Коледа е близо вече, а във МАМА се е скрило ЮЛСКОТО човече!

• 23 718
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Аз бира пия почти всяка вечер по една малка чашка, много ми помага за стомаха и не ми се гади.
Полезно е и по чаша червено вино.

# 586
Аз бира пия почти всяка вечер по една малка чашка, много ми помага за стомаха и не ми се гади.
Полезно е и по чаша червено вино.

Благодаря Lilac  Hug успокоих се да ти кажа,  не знам защо се филмирах така и не можах да спя снощи...ужас Embarassed

# 587
Добро утро... да и аз мисля че няма проблеми..даже бих казала че хмела е полезен за организма.. аз се пазя за нова ггодина чашка вино ми е позволил милото да пия...хихихихи Simple Smile))))

# 588
  • Бургас
Здравейте!

Аз още веднъж искам да благодаря на всички за хубавите пожелания към моята Веселушка! Първата част от празненствата мина успешно, в неделя продължаваме  Grinning

Честита годишнина на mama@cvety! Пожелавам й още много години любов и разбирателство в семейството!

Аз за килограми не искам да говоря, защото изходната ми позиция е 90 кг  Embarassed Е, доста съм висока, но си знам, че съм над нормата за ръста си. Ще се старая да бъда разумна, пък каквото стане!

Китайския календар го пробвах преди няколко седмици за двете ми деца - за едното даде грешка, но не помня за кое  Joy

А за алкохола, лично аз не бих рискувала през първите месеци. Ако не е с лечебна цел (като малко биричка против прилошаване), по-добре да се пропусне. И мярката "една чаша вино" може да бъде доста разтегливо понятие...

# 589
  • София
Привет на всички и от мен! Поздрав и на mama@cvety за годишнината, все да сте щастливи и празнуващи! Много интересен тест Nelita_Lolita, на мен ми се падна момиче, сега ще пусна линка на колежките, да си го направят и да кажат дали показва вярно - те и двете имат момичета. А относно биричката и аз знам, че 1 чашка не вреди и дори е полезна. За гаденето и повръщането да докладвам, че много добре ми подействаха таблетките Емил и чая от джинджифил. А за запека - сок от кисело зеле  Mr. Green

# 590
  • София
mama@cvety, честита годишнина Simple Smile много любов ви пожелавам Simple Smile

за запека много помага по едно киви сутрин на гладно, или пък круша Peace

# 591
Честита годишнина на mama@cvety и мъжо й още много години да сте заедно

Относно алкохола и аз съм против, ама аз и по принцип не пия  Blush , а относно килограмите ко да ме е срам качила съм вече 2.7кг, но от няколко дена съм спряла да качвам. Но честно казано то и по принцип винаги си ми играе килограм някъде.......така че...не толкова зле   Joy
Относно ходенето до тоалетна един ден съм ОК на следващия ТЦ, обаче на мен много ми помагат сушени сини сливи и моркови.Така че хапна ли един-два моркова и съм бомба Mr. Green

# 592
  • София
Като ви "слушам" чак се плаша. Май само аз слабея (не че ми вреди де, по принцип съм доста пухкава), но то от толкова повръщане няма как да е друго Sad

p.s. На колежките ми теста им "позна" Simple Smile

# 593
Здравейте,
Честита дървена сватба на mama@cvety! Пожелавам Ви многоо многого любов и разбирателство!
Аз съм качила около 1 кг. и изходната ми позиция е 43кг., надявам се до края на бременността да не кача много, но колкото толкова важното е бебчо да е добре Simple Smile
Относно теста на мен ми излиза да е момче. Аз предпочитам момиченце, но да е живо и здраво, другото не е от такова значение.

# 594
  • гр. Варна
Здравейте,
честита годишнина на mama@cvety  bouquet
Аз със килограмите съм вече 3-4 напред,но аз по принцип зимата винаги качвам повече,така че може и да не е от бременността.И да ви се оплача,както нямах никакви симптоми вчера цял ден повръщах и лежах.
Пробвах табличката и за първото ми дава грешка,пада се момиче а аз имам момче.

# 595
stefanovaiva, съжалявам че чак сега ти отговарям, но нещо ви изпуснах дирите напоследък.
Мога да ти кажа при кого да не ходиш... доста съм се разочаровала от лекарите и всеки път пробвам различен и пак се разочаровам Sad
Със сигурност мога да ти кажа че д-р Троянчев и един от най-добрите специалисти в града. Но той работи само на частно. Израждал е брат ми и добре че е бил той, имало е проблем по време на раждането но е отреагирал адекватно и веднага е свикал екип за секцио, при това въпреки думата на шефката на болницата. Така че при него ще си във сигурни ръце. Аз мисля да раждам при него.
Но тъй като искам да си ходя по здравна каса на женска консултация съм се спряла на д-р Ямаков. Преди време две мой колежки ми го препоръчаха, но и двете не са раждали така че нямат наблюдение върху работата му с бременни. Аз съм била само на един преглед за да ми потвърди че съм бременна и ми изглежда сладур, обяснява ми, отговори ми на въпросите, даде ми снимка на точица Simple Smile Следващият ми преглед е на 17ти и мисля да заведа и таткото да видим дали ще ми се затвърди доброто впечатление.

