Колко често оставяте децата си на бабите?

• 54 306
  • 634
  •   1
Отговори
# 105
Да напомня ли, че повечето са хора, които са приритвали да имат внуче?
Ама не да гледат внучета ,а да разнасят албуми със снимки и да питат наборките от махлата дали техните дъщери /снахи не са ялови ,че още нямат внуци.И туй е докато не си намерят по добра тема на разговор..
И да могат да дуднат на снахата как не става за майка и да се интересуват дали е сигурна, че това дете е от сина им  Naughty

# 106
Мисля, че не са добри обноски да питаш някого дъщеря му да не е ялова.
Напротив, всички дъщери са потенциални майки, само късмет да имаха, милите...

Виж снахите- те са fair game:)

# 107
Не разбирам хората, които отказват да помогнат на някоя близка - снаха, дъщеря, комшийка, приятелка. Ако никога не си гледал дете е разбираемо да си притеснен, но да си майка и да отказваш да помогнеш на близък е егоистично. Още по-странни са ми баби, приели да помогнат, но постоянно мрънкащи колко е ужасно детето и колко се натоварват като го гледат - като че ли става дума не за собствено внуче, а за някой натрапен им чужд човек  ooooh!
 ехх само как без да искаш засягаш моята мъка в момента-как сестрата на бебето няма ни най малка представа за него и как веднъж не е дошла да го види,а само до се роди ох да го видя на скайп(не бяхме в Бг)а сега.....но както казаха други да не изместваме темата...Sad((((((((((

# 108
Малее, от сега ме хваща страх като ви чета.
То да те е страх да говориш с тая снаха, че квото и да кажеш, все ще ти се цупи и ще си й крива.
Ако си предложиш помощта - натрапваш се на младото семейство и се бъркаш на снахата, даваш акъли и т.н
Ако не се предложиш- мързи те и не искаш да помагаш.
Няма угодия , ей.

# 109
Освен това ние, снахите, подушваме страха като акула-кръв,
и ставаме още по-страшни.

Още не мога да разбера защо чак толкова се плашеха от мен...
ама много ми трепереха, голям респект, все едно фелдфебел бях.

Ама то как да не му набиеш канчето, като го гледаш, че не може
да се сети как се сменя памперс. Маймуна би се сетила как се сменя
памперс...

# 110
  • Пловдив
Чакайте сега - задължение на бабата е да гледа внуците, само ако те са деца на дъщеря й, ако са на синовете, не дължи никаква помощ. Така усещам аз нещата, питах свекърва ми - на същото мнение е. Пък и като чета "с какво ви дразни свекървата", естествено че не няма да ви гледат оръфляците. Все пак снахата си има родна майка да я жали и да й гледа децата. Логично е да е така, защото повечето работа и грижа по отглеждането на децата се пада на майката, тя е тази, която си остава вкъщи, докато мъжът е на работа и съответно тя има нужда от помощ. Ако съм свекърва, но и тъща, много ясно, че ще отменя собственото си дете.
Mr. Green Сигурно Simple Smile Аз, като ще съм САМО свекърва, голям кеф начи!

# 111
Освен това ние, снахите, подушваме страха като акула-кръв,
и ставаме още по-страшни.

То и ти ще си свекърва, споко. Grinning

# 112
Малее, от сега ме хваща страх като ви чета.
То да те е страх да говориш с тая снаха, че квото и да кажеш, все ще ти се цупи и ще си й крива.
Ако си предложиш помощта - натрапваш се на младото семейство и се бъркаш на снахата, даваш акъли и т.н
Ако не се предложиш- мързи те и не искаш да помагаш.
Няма угодия , ей.

Ъхъ.Ама не се притеснявай от сега.Като ти се случи/дано не ти се случи/ ще имаш достатъчно време да се вайкаш.
И моята свекърва не ще да ме види.Заради синът си.Мен не можа да ме опознае в стремежа си да се сърди на него.А внучето си е виждала 2 пъти и то преди 3-4 години.Ама отгледах го без помощ.Ама ми се иска да има някой да ме отменя.Сега има една жена мерак и е и аз и вярвам че ще се грижи за малкия по цял ден.Ама то детето не е свикнало с друг и не ще.Айде пак съм в изходна позиция.

# 113
Повечето проблеми идват, ако някой се прави на примадона. Айде,
майката има право.

Ама свекърва ако иска да помага- еми ще се въздържи от това примерно
да виси на главата на снахата и да ахка, докато се кърмят. Или ако е в
дома, ще чисти, пазарува и готви, а бебето остава за майката. Има си съвсем
нормални и предсказуеми правила.

Иначе от форума знам за фолклорни случки от рода на- майката здрава родилка,
ама поканила и двете баби, едната го къпе, другата го суши, предават го на
таткото, а той на майката за кърмене, а тя само си лежи.

Чак толкова да не станеш да си подмиеш и облечеш бебето- това вече
не е здравословно. Или болницата е за съд.

# 114
  • Пловдив
И кое му е зле?!?! Построила е комунизма!

# 115
Авторката готова ли е да получи тиквения си медал за най-добра, най-обичаща и най-отдадена мама ?
Не мога да си представя ,че се гледа накриво на това че бебето се разхожда от тати или от баба .

# 116
Като започнат някои скучаещи майки да се мерят по съседките си ..., че чак да са сигурни кой колко пъти излизал сам с количката. Ама да, обичащите децата си не ги оставят на баби/татковци, а другите явно са необичащи.
П.С. Все си мисля, че за проблемите свекърва-снаха основна вина имат снахите.
       Презастраховам се, че нали и аз свекърва ще бъда  Laughing

# 117
И кое му е зле?!?! Построила е комунизма!

Безплатни услуги няма, всичко ти се вписва в досието и се разнася в квартала.

Така де- язека едно време, като родих, и после сама си се върнах у село на магарето,
а тая тука ми е легнала като миндер-кокона, баджак връз баджак!

# 118
Авторката готова ли е да получи тиквения си медал за най-добра, най-обичаща и най-отдадена мама ?
Не мога да си представя ,че се гледа накриво на това че бебето се разхожда от тати или от баба .
Предполагам ,че ще и го даваш само тази година и догодина.Тя каза до 2 годишини да не се оставят.Може да има и други претендентки за приза да не ги лишиш от награда.

# 119
2 години е нелош срок децата да са си само твои. Аз първите години
бях залепена за него. А след това се оказа, че съм от малкото майки,
които не реват при тръгване на градина, нито пък висят като откачени
в първите дни пред градината.

Общи условия

Активация на акаунт