд зеленчуково (+ пилешко през 2 дни) + Ам, следобяд плодово пюре +АМ.

За 14 не сме планирали нищо, петък е  и ще бъда до към 21-22 ч, на работа, на 16 обаче имам РД и няма да ходя на работа, ще трябва да планирам нещо но има време до тогава.

Лека вечер на всички и много здраве в този студ

# 651
  • у дома
jos, а по колко млечни хранения е необходимо през 9-ти месец?
Защото аз давам АМ само сутрин и вечер количество по 210 мл и второто сутрешно - след попарата дохранвам с около 70 мл АМ. Обедното и следобедното вече са ни заместени изцяло (следобедното отскоро). Не зная как би трябвало да е, но нали казват - всеки месец се замества 1 хранене. Ние се захранваме от 5ти месец. През 6ти месец заместих обедното. И чак сега в началото на 9тия заместих изцяло следобедното и почнах попара сутрин. Та затова се чудя... малко ли ни е АМ-то?!

Гледам пишете за излизания - ние почти нямаме такива с ММ. Но сега февруари сме се уговорили наште да гледат мъника и ще идем на 2 постановки, точно днес харесвахме кои. Може и някое кино, но аз не обичам особено. Ние 14-ти не го тачим въобще, по-скоро ще се зарежем с някоя чашка червено винце тогава smile3508

п.п. Момичета, забелязвате ли, че ни липсват подписите?!?!

# 652
Даа, аз забелязах. Тази нова версия нещо не ми харесва...
ЕлЕм, аз четох, че на 8м. млякото трябва да е м/у 600 и 750 мл. Четох, защото аз кърмя и изобщо не мога да знам колко поема. Аз давам сутрин към 7, на обед, следобед и вечер преди лягане. През нощта се буди най-малко 3 пъти Weary.

Kanye, аз винаги съм се заглеждала и съм се радвала на бременни жени и новородени бебчета, та и до ден днешен. Бутам количката и гледам бременните. обичах го този период...стига да не преносвах.

Здравейте!
През деня се преспиваме в количката и спи по 20 - 30 минути колкото и тишина да пазим. Но тази седмица нашия тати не е на работа и той го преспива... и за мое учудване спи по час час и половина.  Shocked Направо не мога да повярвам. Викам му да не би да му даваш приспивателни...  Laughing

Да и после викат :"ето ,че можело, какво се оплакваш"... #2gunfire Дребният заспа на столчето за хранене, докато баща му го гледаше, даже е и заснет.

Здравейте,ние вечер заспиваме много лесно,къпя го слагам пижама давам АМ и докато си пие млякото заспива някъде към 22.00

svetli, извинявай Rolling Eyes, ама от нашият зъболекар знам, че хич не е хубаво детето да заспива с млякото. Образували се много кариеси. Това съм го и чела на няколко места.

Ilieva_08, kak е малката, има ли още Т?

Тази вечер, сложих Викчо в леглото, изпях му песничка, цунках го, хич не ми се искаше да го оставям. Излезнах от стаята, той проплака 2-3 мин. и замлъкна. Промъкнах се тихичко, а той се свил в бебешката поза и си заспал. Вече не иска да заспива, докато го кърмя.

С тази 7-часова разлика сутрин, като стана, си пия кафето и ви чета, а вие сте изписали 1-2 страници и сте преполовили деня Laughing Не, че винаги ми е толкова идилично сутрин с двете диванета.

# 653
*ЕлЕм
, за да виждаш подписите на всички , отиди в настройки Изглед и подредба --- > И махни отметкатата Не показвай подписите на др. поттребители Peace

# 654
привет,
дано всички да сте добре  Hug

да питам като невежа по форумите,

Kanye,

и аз си искам старата версия, кога се появява този бутон?
Sunshine,
къде са тези настройки?

Kanye, супи правя различни, намачквам с вилица после, ако съм настъргала вътре нещата и има фиде, което съм начупила или ориз, не мачкам нищо, така давам, освен ако няма месо, него намачквам.
правя различни, зеленчукови или месни, обикновено слагам вътре по лъжица-две киноа, елда,
мога да ти дам някои рецепти на лични, ако искаш да не става дълго.
по-натам супите стават като разядка по няколко лъжички преди основното им ядене наобяд.

ЕлЕм,
различно е, но горе-долу 700-900 мл. с млечните неща, които сега са малко, и зависи колко вода изпива на ден, разбира се.
до годинка става литър, после намалява като се заменя постепенно с други неща. но като цяло, колкото детето иска, просто ти е добре да предлагаш.

# 655
  • София
Šunšhine   bouquet  bouquet  bouquet, вече ги виждам, те нали няма да я спират старата версия, че новат , направо ме влудява.

Пускам анкетата след малко, като имам време да я кача.
Жос ще ми е много полезно ,да ми ги изпратиш   bouquet  bouquet. иначе бутона е горе в дясно ,  май не се вижда само когато пишеш нов пост " избери стара версия" или нещо от сорта пише. настройките са като отидеш на ПРОФИЛ , отстрани в ляво .  newsm78 дано съм го обяснила както трябва
лек ден на всички

# 656
Аз давам два пъти мляко на Ния по 200мл, иначе сутрин винаги има сирене, кашкавал или кис мляко с яденето,само ако давам грис няма.Не знам проблем ли е.Аз пак съ притеснена,че май се разболява,сутринта покащля и покиха,изака ми и едно рядко ак.Вече с това ако съм на ръба да ревна,тъкмо се оправи от последствията от Ови и ако пак почне не знам,че и с еподсича и един безкраен кръговрат

# 657
  • у дома
добро утро, момичета! Мерси за отговорите за млякото, но на нас 750 мл - 800мл ни се събираха, когато нямахме заместено хранене. Не виждам как сега да ги направя толкова, при 2 заместени хранения, 1 полу-млечно и 2 изцяло млечни... Т.е., събират ни се около 450-500 мл АМ на ден. Пием сокчета до 100 мл. Следобедната ни закуска е йогурт с плод (от тия готовите в бурканчета, скоро ще давам и домашно кисело мляко). Нощем нямаме будения, освен заради зъбки понякога. Знам ли и аз, май така му е добре.

Sunshine, много мерси за инфото за подписите  Simple Smile

# 658
ИМАТЕ СИ ВЕЧЕ И АНКЕТА , ЗА НАШИТЕ МАЙСКИ ДИВАНЕТА  Laughing Laughing

Активна е 2 дни, т.к няма да имам време другата седмица и ще я направя до неделя новата  тема.

# 659
Мики-маос писах Ви лично съобщение - да не заминаваме другите майки със старозагорските лекари.

Общи условия

Активация на акаунт