# 596
Това за китайския тест за пола не знам доколко е вярно ,на мен ми показва че ще имам момиченце ,но за първата бременност не позна.Аз знам ако първото ти дете е момче и има опашка отзад на косичката доло,означава че второто ще е момиченце.Моят син има такава опашчица ,но незнам дали второто ще е момиченце ,тъй като вече имах една след сина ми неуспешна бременност.Но на моя приятелка така стана ,второто е момиченце а баткото си има опашчица отзад отдоло,но това са бабини приказки ,незнам дали е вярно.
Относно килограмите ,въобще не се тегля,хапвам си нормално,но поради факта че само лежа и пия утрогестан ,очаквам да кача повече килограми ,но после живот и здраве ,бутайки количките ще ги сваляме килограмките.
Честита годишнина на mama@cvety ,всичко най хубаво ви желая !
А на всички останали само положителни мисли:)

# 597
Здравейте и от мен!
Досега само ви четях отстрани, но реших и аз да се запиша.
Първа бременност съм и всичко, което се случва е много вълнуващо и емоционално за мен. Днес обаче се събудих с гнойни налепи по сливиците.

Пожелавам лека бременност на всички бъдещи мами Simple Smile

# 598
  • Бургас
 mama@cvety: Бъдете живи и здрави, много щастливи в семейния живот, обичайте се и остарявайте заедно! Честита годишнина!
  От китайския тест незнам доколко е верен при мен излиза момченце, което аз толкова желая, макар че усещането ми е за момиченце. В крайна сметка каквото дойде. Аз си мисля, че пола на бебето зависи от хромозомите в сперматозоидите, които са оплодили яйцеклетката, интересно защо тогава се вземат предвид годините на майката  Simple Smile, но както и да е, трявба в нещо да вярваме.
 А според Гестационния календар (гестограма) при мен се получава термин 2 юли, но тя разликата от 1 ден не е много, а и излиза че съм в вече в 12гс. Така обаче като гледам аз май ще раждам секцио, и нищо чудно да изместят датата напред ( а много ми хареса 3 юли като дата)
  Да се оплача и аз, вчера се бяхме събрали семейно вкъщи и по едно време усетих как изведнъж ми пада рязко кръвното ( случвало ми се е и друг път и ми минава веднага след като си освежа лицето), обаче вчера реших да не казвам какво чувствам и станах до кухнята да си намокря лицето, но неможах да стигна до там и се отпуснах на пода в безпомощно състояние. Изплаших всички, защото незнаеха за тези мои прилошавания,а мъжа ми горкия стои над мен бял като платно и незнае какво да ме прави. Добре, че свекървата реагира бързо и ме освежи с вода. Дали тези мои състояния могат да се отразят на бебето. Има ли някоя мама с подобни оплаквания?

# 599
Здравейте Simple Smile

Krassyto - Добре дошла. Дано се излекуваш бързо. Вземи мерки, преди да е станало по-зле.  Hug

Относно килограмите  - аз не знам колко тежа по принцип. Не обичам да се меря ( защото иначе се вманиачавам) и затова не съм го правила от години. Е вчера на ЖК ме премериха и смятам да се следя спрямо теглото, което ми определиха. Но като цяло не се чувствам напълняла, даже напротив.  Да видим..важното е бебо да е живо и здраво, пък другото ще го оправям после със спорт  Wink

За ходенето на WC и аз имах този проблем. Сега съм мало по-добре. Съветвам много течности и за закуска мляко с овесени ядки при мен действа добре. Някой беше питал за Активия. Аз не виждам да е чак пък толкова вредно. То и без това в днешно време храните ни са бъкани с какво ли не.

За алкохола - аз лично съм против поне до 4 месец, когато се формира плацентата. До тогава минимално  лекарства и без алкохол.

mama@cvety - Много щастие ви желая и нека любовта ви не спира да нараства !

diyana : Премерихте ли кръвното? Аз доколкото знам е много често срещано ниското кръвно при бременни. Не мисля, че е опасно, но ако става често може и да е. Пий много течности и се грижи за себе си !

Общи условия

Активация на акаунт