Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 141
  • 735
  •   1
Отговори

Всеки вторник по Kanal D от 20 часа

Начало: 24 септември 2013 година

Продукция:

Продуцент: Тимур Савджъ

Режисьор: Чаян Ърмак/Доан Умит Караджа

Сценарист: Севги Йълмаз

АНОНС:

"Чучулигата" e урок по търпение и поддържане на надеждата жива. Това е куражът, силата на тези, които едва сега тръгват на път в едно пътешествие, пълно с неизвестни. Това е юмрукът в гърлата на влюбените... В същото време това е и чувството за цялост и хармония. По-висше от принадлежността. По-висше от чувството за откъснатост, от чувството за намиране на себе си и накрая от чувството да станеш "един". Разказ за дългоочакваното събиране... "Чучулигата" е разказ за порастването на едно момиче, което е загубило родителите си много рано, разказ за живота и себеопознаването. Заедно с историята за пътешествието на едно момиче с разбито сърце, ще станем свидетели и на историята на една държава. Всичко това се случва по време на масови трансформации, в епоха на нововъведения. Нито консервативни , нито модерни времена... Нито нови, нито стари... Годините на прехода, годините на "болката"... Също като това момиче, което е разпокъсвано между сърцето и ума си, нито още жена, нито дете... Като детето-жена Фериде... И докато цяла една държава се строи наново, това дете-жена ще се възкръсне от пепелта. "Чучулигата" е история за един път, за едно пътуване. Фериде, в което и да е кътче на Анадола да отиде, всички пътища водят към любовта, към Кямран. "Чучулигата"- тази неповторима само по себе си творба на турската литература е позната на почти всички жени, много от които вземат Фериде за пример!

СНИМКИ ОТ СЕРИАЛА:

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 22:08 от ·٠•Snejka•٠·

# 1
Братовчедката/Каката Мюжгян ми хареса като персонаж, но чичото и лелята.. щом не се разбират със семейството на Сейфеттин, явно има някакъв проблем. То, като цяло още от началото тези, полагащи се на Фериде, пари не бяха споменавани, освен при убеждаването на Селим от страна на Левент за богато момиче.  Whistling
Не знам защо, но ми се е запечатал някакъв момент в първи епизод, в който от едната страна (роднините) искаха да оправят сметките, кое на кого, как остава и при кого ще остане Фериде, докато другите още тъжаха.. но не съм сигурна, трябва да погледна пак, може и мозъчето ми да си съчинява.  Crazy

Друго, което ми хареса е как, когато Фериде видя Иса за първи път излъга и каза, че се казва Мърика(мисля, че това е цялото име на русото Мъри  Grinning ), и че Фериде е едно малко, непослушно момиче. После като се запознаха официално, офицерът каза, че познава една Фериде, всички се запитаха да не би да се познават, но той каза, че неговата Фериде е малка и непослушна иии.. бам, погледът на Кямран  hahaha

Хареса ми епизода, но очаквах повече. От една страна ми хареса, че не успяхме да разгадаем какво ще се случи - Нериман не каза, че е бременна, няма предложение за годеж, няма го листчето с брак, и по-добре! Не искам да ги натрупват нещата!

Друг любим момент: Когато тя му даде да й завърже обувките.  Heart Eyes Много мил жест, на който не обръщам внимание и ако не се лъжа той и ги завърза двете заедно, за да се спъне, като преди това я предупреждаваше, че сама ще си ги направи на "сляп" възел, тъй де, няма да успее да си ги развърже. Може би ми хареса, заради една моя позната персона с този навик и някак сега в "Чучулигата" обърнах внимание колко е мило.  Flutter

Пише ми се още, но по-късно.

p.s Тази Нериман с тухли по главата ще я бия, много ме дразни.
p.s 2: Благодаря много за темата   bouquet
p.s 3 : Забележете как още от пристигането на Фериде, лелята се зае да я сватосва. Има нещо странно.

# 2
  • Враца
Момичета, когато ходжата (не знам така ли се казва) идваше в къщата на Сейфетин бей и се качваше по стълбите не спомена ли, нешо за Селим и Фериде - стори ми се, че се сеща за сключения брак между тях, ако някой можеше да преведе, че не ми дава мира  newsm78

Благодаря за новата темичка!!!  smile3525

А аблата Мюжган колко много им се радваше, особено с връзките   Joy Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 23:43 от mama_an_ji

# 3

Мами, тая вечер положението с превода беше много зле. Мисля, че каза - Селим вече го "оженихме" за Фериде, семейството знае ли? или нещо в тоя дух - Щом не са против..

Много накъсан ми се видя този път епизода. Заради рекламите, заради проблемите с чата, отделните сцени Истанбул-Текирдаг не преливаха добре... Всички чакахме К и Ф, и другия развой на събитията дразнеше.
А, и пак ни преметнаха, сега с годежния пръстен : )

Снежка   bouquet! Страхотна реакция!

.... мисля, че при по-спокойно гледане, с превод и без прекъсване ще изглежда по друг начин.

Чичото Азис не знам защо такъв темерут го изкараха, не беше нужно това, за да изпъкне добротата на Сейфетин... в книгата е симпатяга  и  много обича Фериде.

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 23:55 от didibu

# 4
  • Враца
Мами, тая вечер положението с превода беше много зле. Мисля, че каза - Селим вече го "оженихме" за Фериде, семейството знае ли? или нещо в тоя дух - Щом не са против..

Аз почти нищо не можах да прочета от превода в ефир - непрекъснато забиваше  #Cussing out

А когато подписваха фалшивия брак, Левент не се ли представи той  за Селим?  newsm78 newsm78  Аз останах с такова впечатление.  

Лека нощ от мен.  Hug

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 00:13 от mama_an_ji

# 5

Да, ама кадията май още не го беше видял. Разговора беше на стълбите преди да влязат, но може да съм в грешка. Действието на моменти ми убягваше, докато се оправям с чата, но поне така преведоха...

Лека нощ!  Hug

аз все пак съм позитивно настроена, нашите инати най-накрая си признаха, епизода как завърши само  Heart Eyes
ако има бързо развитие, скоро няма да има какво да  гледаме ...

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 00:04 от didibu

# 6
  • София
Снежи, благодаря за новата тема - чудесно се справяш с оформлението   bouquet

И сега какво стана? Младежите паднаха от люлката, изтъркаляха се хубаво, изясниха си чувствата, а за нас остана да гадаем до другия вторник какво ще се случи  ooooh!
Мони, права си, не са сценаристи, а са садисти, при това вероятно са карали стажа си при дявола, след като успяват такива интриги да въртят - шапка им свалям  newsm48

RainBerry, доколкото си спомням в първата серия имаше разговор между Сейфетин и бащата на Фериде, където се разбраха, че парите от бизнеса на техния тъст, които са се падали на майка й ще останат за Фериде след като завърши училище. Когато майка й и баща й са се оженили са отказали да вземат тези пари.

Като цяло серията не беше лоша, но сцените с Бесиме/ Неджмие ги гледах леко примижала - и на мене истериите ми дойдоха в повече. Имаше два момента, които много ме трогнаха - когато продължиха спомена на Кямран с джанките и когато сърчицето на Фериде не изтрая и занесе одеалото и подноса с храна на Кямран. Какво да се прави, такава е любовта - можеш да се инатиш, но другарчето не можеш да го оставиш на произвола на съдбата.  Two Hearts Разбира се , най-много ме зарадва сценката на кораба - Кямран ревнивец и побойник - ама много му отиваше! И каква глава му удари само ...... думите така или иначе бяха излишни  Joy Joy Joy
Номерът с вързаните обувки - неговата и нейната също беше много сладък  Simple Smile

Чакам превода, защото и аз чух, че се споменаха имената на Фериде и Селим, когато ходжата се качваше по стълбите - дали няма да се разкрие , че има фалшив брак?
Е, така или иначе ще се разбере какво ще стане чак другия вторник, а до тогава ще си фантазираме на воля  Simple Smile То май това също допринася за тръпката от филма  Laughing

# 7
Снежи, благодаря за новата тема. Красива е.   bouquet newsm51 newsm51

Ще го изгледам на спокойктвие епизода, защото наистина онлайн превода е ужасен и много напряга. Бяха над 1000 човека в чата и забиваше постоянно.
Алекс, съгласна съм, че сцените с нашите влюбени бяха много силни, но и много кратки.
Разочарова ме това, че очаквах да наблегнат точно на техните отношения в епизодите, преди Фериде да избяга. Нали и рейтинг гонят? Стори ми се, че в този епизод главни герои бяха Неджмие и Селим. Бесиме  прекалява с истериите. Отдавна ми идват в повече. И защо трябваше  в Текирдаг да изпращат и Нериман? Особено неприятно ми стана, когато с Мюневер изкоментираха Фериде по много грозен начин. С една дума, лошотията и подлостта надделяват над красивата и чиста любов, която очаквахме да видим.

Как я гледаше през цялото време Кямран. Фахрие как издържа на този напорист поглед?  Crazy Blush

Последна редакция: ср, 04 дек 2013, 00:59 от Moniiica

# 8

Снеже Heart Eyes прекрасно оформена  тема!

Много ми се иска да изпишем темата  с настроение.
Да има  интересни и  професионални   хрумки на сценаристите  върху този прекрасен литературен материал , за които да коментираме.

Актьорите .....дават всичко от себе си ! Благодарна съм им и ги обичам Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 9
  • AMS

Снежка, благодаря за новата тема!!!

Чучулиги, точно днес, за  вас направих този клип, но го посветих, само на една чучулига.

AMOROZO

# 10
# 11
# 12
  • София
Благодаря за новата темичка   bouquet  bouquet  bouquet!
ГФилипова  Hug, каква прекрасна изненада,благодаря ви за превода ?! Grinning  bouquet  bouquet  bouquet

# 13
# 14
  • Враца
Добро утро, чучулиги!

ГФилипова!!!   newsm51 newsm51
Успя да ни изненадаш приятно! Hug Hug Hug
Емоциите продължават.

Общи условия

Активация на акаунт