Çalıkuşu/Чучулигата с Бурак Йозчивит и Фахрие Евджен - тема 5

• 75 081
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
Рейтингът е паднал мъничко, но общо взето се върти около същите цифри.  Wink

Тотал Hug

17 декември  15.   CALIKUSU    KANAL D    4,02                  8, 92
10 декември  14.   CALIKUSU   KANAL D    4,21                  9, 35

А/В група   Hug

17 декември     8.   CALIKUSU    KANAL D     4,66                10, 87
10 декември    4.   CALIKUSU   KANAL D      5,82               13,24

# 556
Мами според моята  статистика Wink показва ,че със зелена кърпа е в най- важните моменти

С няколко   думи - Обичам те Кямран. Кога ще го разбереш и няма да се цупиш? Ние от малки сме обречени на  невероятна но трудна любов- не я усложнявай  повече Praynig Praynig Praynig

Снеже Heart Eyes не е лош рейтингът newsm78.Мен обаче не ме вълнува.Ще гледам серала докато ме вълнува.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 11:53 от sebilMM

# 557
  • Враца
Мами според моята  статистика Wink показва че със зелена кърпа и в най- важните моменти

Значи да очакваме 13 епизод да е нещо подобно на 11 еп.  Heart Eyes Laughing Laughing Laughing

# 558
  • София
Цитат
Значи да очакваме 13 епизод да е нещо подобно на 11 еп.  Love Laughing Laughing Laughing

Мами, от твоите уста - в Божиите уши!

Като се замисля, следващият вторник ще е пълен с емоции - 13-та серия, рождения ден на Бурак  party023  и най- светлия празник - Бъдни вечер, ще чакаме и Дядо Коледа да дойде! santa2

# 559

Ами да! Hug

Ще започне с прегръдка и пак ще е  този път цялата в зелено Laughing Laughing Laughing

Ще си получим най- приятния коледен подарък!Годежът ,но извършен нормално  и ще видим много щастливите Кямран и Фериде.

Ох дано не е само в моята фантазия newsm78

Алекс Hug ти ме хвърли в паника  #Crazy #Crazy #Crazyкак гости в къщи и и супер серия.Ще го мисля във вторник Laughing
Приятен ден момичета Heart Eyes

# 560
  • София
Себи, колкото и да го мисля, неравновесни положения в природата не съществуват, затова изходът ще се нарича ddizi.org - колкото и да се вълнувам, все пак ще трябва да гледам серията след като прибера в къщи, вероятно докато дебна Дядо Коледа кога ще се промъкне с подаръците през комина  Joy Joy Joy

Хубав ден на всички  Hug

# 561

момичета, Марти, Hug

ето, че стигнахме до епизод, от който днeс нямам желание да си пусна нито една сцена : ) Но въпреки това, настроението ми, свързано с филма не е лошо. Дадоха малко на заден ход, според мен беше излишно да насилват нещата. Все пак ще го запомня с хубаво - мен лично успяха да ме надцакат и това ми е забавно. Преди няколко дена нали нарекох сцената с предложението театър и представление за ученичките и гостите. Е, да, ама не съм очаквала по никакъв начин да има и поклон от действащите лица  Grinning. Сложиха точката накрая и както се казва ме затапиха  baby_neutral... Другият забавен момент, който им се получи, беше сцената с брашното. Аз харесах Фериде-призрака, който уплаши сестра Алекси, но предполагам, че на мъжката половина от зрителите повече е допаднала Фериде-мис Брашнена фланелка (престилка). М ммм, доста добре се очертаха прелестните ѝ форми  Wink. Отчитам факта, че са се постарали да има повече комични моменти в сериала (нали това анонсираха Бурак и Фахрие в общото им интервю) и затова не им се сърдя за малко провлачения и скучен епизод.  Heart Eyes

Dartanian, това е първият турски сериал, който гледам, тоест и Листопад не ми е познат, нямам никаква база за сравнение. Открих много стойностни и оригинални неща в тази интерпретация; задълбочена и професионална работа на режисьори, сценаристи и артисти. Няма да влизам в подробности, обсъждали сме го в предните теми, а и не е нужно да се убеждаваме.  Всеки има право на мнение и колкото повече мнения има, толкова по-добре. Само ми се иска да отбележа, че според мен има разлика между сериал и екранизация. Епизодите от сериала трябва да оставят всеки път зрителите в нетърпение и любопитство до следващия, иначе няма да имат аудитория. Ако пък по-често са провокирани или разсмивани, още по-добре. С Чучулигата това е трудно, защото хората вече знаят сума ти реплики, че и цели пасажи от романа наизуст.

