Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 808
  • 634
  •   1
Отговори
# 300
Ами Лекси, когато забременях, имах представа какво ме чака. Не е било някаква изненада, нали? Да, няма кой да ми помага, да, понякога имам нужда от почивка и без него, ама си е мое и аз съм решила да го имам, не майка ми, баба ми и т.н.

# 301
Аз съм на принципа, че като си решил да имаш дете ще си го гледаш. Отговорността е НС родителите

# 302
  • София
След 20 години ... я камилата я камиларя дето се вика.

Майка ми я виждам, че и е по-добре с някое от децата, отколкото с баща ми.
Но в момента тя поема по 1 дете вторник и четвъртък, през деня.
Каквото успея да свърша тогава - успея.

От както малкия стана на годинка, вече тотално намразих летата!
То може и да съм си представяла нещо, ама чак пък толкова ...
Силата на стерео-ефекта е толкова мощна, че на моменти просто ми отвява мозъка!

Аз съм на принципа - не е лошо да помолиш за помощ, особено ако имаш нужда.

# 303
Ами Лекси, когато забременях, имах представа какво ме чака. Не е било някаква изненада, нали? Да, няма кой да ми помага, да, понякога имам нужда от почивка и без него, ама си е мое и аз съм решила да го имам, не майка ми, баба ми и т.н.

Права си, аз нямах представа какво ме чака. Някой да иска две деца?  newsm78

# 304
  • София
Да си направим един кооператив за лятото? Mr. Green

# 305
Аз най-малко ще отрека нуждата от помощ, напротив, нека я има. Наистина съм на принципа като има деца да си ги гледам, но това, че някой ще ги вземе за ден-два, не променя нищо. Но около мен има деца, изцяло поети от бабата, защото майката не можела, не желаела и т.н. Всеки сам си избира как да гледа децата си, но понякога връзката с детето се прекъсва безвъзвратно.

# 306
  • София
А, това не.
Даже като беше жива свекърва ми и живееше у нас и имах 1 дете, можех да и го оставям, но всъщност денонощията, в които сме били разделени се броят на пръсти.

Децата сами си го казват! Моето викаше: Мабо! Mr. Green

# 307
Аз пък не, каква почивка ще е за вас, обаче бабата си е починала? Двамата родители не могат да се справят с едно дете, но сама баба може. Освен това има и случаи, в които се разделя семейството на бабата и дядото, за да помогне на младото семейство, което за мен не е съвсем честно. Изобщо не си представям след 20 години примерно да си зарежа мъжа, за да гледам внуците.

Ха ха  бабата  не  я  мислете  тя  преди  това  си  беше  1  месец  на  море   важното  е ние  да  си  починем  Laughing

# 308
Винаги съм искала да има повече от едно деца, сега обаче започвам да се съмнявам дали някога ще се навия за второ, защото логистиката и с едно ми идва в повече, а си представям какво ще е с две. Но все още имам време да го мисля.

# 309
Аз пък не, каква почивка ще е за вас, обаче бабата си е починала? Двамата родители не могат да се справят с едно дете, но сама баба може. Освен това има и случаи, в които се разделя семейството на бабата и дядото, за да помогне на младото семейство, което за мен не е съвсем честно. Изобщо не си представям след 20 години примерно да си зарежа мъжа, за да гледам внуците.

Ха ха  бабата  не  я  мислете  тя  преди  това  си  беше  1  месец  на  море   важното  е ние  да  си  починем  Laughing
И  в  случая  да  изясня  нашата  баба т.е.  майка  ми няма  кого  да  зарязва  от  10 год  е  вдовица....

# 310
Хахаха, а моето казва бамо!

# 311
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Здравейте, малкия до 1 годинка съм го оставяла 2 пъти - бяхме на сватби и спа при баба си Simple Smile Сега се върнах на работа и работя до 1-2 през нощта, а ММ кара нощни смени и просто се налага 5-6 пъти месечно да спи при някоя баба, но аз като свърша работа отивам да спя при него. Много ми е тегаво, то едни планове предварителни се правят, пренася се цялата къща  Mr. Green но съумяваме да се справим. Сега тръгва и на ясла и съвсем ще откача с толкова свободно време,хаха Simple Smile

# 312
От 2 до 9 месеца си гледах бебчето напълно самичка в чужбина. ММ пътуваше доста и не беше в града! Молила съм се за една баба да дойде за малко. Сега сме за малко тук в БГ и се чувствам повече от добре. Не можете да си представите какво е да можеш да оставиш детето за няколко часа за да имаш време само за себе си Simple Smile В един момент просто мама изперква и не може да се грижи адекватно за детето. Да не говорим, че едно такова нещо е изнервящо и при най-малкото мрънкване може да избухне в нещо страшно....Водила съм я с мен чак на гинеколог, наистина беше неприятно да няма за 20 мин на кого да я оставя.
Също така мисля, че детето има нужда да общува с бабите и дядовците си. Те имат съвсем друго отношение и възгледи.

Иначе не съм я оставяла никога да спи при баба си. Едно от причините е, че когато се прибрахме в началото не можеше да седи сама с никой друг ако ни няма мен или ММ.

# 313
Откакто е родена дьщеря ми, почти 4 години никога не сьм я оставяла на никого, гледам си я аз, на пазар, на лекар, навсякьде е с мен, не посещава детска градина, живеем в чужбина, мьжат ми е постоянно на работа, свекьрва ми е починала, а майка ми никога не е проявявала особен интерес да се занимава с внучето си повече от час, докато си бяхме в Бг.Така че нямам избор, но ако имах не бих отказала помощ, че забравих какво е едно кафе да изпия сама Grinning

# 314
Не се е отделяла от мен изобщо откакто се е родила. Никъде не съм ходила без нея нямам и желание. Изключително пристрастено кърмаче е спи при мен и мъжа ми и сега е във фаза "мама" и никой друг. Вижда бабите си и дядо си веднъж седмично за няколко часа и толкова. Не обичам някой да ми се бърка в отглеждането на детето или в домакинството. Като пожелах дете бях с ясната представа че няма да имам нужда от "30 мин. само за мен" а ще бъда винаги до детето си защото в тези "30 мин за мен" тя може да има най голяма нужда от мама. Бях бременна преди няколко месеца и за съжаление резултата беше мисед аборт. Ами и в болницата беше с мен и в стаята беше с мен поспа докато мине абразиото и после дружно се прибрахме вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт