Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 093
  • 735
  •   1
Отговори
# 540

Очаквах повече , но ми хареса серията.

В цялата история Фериде изобщо не е виновна.

Тя стана жертва  на злобните си съученички ,които и изсипаха брашното на главата.

От какво беше породена злобата?  Според мен от необмисленото предложение на Кямран .

Това да се прави на  интересен можеше и да  коства и любовта им.

Как да скочи Фериде  от файтона  и се хвърли в прегръдките му?Откъде да знае какво му се върти в главата та е хукнал за Европа. #Crazy #Crazy #Crazy

# 541
Себи, много добре знае защо заминава. След такова предложение и такива молби, не може да не е разбрала колко е обичана и как ще му се отрази това, че не отиде на уговорената среща.

Просто си издишаше сценария и единствената изненада беше, че не завърши там, където Фериде миеше пода, а се разминаха с файтоните.

Не мога да не отбележа как го бяха изтупали Кямран за Европата.  Kissing Heart Kissing Heart Kissing Heart

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 00:08 от Moniiica

# 542
  • Враца
Себи, тя да скача и да се хвърля, защото ние искаме така, пък после да го пита какво му се върти в главата    Joy Joy Joy

А и тя много добре, според мен, знае защо Кямран е взел това решение. Много добре се усещат двамата.

Но и доктора - на Мари баща и си го бива. Побърза да издаде работата със заминаването Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 00:04 от mama_an_ji

# 543

Аз наистина искам много да се обичат  и да спрат с детските си номера ,но все  пак си мисля ,че Кямран е голям мъж , а тя ученичка и то в пансион с дисциплина Rolling EyesТрябваше да разбере защо не е дошла?
Това му е за втори път! Защо и крещя преди да разбере причината   при Селим.

После ще иска прошка. Stop

Май за трети път ще му се наложи.

# 544
В последната сцена в очитена Фериде имаше смесица от копнеж, съжаление и несигурност. Така че правилно завършиха серията. Няма да се разминат файтоните, разчитам на здравия разум на Джумали ага.  Laughing
Лека нощ на всички.  bouquet

# 545
  • София
Себи, мисля, че Кямран не изневери на себе си и реагира първосигнално, както винаги до сега. Единственият път, когато не избърза с реакцията си беше, когато разбра за никяха на Селим с Фериде, но очевидно някои уроци се учат трудно.  ooooh! Пък и действието в романа изискваше неговото заминаване  Wink
 От цялата серия най-много ми хареса малкото Фериденце - истинско дяволче  Joy и за разлика от голямото Фериде не мисли много-много преди да действа  smile3532

Малко романтика за лека нощ  Simple Smile
http://vk.com/ptichka_korolek?z=video-40525808_167054142%2F9ea71dd01089df3151

# 546
  • Враца
Кате, Фериде не бяга пак от пансиона, за да се разминат. Тя  в момента знае какво иска и дори и той да не иска, тя ще го накара да спре.  Stop  Затова е тръгнала.
Тя много добре знае , че трябва да му обясни какво се случва.   Hug Hug  и да му каже, че приема предложението му.

А забелязахте ли Джумали и едната калфа - нещо се заформя между тях Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 09:36 от mama_an_ji

# 547
Здравейте,
преди всичко искам да похваля момичетата, които са положили къртовски труд за превод и всичко необходимо за да се гледа нормално сериала.
Но.........дотук!
Авторът на книгата ще се обърне в гроба, ако гледа дори и една серия.
Досега не съм гледала турски сериали, не съм участвала в дебати, освен за Листопада.
Аз съм на 56 години и една от най-хубавите книги, които съм чела е Чучулигата. Това е една от най-нежните и прочувствени книги. Безкрайно се зарадвах, като разбрах, че се снима сериал. Гледала съм първия сериал и останах доволна от това, че събитията почти съвпадат с книгата.
Ще кажете, че не са длъжни да се придържат към изначалния сюжет. Така е.
Проблемът е в това, че настоящият сериал е пълна, тотална простотия. Насилие, кръв, подлост и безумия.
НЕ ТОВА Е "ЧУЧУЛИГАТА". Жалко за красивите главни артисти. Имам чувството, че са сключили договор,  без да са чели сценария.
Разбира се, това е МОЕ СУБЕКТИВНО МНЕНИЕ! Случайно разбрах, че има форум за сериала, по тази причина споделям с вас своите разочарования!
Извинявам се, ако обиждам пристрастията на форумците, които харесват сериала!