Едно художествено произведение, било картина, фотография или друго, за да изглежда добре трябва в него да има светлосенки и  добър контраст. Така възприемам аз "черните" елементи във филма. А той все пак, както и книгата,  е драма, а не романтичен. Действително, в 4 ти - 5 ти епизод някои неща са прекалени, но когато насреща има и достатъчно добре направени, могат да се приемат и несполучливите ...  Всеки решава с какви очи да гледа, ако  гледа въобще, и дали му се чете между редовете.

Да, рейтингът на телевизионните излъчвания не е от най-високите, но в интернет пространството интересът е много голям и изненадващо висок от страна на хора, които не разбират турски и въпреки това го следят.

Убедена съм, че Гюнтекин е бил широко скроена личност (за да напише такъв роман, който и на мен ми е от любимите), така че би отчел факта, че един век след него хората са с по-различни виждания и потребностите им са на съвсем друго ниво.  Слава богу, има вече два филма, които се придържат пряко към действието от книгата.
 Hug

Себи, пред статистиката за кърпите сме безмълвни и чакаме първият фрагман  Heart Eyes

Хубав ден! Видя се, че сняг няма да има, ще се радваме на слънцето  Blush

О ооо, Бурак ще е рожденник   Heart Eyes
На каква дата се е родил само....

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 12:48 от didibu

# 562
Снеже Heart Eyes не е лош рейтингът newsm78.Мен обаче не ме вълнува.Ще гледам серала докато ме вълнува.

А, да, и мен не ме вълнува, споделям го само за протокола.  Wink

Дартанян, добре дошла.  bouquet

# 563

Диди newsm10 smile3508

Тук са подчертани и други прекрасни форми на Фахрие само ,че в реала Laughing

# 564
Мили участници във форума,
Благодаря, че спокойно и уравновесено споделихте с мен мнението си!
Честно казано, виждала съм в други форуми как нападат и обиждат този, който има смелостта да изкаже различно мнение!

Пожелавам на всички вас весели празници и много здраве и любов през Новата година!!

# 565
# 566
Добре де, всеки има своите очаквания от срещата с филмова интерпретация на книгата. И на мен не ми беше лесно да се пренаглася от една монологична книга към сериал. С гледането полека лека забравям за книгата и не сравнявам. Няма лошо и да се сравнява. Но да кажеш такива тежки думи за сериала - "Проблемът е в това, че настоящият сериал е пълна, тотална простотия. Насилие, кръв, подлост и безумия." ... не мога да приема такива квалификации.  Wink
Все си мисля, че всеки може да открие и нещо красиво в този вариант, или поне нещо полезно от познавателна гледна точка. Просто може малко да се дистанцира от представата, в която се е влюбил и да погледне през очите на тези други сценаристи и техните намерения, цели, вълнения...
ПП Да си кажа мнението по новия дизайн на темите - затруднява ме и не ми допада. Wink

# 567
Дартанян,  Hug видя ли колко е напреднала Неджля/Фахрие от "Листопад" насам?  Wink

Кате,  Hug и аз не съм съгласна с крайното "тотална простотия" (чак пък  Peace), но така мисли Дартанян. Hug Peace Иначе на мен новият дизайн много ми харесва.  Wink

Съгласна съм с мнението на Диди. Hug

Себи,    bouquet благодаря за красивата Фахрие. Heart Eyes

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 17:13 от ·٠•Snejka•٠·

# 568
# 569
Момичета, тук може да изкажете мнението си за новата визия на форума чрез гласуване!

Ето анкета:
  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=755622.0.

Общи условия

Активация на акаунт