Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 436
  • 634
  •   1
Отговори
# 165
През годините много съм разчитала на бабите. И ще продължавам да разчитам. Със свекърва ми живеем в един град, тя го вземаше от градина всеки ден, сега го взема от училище. Когато съм в командировка тя идва у нас, за да може и сутрин да го води. Понякога петък вечерта сина ми остава у тях. Той й е единствено внуче, а тя е сама - както обича да казва "За него живея". Общо взето много ми помага. При нашите, които са в друг град, го пращам през лятото за 1-2 седмици.

# 166
аз също разчитам на бабите. честно казано, не знам как се справят майките, на които няма кой да помага и им се възхищавам. Аз се възползвам от помощ всеки пък когато ми се наложи.

# 167
  • София
аз също разчитам на бабите. честно казано, не знам как се справят майките, на които няма кой да помага и им се възхищавам. Аз се възползвам от помощ всеки пък когато ми се наложи.
Нямаме друг вариант. Но честно казано това, мисля, ме прави по - организирана. Имам и приятелки, които буквално са "зачислили" децата си на бабите и пак се оплакват, че нямат време, не могат да сготвят или да организират другите си ежедневни задължения. въпрос на възможности, навик и организация.

# 168
  • Пловдив
За мен организираността не идва от това как си гледаш детето, а по-скоро си е лично качество. Моето дете го гледа майка ми през деня, но аз имам куп задачи, които върша, докато той е при нея.
Но гледам всеки свободен момент да съм си с детето, защото и двамата имам нужда от повече време заедно.

# 169
  • Ямбол
Тази тема е за Клюкарника, защото е клюкарска.
После се обиждат някои, като им кажат, че от нямане какво да правят някои започват да надничат по хората.
Какво те инетресува хората как си гледат детето, че колко пъти си го извеждала майката, пък бащата, пък бабата.
Ти махленската клюкарка ли си, на щат ли си или по заместване?

Здравейте! Пускам темата , защото съм провокирана от съседка , която нямаше търпение да роди ,беше накупила колички , кошари ,люлки , проходилки , маркови дрехи месеци преди да роди. Детето вече е на 8 месеца , но тя нито един път не го е изкарала на разходка сама с количката.Винаги го разхожда или съпругът и , или майка и , или свекърва и /най-често тя/. Веднъж я попитах защо и тя ми отговори "Ами ако се разплаче какво да го правя , всички ще ме гледат".
....

# 170
Аз също мисля, че оставянето на детето при бабите си е преценка на родителите. Дали е за повече или по-малко време - също. Въпрос на възможности и избор. Аз например голямата ми дъщеря, като беше малка я изпращах през всички ваканции при баба и дядо. Всички се чувстваха страхотно, тя и досега обожава баба си и си ходи сама при нея. За мен също беше почивка, макар че в началото ми беше мъчно като я няма за по-дълго време. Но и детето има нужда от смяна на обстановката.

# 171
Най-редовно оставям голямата ми дъщеря на майка ми или на свекърва ми за събота и неделя. Редувам ги дет се вика LaughingПравя го с чиста съвест. Смятам, че родителите трябва и имат нужда от това да останат малко сами. Обикновено като я оставя даже не излизаме с мъжа ми, а си седим в къщи и заспиваме в 9 вечерта.

# 172
  • Mediterraneo
Голямата я оставях на нашите всеки уикенд, откакто беше на година. Докато не се роди малката. Сега ги оставям рядко, предимно когато съм командировка, а баща им е на работа. Като цяло много рядко се налага да разчитаме на баби в последните 2 години.

# 173
  • Пловдив
Здравейте, за много години! Живи и здрави!
И аз бих искала да не разчитам на баби, но така се развиха нещата покрай работата ми, че нямам избор. Искам да си работя у нас и да обръщам повече внимание на детето си.

# 174
Никога, ще ви стане странно. Живеем в чужбина и от както се е родил си се справяме сами. Така можем да обвиняваме само себе си, ако има пропуски във възпитанието.   Mr. Green

# 175
Свекърва ми живее в чужбина,майка ми в друг град.Сами отглеждаме бебето,навсякъде е с нас.
Имам огромна помощ от каката обаче.Ако имахме баби може би щеше да ни е по-лесно,но едва ли по-добре за детето.Сигурна съм,че биха и предлагали по минимум две вафлички и някое кебапче:)Това само до обяд:)

# 176
  • Пловдив
Жаклин, много зависи от бабите. Моята майка гледа сина ни през деня и не мисля, че му дава "забранени" храни между храненията, които да му развалят яденето. Дори смятам, че сега за него полага по-големи грижи, отколкото за нас (в никакъв случай не подценявам това, което е направила за нашето възпитание и израстване).

# 177
Не я оставям, защото живеят в друг град и двете и работят... Обаче като ми писне да седим по цял ден самички двете (понеже така и не завързах градински приятелства, а нямам и никакви задачи - нито по банки ходя, даже сметки не плащам, защото всичко плащаме през интернет, а мъжът ми работи до късно всяка вечер, понякога и почивните дни) събирам багажа и отиваме при нашите за седмица - две. Те са на работа през деня, но дядо ми (който е на 80 и се разбира, че няма как да я гледа) е вкъщи и има поне с кой да си кажа 2 приказки и да се порадва на малката. Лятото един месец изкарахме там - обикалях градинките с бивши съученички, след работа ходехме да посрещнем майка ми или свеки, пак е някакво разнообразие. И детето се радва с повече хора покрай нея, всеки я закача и й се радва и тя не може да свари да си показва магариите... Ако бяхме в един град нямаше да имам нищо против да я оставям за по час-два някой да я разходи и не виждам нищо лошо в това.
Кой както иска да си гледа децата, не виждам какво ме засяга как Пенка оставяла нейното и как това ще ме направи мен по-добра или лоша майка...

# 178
  • софия
Нямаме баби.Мама почина внезапно,когато синът ми се роди,а свекърва ми живее в друг град,много близо,обаче пък изобщо не са и на сърце децата ни.Вижда ги буквално 3-и пъти годишно.
На всякъде съм ходила и ходя с децата.просто нямам избор.Ако имахме вариант баби със сигурност щях да се възползвам,без да злоупотребявам,разбира се.

# 179
  • Пловдив
Аз се чудя на майките, които не ползват бабите. Снаха ми е такава. Не мисля, че е геройство сам да си гледаш детето. Все пак важното е да го възпиташ правилно, пък какво ако някоя баба помогне за отглеждането му.
Друг е въпросът, ако нямаш баби наоколо - тогава си изправен пред свършен факт.

Общи условия

Активация на акаунт