# 548
Терзиева  Hug Hug

http://www.ddizi.org/izle/42712/calikusu-12-bolum.htm

В този епизод всичко беше против Фериде  Cry
И Кямран колко тъжен беше.  Да се надяваме, че ще я изслуша  Praynig
А тя, че ще последва съвета на Мишел да бъде мила, вежлива и да му каже, че го обича - неин ред е сега.  Laughing Laughing  

Е - както и предполагах постъпката на Фериде си имаше логично обяснение Hug
Доволна съм, че не се направи на интересна Laughing

Мони, ще му се метне, ама ще чакаме още 1 седмица Joy Joy Joy
Нали трябва да чакаме с нетърпение следващия вторник  Joy Joy Joy

Благодаря момичета, серията макар и малко разочароваща на първо гледане е добра....Как се гледаха накрая.....като влюбени котенца...

# 549
 HugДобро утро Hug

Аз май съм най- добре ,защото не съм си припомнял книгата скоро и продължавам да се вълнувам и коментирам  това което става в момента в сериала .

Наистина нещо издишаше в серията -поне по картинки  както го гледах аз снощи.Не разбирам турски , не слушах и руския превод в ефир .

Разбрах това -слизайки от дървото Фериде обеща ,че ще отиде на срещата с Керман на любимото им място.

Затвориха я без  да има кой да и чуе  и помогне да избяга и отиде на срещата .Искаше , но не можеше да отиде . Страдаше , но не се тръшкаше Не е в характера и.

Какво направи Кямран? Rolling Eyes Просто си събра багажа и тръгна без дори да се помъчи да го обсъди с баща си –Не съм сигурна ,защото няма още превод.
И така в ситуацията Фериде не беше виновна.
Мисля да не коментирам повече тази серия без поне на руски превод. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

Dartanian ,добре е ,че си решила да споделиш с нас виждането си за сериала ,но аз си мисля ,че не необходимо  абсолютно придържане към литературния материал за да се получи добро филмово произведение.

# 550
  • Враца
Добро утро!!!   Hug

Себи, баща му дори каза, че Фериде може да е била възпрепятсвана да излезе от пансиона, че щом не е дошла, значи има причина за това,  но Кямран беше вече решил, че тя не го иска. Ама да видим превода. Hug

# 551
Мами Hug  виж това не го разбрах , но ,ако наистина Сейфетин му е казал , а той пак "хвръкна" и хукна ....... ще му се разсърдя Wink Wink Wink

Ти снощи постна много  диалози на руски   bouquet,но така като цяло малко ми е трудно да  си ги намеся  по ситуации пък си и легнах .
Не харесвам глезени и не знаещи какво искат жени , но и не стабилните  мъже които лесно палят и лесно гасят също.

Струва ми се , че прегръдката  която очаквахме снощи  ще я видим като първа сцена в следващата серия. Hug Hug Hug

Оставям ги  и двамата да мислят  и вразумят най- после.

Сега отивам да видя как са го разбрали руските момичета.

# 552
Както вече писах, не е проблем разчупването на сценария. В Листопад, например, филмът се получи много по-добре от книгата, която беше малко суха откъм емоции.
Но, като говорим за Чучулигата е нещо съвсем различно.  Четенето на книгата е наслада за душата. Там прослойката, която описва авторът е съставена от цивилизовани и културни хора, средата, в която пораства Фериде е изтънчена и фина. Има, разбира се, и тъжни и тежки моменти,  както и в реалния живот.
Тук, поне до 5-6 серия е пълно с гадости. То не бяха отравяния, бой, кръв, насилие и подлост. Единствено главните герои играят сравнително добре. Останалите преиграват, театралничат, усеща се наивитет в играта на много от артистите.
Не съм се интересувала, но няма да се учудя, ако рейтингът на филма е много нисък.

# 553
  • София
Както вече писах, не е проблем разчупването на сценария. В Листопад, например, филмът се получи много по-добре от книгата, която беше малко суха откъм емоции.
Но, като говорим за Чучулигата е нещо съвсем различно.  Четенето на книгата е наслада за душата. Там прослойката, която описва авторът е съставена от цивилизовани и културни хора, средата, в която пораства Фериде е изтънчена и фина. Има, разбира се, и тъжни и тежки моменти,  както и в реалния живот.
Тук, поне до 5-6 серия е пълно с гадости. То не бяха отравяния, бой, кръв, насилие и подлост. Единствено главните герои играят сравнително добре. Останалите преиграват, театралничат, усеща се наивитет в играта на много от артистите.
Не съм се интересувала, но няма да се учудя, ако рейтингът на филма е много нисък.
Съгласна съм!Очаквах повече!Макар че аз съм доста по-назад от вас - до 9 еп.!

# 554
  • Враца
Себи,  Hug  ти беше по цвета на кърпите за глава на Фериде - зеленият цвят на какво състояние на Фериде отговаряше  Thinking

Съдържание на 12 епизод:

Скрит текст:
СОДЕРЖАНИЕ  12 СЕРИИ

Кямран делает предложение Феридэ. Он говорит невероятно красивые слова – что станет самым счастливым человеком, что станет отцом, что будет приносить хлеб в дом. Феридэ летает на крыльях любви. На вопрос Кямрана «ты выйдешь за меня замуж?» Феридэ готова дать согласие, как ее прерывает мадемуазель Валесс. Она говорит о том, что это пансион, а не здание для романтических свиданий. Феридэ, которую стесняет такое положение вещей убегает. Кямран бежит за ней. Феридэ теряет свою туфельку. Простофиля находит неугомонную на дереве. Он говорит, что дает время до завтра; он будет ждать ее в их месте. Но, если же Феридэ не придет – он воспримет это как отказ.

В пансионе же недовольны всем произошедшим, родители возмущаются, сестра Алекси и директриса пытаются успокоить всех. Поэтому, сестра Алекси говорит, что это было лишь представление, спектакль. Она собирает всех «участвующих» на поклон. Лазар поддерживает их, аплодирует, выкрикивает «Браво!» На его вопрос о названии спектакля – каждый говорит разное название. Затем они объясняют, что в каждом уголке мире оно называется по-разному. Все аплодируют им.

Бесимэ вспоминает о последнем разговоре с Неджмие и решает к ней зайти, но в комнате девушки нет. Она в отчаянии. Бэсиме идет к Сейфеттину, они разговаривают о сложившейся ситуации. Она просит его все же совершить никях, ведь Неджмие более невозможно контролировать. Сейфеттина не устраивает это. Он ссылается на то, что Кямран не позволит. Бесимэ же отвечает, что он его отец, и смог бы уговорить его.
 Неджмие в это время наведалась к Селиму. Они обсуждают новый план, новые интриги. Селим говорит, что это слишком опасно для нее и даже если все пойдет по плану, то ее отец и брат не примут его, ведь будут считать виновным. Та же говорит, что всю вину на себя возьмет Левент: она сделает ему такое предложение, от которого он не сможет отказаться. Селим поражен тем, на сколько Неджмие любит его, но та опровергает это. «Это не любовь, Селим. Нет. Это месть. Месть моей семье.» — вот, что отвечает она ему.

Кямран возвращается домой, они с отцом разговаривают. Кямран разговаривает о всем, что произошло. Он говорит, что вот как придет Феридэ завтра – вот тогда они наконец будут счастливы. Директриса отчитывает Мишель и Феридэ. Феридэ пытается защитить Мишель. В результате – Мишель отправляется в спальню, а Феридэ закрывают в отдельной комнате. Феридэ говорит Мишель, что любой ценой завтра ей нужно сбежать, она скажет «да» Кямрану.  Кямран поднимается к себе в комнату. Бесимэ пытается убедить его простить Неджмие и Селима, но тот не поддается на уговоры; он говорит, что та должна понести наказание за все, что натворила. Бесимэ пытается давить на жалость, утверждая, что Неджмие его сестра. Кямран объясняет, что давно вычеркнул ее из своей жизни и уходит. Все это слышит Неджмие.

В своей спальне Кямран вспоминает все, что произошло за вечер с ним и Феридэ. Он выбирает себе костюм к завтрашнему дню. Сестра Алекси просит прощения у Бога за то, что солгала сегодня вечером. Бесимэ отчитывает Неджмие, но та уже ничего не боится. За то, что мадемуазель Валесс подстроила ловушку Чалыкушу – девушку тоже наказывают. Утром директриса приходит проверить не сбежала ли Феридэ, но не выпускает ее. Феридэ пытается сбежать, но у нее ничего не выходит. Кямран собирается на свидание, Феридэ волнуется, переживает.
Сейфеттин принимает решение отправить Неджмие к дяде в Европу и сообщает об этом жене; за завтраком он сообщает об этом всем. Радость на лице Неджмие меняется на шок. Она ищет поддержки у брата, но не получает ее.

Феридэ кричит на весь пансион, что ей плохо, но никто не приходит. Феридэ плачет. К ней наведывается Мишель. Чалыкушу просит ее помочь ей сбежать, та соглашается. Дильбер калфа обхаживает Джумали, тот нервничает. Нурие и Гюльнисаль очень забавляет эта ситуация. Кямран с отцом едут в больницу вместе, ведь простофиля не хочет, чтобы отец ехал к неугомонной в пансион. «Она сама должна принять решение.» — говорит Кямран. Мишель забирает ключи у директрисы и бежит к Феридэ; Чалыкушу почти удается сбежать, как она сталкивается с директрисой. Мишель закрывают вместе с Феридэ.

