Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 811
  • 634
  •   1
Отговори
# 285
Помощта на бабите е просто необходимост! Не че я имам, де!
Например, след 2 седмици почвам работа и не знам кой ще гледа малкия докато тръгне на 15 септ. в първи клас.
Ами като свърши първи клас на 24-ти май, кой ще го гледа докато изляза в отпуск към 15 юли?
При двама работещи в семейството не можем да си позволим детегледачка.
Преди месец викнахме една вкъщи и тя иска за 3-4 часа дневно 5 пъти в седмицата около 450лв!
Гледам мои познати как се справят: ами просто жената не ходи на работа или пък ходи във фирмата на таткото и помага по няколко часа дневно, като през останолото време е на разположение на децата си- взема ги от училище, учат вкъщи, води ги по занимания и така.
В парти центъра ми искат по 8-10лв. дневно без храната.
Също трудно мога да си го позволя.

# 286
  • София
Въобще лятната ваканция при учениците в БГ е един голям кошмар, особено без баби!
Или голямо изваждане на пари.

# 287
Права си, кошмар е, предвид това че е средно малко по-малко от четири месеца.

# 288
Живеем със свекърва ми. Когато дъщеря ми навърши 1 година, се върнах на работа. Налага се да работя, взимам добра заплата, а и обичам да работя. Свекърва ми винаги е искала да гледа малката, но всяка вечер, всички почивни дни и отпуски, детето е с нас с баща си и баба й "почива".
Аз съм от родителите, които предпочитат детето да е гледано от близък човек. Радвам се, че има кой да ми помага в отглеждането  Peace

Lexie, от последното изречение в цитираното от теб съчинение ми стана мъчно...

# 289
Седмица-две при едната и още толкова при другата в рамките на една година. През това време заминаваме някъде на почивка с ММ. Бабите ни не са класически баби, които обичат да гледат внуци и да им готвят манджи. Когато има нужда, идва гледачка, също и с преспиване понякога.

# 290
Въобще лятната ваканция при учениците в БГ е един голям кошмар, особено без баби!
Или голямо изваждане на пари.
То пък да е само в България ..
И парите са си голямо изваждане през цялата година  не само ваканциите .
Всеки се спасява както може ,но виж сега само ,защото ние имаме дете и работим дай да задължим майка ми или неговата да се преместят и да са ни 'диван чапраз' (не помня така ли се пишеше  Rolling Eyes) забравяйки за всичко друго .Не ми се струва честно и удобно въобще.

# 291
  • София
Мен пък не ме интересува твоето мнение за моите постове, най-малкото защото живеем съвсем различно.
20 пъти обясних, че майка ми помага, когато иска и може.
Това лято децата гледам предимно аз.
Миналата година си плащах занималня за голямата.
Преди това много лета съм оставала умишлено без работа /и доходи/, за да ги гледам.

# 292
ОК, L'Agent, всеки пише  за и според себе си .Няма нужда да си съгласна с моето виждане или аз с твоето ,всеки сам си преценя   Peace!

# 293
Наистина всеки сам си преценява. Аз нямам нищо против помощта. Децата имат нужда от пълноценни контакти с бабите и дядовците си. Но за мен това е по-скоро вариант като за почивка, като за уикенд. Обаче има семейства, които изцяло вземат примерно бабата да помага, като разделят семейството на бабата и дядото. Това не ми се струва честно, ама никак. Но всеки си знае и всяко семейство си е с негови си разбирания.

# 294
Здравейте.Когато бабите ни са свободни винаги оставям дъщеря си.Имам нужда от глъдка въздух и аз.Доволна съм,справят се без проблем

# 295
Майка  ми  гледа  дъщеря  ни от  бебе. 4  месеца  я  гледа  като бебе,след  това  идваше  на  всеки 1.5- 2  месеца  и  по един месец  стои и я  гледа.В  момента  също е  така.Другата  баба  не  може  с  шише  мляко  да я  нахрани,какво  остава  да я  успокои  да  и  говори  и  тн.

Аз  не  работя,но  така  свикнах  да  ми помага  майка и  така  ще  бъде.Тя  с е   справя повече  от  перфектно,така ние  с  мъжа  ми  ходим  по екскурзии  и си имаме  личен  живот.
На морето 3  седмици  също майка  беше  с нас  и я гледа  изцяло  за  да  си починем ние,иначе  каква  почивка  щеше  да  е  никаква  Sunglasses

# 296
Завидях ти.  Crazy

# 297
Аз пък не, каква почивка ще е за вас, обаче бабата си е починала? Двамата родители не могат да се справят с едно дете, но сама баба може. Освен това има и случаи, в които се разделя семейството на бабата и дядото, за да помогне на младото семейство, което за мен не е съвсем честно. Изобщо не си представям след 20 години примерно да си зарежа мъжа, за да гледам внуците.

# 298
А има и случаи, когато бабата е останала сама и гледането на внучето осмисля живота й. Ситуации всякакви. И всеки преценява за себе си и семейството си. С едно съм напълно съгласна, обаче. И бабата има нужда от почивка  Peace

# 299
Бабата не е отишла, за да си почива.  Laughing

Аз не съм излизала насаме с мъжа си (освен за 30 минути до магазина) повече от година, а за море без децата можем само да мечтаем - няма да ни се случи в близките 10 години.

Всеки знае, че почивката с малки деца не е никаква почивка, дори някои съфорумки да се кълнат, колко било страхотно. Сори, не вярвам.

Общи условия

Активация на акаунт