Уфтаде говорит, что Кямран сегодня особенно нарядный. Тот отвечает, что у него свидание. Кямран обследует отца; говорит, чтобы тот хорошо питался и меньше нервничал. Селим рассказывает все главному врачу, говорит мол «я не знал о другом никяхе. Я все сделал ради своего ребенка.» Он просит его помочь ему, дать ему время. Неджмие уходит из дома, но Бесимэ не позволяет ей этого и едет с ней. Нериман говорит Мюнневер, что Левент возьмет всю вину на себя, чтобы Селима оправдали. Мюнневер очень радует эта новость. Мишель успокаивает Феридэ. Она говорит, что Кямран все поймет. Феридэ же переживает насчет всей сложившейся ситуации.
 Кямран приезжает на место встречи, он ждет Феридэ. Он понимает, что Феридэ не придет и возвращается в больницу. Феридэ боится, что Кямран будет думать, что та отказала ему. Мишель пытается успокоить подругу. Кямрану больно, он повержен.

В мастерскую к  Сейфеттину наведывается Катина с одним из членов театра. Они берут ткани в долг. В это время приходит офицер и вызывает Сейфеттина в суд к кадию. Бесимэ приходит домой и рассказывает калфам, что Неджмие пожаловалась на них в суд. Кямран возвращается в больницу и на выходе встречает Селима. Селим осматривает нарядного Кямрана. Они перекидываются недоброжелательными взглядами. Мари приносит еду для Феридэ и Мишель, а затем уходит. Феридэ рассказывает Мишель, как Кямран еще в детстве собирался взять ее в жены. Мишель понимает, что у них много воспоминаний родом из детства. Фериде делится своими новыми ощущениями и чувствами относительно Кямрана. Она говорит, что не знает, что с этим делать. Мишель объясняет, что она не должна вести себя так, иначе потеряет его. Феридэ задумывается и говорит : «Много ты об этом знаешь!», на что Мишель отвечает – «Теорию – да, но не довелось еще эти знания на практике проверить.» Девушки смеются.

Кямран просит главврача подписать заявление об увольнении; он хочет продолжить работу в  Европе. Главный врач ставит печать. Сейфеттин возвращается домой. Он рассказывает все Бесимэ о том, что сотворила их дочь. Тут появляется Неджмие, но Сейфеттин не желает ее видеть, а Бесимэ дополняет: «Ты хотела убить нас? Ты убила. Сделала все, что хотела. Теперь уходи, хватит.»
 Директриса заставляет наказанных девочек заняться уборкой в туалете под ее надзором. Чалыкушу никак не сбежать. Домой приходит Кямран. Он разговаривает с отцом и говорит, что уедет в Мадрид. Сейфеттин просит его не торопить события, но тот уже принял решение. Сейфеттин рассказывает новости о Селиме и Неджмие; он говорит о решении кадия. Но Кямран не согласен, он зол на Неджмие. Кямран уходит к себе. Сейфеттин же решает с Бесимэ провести никях между Неджмие и Селимом после отъезда Кямрана. У них больше нет другого выхода. Кямран собирает вещи, ему помогает Бесимэ. Мать пытается поговорить с сыном, но тот настолько огорчен, что даже не пытается развивать тему дальше.

Мари пытается помириться с Феридэ, но тщетно. Кямран приносит коробку  с воспоминаниями о Феридэ отцу; просит передать ее Чалыкушу, пусть сохранит. Кямран и отец плачет. Отец пытается утешить его, он обнимает сына. Наступает утро и Кямран уезжает. К Мари приходит отец, он сообщает об отъезде Кямрана. Мари бежит к Чалыкушу сообщить об этом. Феридэ сбегает. На выходе она объясняет директрисе, что тетушка очень сильно заболела и ей нужно к ней. Директриса разрешает покинуть пансион. Кямран смотрит на особняк и вспоминает момент с Чалыкушу, как та просила его остаться. Он обнимает всех, кроме Неджмие, садится в фаэтон и уезжает. Вскоре в особняк приезжает другой фаэтон. Селим прибыл в особняк. Радость читается лишь на лице Неджмие. Кямран замечает, что Джумали едет не совсем той дорогой и понимает, что они собираются проехать мимо пансиона Феридэ. Навстречу им едет еще один фаэтон и Кямран видит в нем усладу его души. Он не может поверить в то, что видит ее. Фаэтоны останавливаются, влюбленные смотрят друг другу в глаза. Кямран говорит «Феридэ ..» Чалыкушу взволнована.Конец 12 серии!

Скрит текст:
подготовила  Яна Редгрейв
источник korolek.com

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 10:47 от mama_an_ji

Общи условия

Активация на акаунт